Balen

Bericht door Lia - 31 januari 2012

Balen

En nu stoppen mijn benen er echt mee :cry: .Kan niet meer recht staan, gelukkig lukt het me nog uit de rolstoel op te staan en in de auto te glijden wanneer mijn man me een flinke duw geeft, uit de auto hetzelfde (Suzuki wagon is hoog genoeg voor mij om eruit te glijden). Dit weekend gaan we twee nachtjes weg, ik vrees dat het de laatste keer met de eigen auto zal zijn. BALEN!
Maar toch, ik heb wel zin in een paar dagen weg. Net of je dan minder ALS hebt....... ;)
Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Catja - 31 januari 2012

Re: Balen

Geniet van die twee dagen. ik bewonder je positieve instelling.

Groetjes Catja.
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door Esperanza - 31 januari 2012

Re: Balen

Dag Lia,

Dat is echt weer schrikken als je weer moet inleveren, we hoeven elkaar niet vertellen wat dat met een mens doet :cry: . Veel sterkte.

Groetjes, Afien
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Jan v - 10 februari 2012

Re: Balen

Beste Lia, je vertelde over het probleem om in en uit de auto te komen. Indertijd gebruikte ik met mijn vrouw een gelagerde draaischijf voor transfers van stoel naar bed of andere stoel of auto. Daarbij moest ik wel haar knieën met mijn knieën vasthouden. Dit om te voorkomen dat ze door haar benen zakte. Het is even een techniek waarbij het niet aankomt op kracht maar op het overbrengen van het zwaartepunt. Wij hebben dit nog lang kunnen doen. Een gelagerde draaischijf werkt beter dan een niet gelagerde, vooral als de patiënt zelf geen kracht meer in de benen heeft. Groeten, Jan.
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door dspier - 10 februari 2012

Re: Balen

Hallo Jan,
Heb je daar een plaatje van oid? Ik weet niet goed wat ik me daar bij moet voorstellen, maar het klinkt wel heel nuttig!

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Jan v - 10 februari 2012

Re: Balen

Beste Dick, ik heb hem natuurlijk nu niet meer. Het was een stroeve schijf van 40 cm doorsnee, waar beide voeten oppasten. Dubbel uitgevoerd met een rollager ertussen. Stevig en makkelijk mee te nemen. De thuishulp aarzelde eerst om hem te gebruiken. Ze zei: jij bent groter. We maten de kniehoogte van haar en mij, precies even hoog. Toen durfde ze het wel. Ze had toen net motor-rijles; je moet wel wat kunnen beetpakken. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door dspier - 10 februari 2012

Re: Balen

Beste Jan,
Ik vind dat een prachtig idee! (al heb ik de constructie en de manier van ondersteunen nog niet [i:3fqx4il9]helemaal [/i:3fqx4il9]door.)

Jij hebt duidelijk meer ervaring met ALS en het gebruik van hulpmiddelen (vanuit je rol als mantelzorger voor je vrouw destijds) dan wij 'nieuwelingen', en zo te horen ben je ook erg creatief en voorzien van twee rechterhanden! Ik weet niet hoe je handen nu nog zijn, maar zolang het nog kan zou ik die hulpmiddelen (zoals die draaischijf) weer reconstrueren voor je weet wel wanneer.

Ons zou je reuze helpen als je er een soort van bouwtekening van kan maken en (laten) inscannen. Dan kunnen wij zo'n schijf ook namaken - lijkt me reuze handig!

Als je nog meer praktische informatie over hulpmiddelen hebt weet dan dat wij ons hier erg aanbevolen houden. We hebben er zelfs een aparte plek voor op dit forum ('Hulpmiddelen'). Je kunt daar komen door linksboven te klikken op [b:3fqx4il9]Forumoverzicht[/b:3fqx4il9], dan naar beneden scrollen tot [b:3fqx4il9]Revalidatie en Ondersteuning[/b:3fqx4il9] en dan [b:3fqx4il9]Hulpmiddelen[/b:3fqx4il9] kiezen. Of je klikt hier .

Bij Hulpmiddelen kun je beter je informatie en berichten kwijt over je draaischijf en wat je mogelijk nog meer hebt, want op deze plek zal niemand er naar zoeken!
Als je hulp nodig hebt laat het me dan weten (met een privé bericht via het envelopje onder mijn foto).

Groetjes en veel sterkte!
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen