Riskant Rijden

Bericht door Jan v - 23 januari 2013

Riskant Rijden

Beste Medebestuurders. Vorige week had ik een ongezellige ervaring in de parkeergarage. Door een stommiteit van mijzelf had ik het kaartje niet betaald. Bij de uitrijpoort bleek dat. Het kaartje werd opgeslokt en de boodschap kwam: E 1,80 te betalen. Hoe nu ? Er was een onbemand loket met een info-knop. Een stem zei: Hallo. Aangezien ik niet meer kan praten, loeide ik maar wat en ging zonder resultaat rondkijken naar een oplossing. Na 10 minuten kwam er toch iemand achter het loket. Met mijn door de kou verstijfde vingers kon ik maar een halve boodschap opschrijven. Ik werd verwezen naar de betaalautomaat op de andere verdieping, waar ik E 9,- mocht betalen om te kunnen uitrijden. Dit was nog overdag in de bewoonde wereld. Wat kan ik met pech s'avonds langs de grote weg nog uitrichten ? Ik realiseerde me door dit incident, dat alleen naar mijn zus in Bennekom, of naar de alternatieve genezer in Roermond onverantwoord is. Mijn vrouw heeft zich bereid verklaard in het vervolg mee te gaan. Misschien heb ik net op tijd iets geleerd. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Arwi - 23 januari 2013

Re: Riskant Rijden

Da's waardeloos Jan. Lijkt me erg frustrerend ook.
Dat van die koude vingers herken ik trouwens wel. Ik moest laatst, ook in een parkeergarage, alsnog betalen bij de slagboom, met de pinpas. Kon ik die pas toch bijna niet meer uit het apparaat krijgen. Uit het autoraampje hangend lukte het maar net met 2 handen.
Ergens anders op het forum las ik dat Dick (dacht ik) een iPad heeft met een soort spraakprogramma. Dan kun je tekst intypen waarna die wordt uitgesproken. Misschien ook bruikbaar bij pech onderweg aan de telefoon.
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)

Reactie door dspier - 26 januari 2013

Re: Riskant Rijden

Hallo Jan en Arwi,
Met de iPad communiceren gaat inderdaad prima, vooropgesteld dat je je typevinger(s) nog afzonderlijk van de rest kunt strekken (en anders probeer je dat even voor je koopt).

De app die ik gebruik heet SpeakIt! (overigens ook voor Android smartphones te krijgen) en kost slechts een paar euro.

Het werkt ook prima samen met een speakerphone, maar met een gewone telefoon of een praatpaal minder omdat je de iPad moet neerleggen om te typen. Je zou natuurlijk wel een paar standaard zinnen kunnen opnemen. Een ander voordeel van de iPad tov een standaard spraakcomputer zoals de LightWriter zijn ingebouwde fasciliteiten zoals Internet en email.

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Nautica - 27 januari 2013

Re: Riskant Rijden

[quote="dspier":2b4khwnq]

Het werkt ook prima samen met een speakerphone, maar met een gewone telefoon of een praatpaal minder omdat je de iPad moet neerleggen om te typen. [/quote:2b4khwnq]
Ik weet uit eigen ervaring, ja duuhh heb bij de ANWB wegenwacht gewerkt die alle praatpalen aannemen, dat in het protocol staat dat bij herhaaldelijk drukken van een praatpaal altijd een wegenwacht poolshoogte komt nemen.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Peet - 27 januari 2013

Re: Riskant Rijden

"Nautica": dat in het protocol staat dat bij herhaaldelijk drukken van een praatpaal altijd een wegenwacht poolshoogte komt nemen.
dat had ik jaren eerder moeten weten, ik heb wel eens 5 uur staan te wachten met me Honda Boldor in de brandende zon :-)

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis