Ochtendrituelen

Beste medestrijders, het is rustig op het forum. Tijd voor wat bladvulling.
Het Ochtendrituelen begint om 7 uur als mijn vrouw me op het hoge bed de sokken aandoet, zodat ze niet hoeft te bukken. Dan haalt ze ook de snurkpleister van mijn neus. Aan de keukentafel krijg ik mijn kwartliter zwarte koffie met een theelepeltje zout toegediend. Ik poets mijn tanden met de wig tussen de kiezen. De tong wordt behandeld met de tongschraper. Om ze niet te vergeten doe ik de nekoefeningen 's morgens en 's avonds altijd na het poetsen. Als er 20 minuten zijn verlopen, zodat de koffie door het lichaam is opgenomen, krijg ik de eerste voeding. Per dag 5 voedingen van 4 spuiten Twocal, in totaal 1250 ml is 2500 kcal. Ik weeg inmiddels weer hetzelfde als vorig jaar, toen ik nog vrolijk rondfietste. Dan mag ik op het hoge bed 20 minuten mijn eten laten zakken, voordat mijn vrouw het wondje gaat verzorgen. Zij doet dat liever zelf, dan hoeven we niet op de thuiszorg te wachten. Na het scheren en de stoelgang was ik me bij de gootsteen. Het gaat wat onbeholpen met hoofdzakelijk een hand, maar ik heb geleerd een nat washandje in mijn oksel te duwen en dan met diezelfde arm uit te knijpen. Op dinsdag en vrijdag komt de thuiszorg mij helemaal wassen. Daar fris ik wel van op. Als we het nodig vinden controleren ze dan het wondje. Eens in de maand bestellen ze voor ons de voeding met spuiten en verbandmiddelen. Met trackandtrace kunnen we zien wanneer het bezorgd wordt.
Mijn tussendoortjes bestaan om 12 uur uit een beker met supplementen en sap na, en om 3 uur nog een beker met een eetlepel smart drink. Bij elkaar kom ik dus per dag wel aan 3 liter vloeibare spullen.
Omdat het zwaartepunt van de drukte in de morgen valt, vragen we altijd aan bezoek om na 2 uur te komen, dan hebben we alle aandacht voor ze. Dit was het weer voor vandaag. Groeten, Jan