Openbare toiletten

Bericht door Catja - 11 november 2013

Re: Openbare toiletten

Hallo Nathaliee

Vrouwen hebben een verblijfs catheter, als arm en been functie veel minder is.
Heren kunnen een condoom catheter aan laten leggen.
Probleem met plassen op gelost.


Groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door Nautica - 11 november 2013

Re: Openbare toiletten

Sinds kort ben ik aan het experimenteren met een condoomcatheter. Deze wordt dan met een slang verbonden met een urine opvangzak die aan het been bevestigd kan worden. Het probleem is alleen dat wanneer je handen in functie afnemen dat je zelf dan niet het kraantje open kan krijgen om de zak te legen.
Om het voor begeleiders makkelijker te maken en ik niet helemaal hoef uit te kleden heb ik gekozen om de zak op het onderbeen te bevestigen dan hoef je alleen je voet maar even op de rand van de toiletpot te zetten en een ander kan het kaartje opendoen en loopt het zo weg.

Nu kan ik nog wel zelf naar het toilet lopen en ik kan ook nog een kraantje open en dicht krijgen maar mijn broek los of vast maken dat lukt me niet meer. Nu heb ik dus zelf een constructie bedacht goed werkt tot nu toe en dat is een stukje slang aan het katheter die je boven de broeksband uit laat komen en met aan het uiteinde een kraantje wat je dicht kunt zetten. Dit kraantje is alleen voor het nadruppelen want als ik nog niet heb geplast dan laat ik het kraantje open staan zodat ik bij de eerste keer plassen alleen maar het slangetje boven de toiletpot hoef te hangen. Na het plassen doe ik het kraantje dicht om druppelen te voorkomen en uiteraard dat restjes in de slang er nog uit kunnen komen. Het slangetje is zodanig lang dat ik het kraantje in mijn rechter broekzak kan steken. Het is voor anderen niet te zien en je loopt ook niet met zo zak om je been die na een paar keer plassen toch behoorlijk zwaar kan worden.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Nautica - 12 november 2013

Re: Openbare toiletten

[quote="Nathalie":wk5np18e]

Aernout was het niet heel vreemd om voor de eerste paar keren op zo'n manier te plassen?[/quote:wk5np18e]

Ja dat was zeker heel erg raar want je hebt toch het idee dat je in je broek gaat staan plassen. De eerste keer was ik bij mensen op visite en had ik een Plaszak om mijn been. Maar het is toch een raar idee dat je bij iemand in de huiskamer in je broek gaat zitten plassen. Dat lukte dan ook niet en überhaupt zittend op een stoel plassen vond ik ook verschrikkelijk moeilijk dus ben ik maar naar het toilet gegaan en net gedaan alsof ik gewoon zelf ging plassen en staande lukte het wel.
En het is toch een raar gevoel wanneer je plast dat je dan een warme straal door die slang langs je benen voelt lopen naar de zak toe en dat je enkel dan wordt verwarmd door de zak. Maar in de winter wel lekker natuurlijk :grin:

Ik moet wel toegeven dat het ook twee keer fout is gegaan maar dat was de schuld van de buurtzorg die het slangetje verkeerd had bevestigd waardoor ik toch een natte broek opliep… Maar gelukkig was ik thuis op dat moment.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door HenkVrielink - 01 oktober 2015

Re: Openbare toiletten

fijn deze berichten.
Ik ben tegen een Condoom,dus ga ik eerst naar het toilet
en dan naar het feestje.
Daar drink ik weinig, dat lukt me aardig.
Helaas,
Toch maar zo,n slangetje proberen.
Zo. Weer een ?Probleem opgelost, de kracht van dit Forum ( citaat van Rob)
avatar > HenkVrielink

starstarstar
Berichten: 106
Geregistreerd: 29 mei 2014

Reactie door anseke - 02 oktober 2015

Re: Openbare toiletten

Doordat onze zoon incontinentieluiers draagt als bescherming voor het gevalletje fout gaat, heb ik ze dus in huis. Nu de sondevoeding voor Willem samen komt met de amoxicilline is het darmstelsel in de war. Het ging zo vaak mis, dat ik toch zo'n broekluier gepakt heb. Hij vindt het prima zo. Ze zijn niet zo dik en beschermen goed. Misschien eens proberen. Ans
avatar > anseke

starstarstar
Berichten: 170
Geregistreerd: 02 januari 2015
Woonplaats: Montfoort