Brok in keel

Bericht door dspier - 12 mei 2014

Re: Brok in keel

Stop met melk en melkproducten!
Dit veroorzaakt dik slijm waar fluimicil niet tegenop kan.

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door (unsigned) - 18 mei 2014

Re: Brok in keel

"Ravesteijn28": Mijn moeder heeft erg veel last van een "brok" in haar keel. Afgelopen nacht de hele nacht niet geslapen. De huisarts stelt een consult kno arts voor. Maar dan gaan ze met een kleine scoop via haar neus naar haar keel. Ik denk niet dat ze dit aankan. Vooral omdat haar neus en keel al steeds "dichtslaan". Herkennen jullie dit? En hebben jullie tips?

Hallo Monique,

Heeft iemand tips vraag je of daar ervaring mee? Ja, ook met het uitgeput zijn en meer nog na het "een nacht niet geslapen te hebben", dan raakt een patient aan het eind van zijn krachten.

Mag er me niet mee bemoeien maar ik vind het intens bedroevend dat er mee al over een scan arts wordt gepraat en artsen weinig of niets weten over welbevinden. Ik was vrijdag bij een boekpresentatie over " Verhalen van patienten die er voor moeten zorgen dat de ziekenhuiszorg beter wordt". auteur Stans van Egmond van het RathenauInstituut.

Er zouden naar mijn inzien Kamervragen over moeten gesteld worden; "Dat men bij ALS al vrij vlug de troost krijgt dat euthanasie mogelijk is, dit het best is, terwijl niemand dood wil en graag met kwaliteit wat langer wil leven". Over meer welbevindenzorg hebben de meeste artsen nooit gehoord. En praten over de mondigheid van de patient? In de juist genoemde voordracht werd weer een keer duidelijk gemaakt dat de patient in een afhankelijkheidspositie verkeerd en kwestie kennis een grote achterstand heeft "gezien de dokter het zegt, zal het zo wel moeten". Dat het voor de patient en zijn familie bijna onmogelijk is om mondig te zijn.

Wil jullie heel veel moed en sterkte toewensen,

Lieve groet, Mia
avatar > (unsigned)

Geregistreerd:
Laatste bewerking: (unsigned) mei 21 2014, 22:31
Reactie door Nautica - 19 mei 2014

Re: Brok in keel

[quote="Marica":33erydhh]Verder die brok in de keel, is vrij zeker een emotionele kwestie, als gevolg van de ellende die moeder doormaakt en het zich niet meer kunnen uiten. Zou ze eens goed kunnen huilen en zeggen wat ze wil zeggen, (liever nog niet dood wil) zou haar dat veel goed doen.
[/quote:33erydhh]
Ik durf vrijwel met grote zekerheid te zeggen dat er met "brok in de keel" niet de emotionele kant wordt bedoeld maar meer problemen bij het slikken zelf.

Je gaat wederom op de stoel zitten van een zogenaamde ervaringsdeskundige terwijl je totaal geen ervaring met ALS hebt. Je beweringen zijn dan ook uitsluitend gebaseerd op aannames en veronderstellingen
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM