Hoe werkt het forum?

Dit is een open forum
Dit betekent dat jij en anderen alle geplaatste berichten kunnen lezen. Het forum is bedoeld voor mensen die leven met ALS, PLS of PSMA én hun naasten. Wil je een bericht plaatsen en/of reageren dan is registratie (zie bovenaan) vereist. Hiervoor heb je geen facebook account nodig. Het forum is ingedeeld in 10 hoofdonderwerpen en elk hoofdonderwerp kent een aantal subonderwerpen. Kijk dus goed waar het te plaatsen bericht onder thuis hoort. Je vindt alle hoofdonderwerpen als je op het ‘Forumoverzicht’ bovenaan aanklikt. Je kunt ook een lid een privé bericht sturen die alleen diegene kan lezen. Dit doe je door op het profiel van een persoon te klikken. Wil je een onderwerp volgen en een email ontvangen wanneer iemand een antwoord heeft gegeven? Wanneer je ingelogd bent kan je dit per onderwerp eenvoudig aan- of uitzetten. Forumregels kunt u hier lezen.

Het forum wordt beheerd door de patiëntenvereniging ALS Patients Connected (APC).

Andere mogelijkheden voor lotgenotencontact

Online lotgenotencontactmomenten van APC
Patiëntenvereniging ALS Patients Connected organiseert met regelmaat Zoom-bijeenkomsten voor patiënten, naasten en meer doelgroepen. Kijk voor meer informatie op hun website.

Lotgenoten groep op Facebook
Op Facebook is er een besloten groep voor lotgenoten; Lotgenoten ALS/PSMA/PLS. Deze groep is speciaal bedoeld voor lotgenoten en niet voor hun naasten. Alles wat je in deze groep plaatst is alleen zichtbaar voor leden. Om lid te worden heb je een facebook account nodig en dien je de drie lidmaatschapsvragen te beantwoorden. Eenmaal toegelaten vindt je daar op het vastgezette bericht de daar geldende regels.

De besloten Facebook groep is opgericht door Charissa Meulemans. De groep word beheert door Charissa en gemodereerd door de APC en Stichting ALS Nederland.

 

 

 

FAQ

Waarom kan ik niet inloggen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waarom je dit probleem hebt. Controleer eerst of je gebruikersnaam en wachtwoord kloppen. Indien ze correct zijn kun je de beheerder contacteren om zeker te zijn dat je niet verbannen bent. Het is ook mogelijk dat de forum configuratie fout is, dan moet dit door de beheerder opgelost worden.

Waarom moet ik me registreren?

De beheerder heeft bepaald of je al dan niet geregistreerd moet zijn om berichten te plaatsen. Hoe dan ook, als je geregistreerd bent, kun je meer functies gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een avatar opgeven, privéberichten sturen, andere gebruikers e-mailen, lid worden van gebruikersgroepen, enz. Het registreren duurt maar even, dus we raden het zeker aan!

Ik weet mijn wachtwoord niet meer!

Geen paniek! Je kunt je huidige wachtwoord niet terug krijgen, maar er is wel een mogelijk om het te resetten. Hiervoor moet je naar de login pagina gaan en klikken op wachtwoord vergeten?. Volg de instructies op het scherm en wat later kun je weer inloggen.

Waarom kan ik niet registreren?

Mogelijk heeft de beheerder je IP-adres verbannen, of de gebruikersnaam die je opgeeft verboden. Contacteer de beheerder voor verdere hulp.

Gebruikers voorkeuren en instellingen

Hoe verander ik mijn instellingen?
Als je geregistreerd bent, worden al je gegevens opgeslagen in de database. Om ze te wijzigen kun je op je profielpagina klikken daarna kun je jouw instellingen wijzigen.

Wanneer ik op de e-mail link van een gebruiker klik, moet ik inloggen?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen gebruik maken van het ingebouwde e-mail formulier (indien de beheerder dit heeft ingeschakeld). Dit om misbruik van het e-mail systeem door anonieme gebruikers te voorkomen.

Hoe plaats ik een onderwerp in een forum?

Om een nieuw onderwerp in één van de forums te plaatsen, klik je op de bijhorende knop op ofwel de pagina met onderwerpen of in een bepaald onderwerp. Je moet je registreren voor je een nieuw onderwerp kan aanmaken.

Hoe wijzig of verwijder ik een bericht?

Tenzij je de beheerder of een moderator bent, kun je alleen je eigen berichten wijzigen en verwijderen. Je kunt een bericht wijzigen door te klikken op de wijzigknop van het desbetreffende bericht. Als er al iemand op je bericht gereageerd heeft, komt er onderaan je bericht een klein tekstje dat zegt hoeveel keer en wanneer je het bericht voor het laatst je gewijzigd hebt. Dit zal niet verschijnen als nog niemand gereageerd heeft, evenmin als een beheerder of moderator je bericht gewijzigd heeft. Zij kunnen wel een mededeling toevoegen, waarom ze je bericht gewijzigd hebben. Het verwijderen van een bericht is niet meer mogelijk van zodra er iemand gereageerd heeft.

Hoe voeg ik een onderschrift toe aan mijn bericht?

Om een onderschrift aan je bericht toe te voegen, moet je er eerst één maken. Dit kun je op je profielpagina doen. Klik de optie voeg mijn onderschrift toe aanvinken als je een bericht plaatst. De wordt dan automatisch aan ieder nieuw bericht toegevoegd.

Waarom kan ik geen bijlagen toevoegen?

De mogelijkheid om bijlagen toe te voegen, kan per forum, per gebruikersgroep of per gebruiker ingesteld worden. De beheerder kan het bijvoorbeeld zo ingesteld hebben dat je in een bepaalt forum helemaal geen bijlagen mag toevoegen, of dat alleen de beheerders groep dit mag. Neem contact op met de beheerder als je niet zeker weet waarom je geen bijlagen kan toevoegen.

Waarom ontving ik een waarschuwing?

Op ieder forum gelden specifieke regels, als je één van deze regels (volgens de beheerder) overtreedt, kun je een waarschuwing ontvangen. Het sturen van een waarschuwing naar jouw is een beslissing van de beheerder.

Hoe kan ik berichten aan een moderator melden?

Je kan op de hiervoor dienende knop klikken bij het bericht. Als je hierop geklikt hebt, moet je een paar nodige stappen volgen om de melding te versturen.

Kan ik HTML gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om je bericht op te maken met HTML-code. De meeste opmaak die je via HTML kan toepassen is ook via BBCode mogelijk.

Wat zijn gesloten onderwerpen?

Zowel moderators als beheerders kunnen onderwerpen sluiten. Je kunt niet langer antwoorden op deze berichten.

Wat zijn beheerders en moderators?

Beheerders zijn gebruikers die alle permissies hebben over het gehele forum. Zij beheren alles in verband met het forum, zoals: permissies, het verbannen van gebruikers, gebruikersgroepen of moderators creëren, enz. Hun permissies zijn natuurlijk afhankelijk van welke de eigenaar hun heeft toegewezen. Ook afhankelijk van de beslissing van de eigenaar, hebben ze mogelijk alle moderatorpermissies in de forums.

Moderators zijn gebruikers of gebruikersgroepen die in staan voor de dagelijkse werking van het forum. Ze kunnen, in de forums die ze modereren, berichten wijzigen en verwijderen; onderwerpen sluiten, openen, verplaatsen, splitsen en verwijderen. In het algemeen moeten ze er gewoon op toe zien dat mensen niet van het onderwerp afwijken gaan of ongepaste inhoud plaatsen.

Hoe doorzoek ik het forum?

Slim zoeken door middel van letters of hele zoekterm op te geven in het zoekveld, op de homepage, forum en onderwerp pagina. Uitgebreid zoeken is mogelijk door de filters te gebruiken.


Waarom levert mijn zoekopdracht geen resultaten op?

Je zoekterm was hoogstwaarschijnlijk niet specifiek genoeg en bevatte mogelijk teveel termen. Wees specifieker.

Welke bijlagen en bestandstype worden toegestaan op dit forum?

De beheerder bepaalt welke bestandstypes al dan niet toegestaan worden. Als je niet zeker bent welke bestanden geüpload mogen worden, contacteer dan de beheerder voor verdere informatie.