Bucket List

Bericht door Nautica - 22 november 2012

Bucket List

Van de week zat ik de film de "Bucket List" te kijken. Gaat over 2 terminale kanker patienten die elkaar in het ziekenhuis leerden kennen. De ene stinkend rijk.. de ander jan modaal met gezin. Mooie film met Jack Nicholson en Norman Freeman in de hoofdrollen.

Even ter info: Een Bucket List is een lijst met dingen die je nog wil doen voordat je deze wereld uit stapt.
Nou ben ik nieuwsgierig of er hier ook mensen zijn met een bucket list.. En welke doelen al zijn bereikt.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Peet - 22 november 2012

Re: Bucket List

dat is een goeie Aernout, wie heb ik nog op me lijstje staan :?: Katy Melua, Merel (Van vandaag de dag) en zo zijn er gegarandeerd nog wel een stuk of 200, maar ik ben bang dat ik dat niet gaat redden, zelfs niet in gezonde toestand :lol: :mrgreen:

Of was het nou, wat heb je nog op je lijstje staan :mrgreen:
Ja ik zou nog wel een keertje mooie verzorgende cruise willen maken, maar wie wil dat niet :mrgreen: lekker onderuit langs het zwembad. maar ook dat zal wel niet meer lukken :(
Natuurlijk zijn er nog wel meer dingen, maar dit staat wel bovenaan. en gezien mijn aftakelende gezondheid waardoor ik geen honderden kilometers meer kan sturen lijkt dit me wel wat :-)

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Arwi - 23 november 2012

Re: Bucket List

Ik heb inderdaad zitten bedenken wat ik nog zou willen doen.
Ik kom vooral uit bij leuke dingen doen met m'n gezin, familie en vrienden, zoals dagjes weg en bbq-en. Daar wordt nu aan gewerkt :-P Ook wilde ik altijd al een oldtimer cabrio kopen om een beetje aan te sleutelen. M'n handen en benen willen niet meer goed, dus echt sleutelen gaat niet meer, maar we hebben toch een Golf mk1 cabriolet automaat uit '83 gekocht. Geen mooie, d.w.z. geen dure, want het is toch maar tijdelijk :evil: Ik heb er dit najaar al heel wat leuke uurtjes in meegemaakt, met open kapje door de polder. Ik vind het nu al een goeie investering :-)
Ik hoef niet zo nodig nog snel ff de hele wereld te zien, maar de cruise van Peet zet ik wel op m'n lijstje :-P Naar Noorwegen dan, dat vond ik een prachtig land.
Groet
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)

Reactie door Peet - 23 november 2012

Re: Bucket List

Hoi Arwi.

Ja Noorwegen of het liefs nog verder in Scandinavië in is ook helemaal mijn ding.
en ik ben daar zelfs nog nooit geweest, het trekt mij gewoon heel erg. het zal wel door mijn Noormannen bloed komen wat door me aderen stroomt :lol:
En ja die Cabrio`s, die heb ik al gehad. die hebben me aardig wat uurtjes, guldens en een verbrande kale kop gekost :o :lol:

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Jan v - 23 november 2012

Re: Bucket List

Jawel Aernout, dat heb ik geweten met mijn eerste vrouw ! Na de diagnose zou er eerst een reis om de wereld geboekt worden. Je had drie maatschappijen die daar een programma voor hadden. Alledrie een andere route met verschillende bezienswaardigheden. Die keuze werd te moeilijk. Dan maar naar het Verre Oosten. We hebben drie maanden besteed aan het noorden van Thailand, Birma en Rajasthan. Het is wel een mooie reis geweest.
Zelf had ik na de diagnose een bescheidener idee. Malta had ik nog nooit gezien. Maar toen me duidelijk werd, dat de voornaamste trekpleister daar wordt gevormd door de winkelstraat met dure merkartikelen, hoefde ik al niet meer.
Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Philippe - 23 november 2012

Re: Bucket List

Het eerste wat ik graag wilde doen toen ik de diagnose ALS kreeg was een roadtrip door de USA maken.
2 maanden heb ik samen met mijn beste vriend in een camper van New York via Florida en de zuidelijke staten en route 66 naar San Francisco gereden (12.500km coast to coast)
Dit avontuur was als een jongensboek! We hebben daar zoveel gezien en beleefd dat het ons echt heeft verandert.
Mijn advies, vervul ,als je de mogelijkheid hebt, de wensen van je bucket list en doe het nu.
Je weet met deze ziekte niet met welke snelheid je in welk stadium belandt.
http://stopals.blogspot.nl/
Groet,
Philippe
avatar > Philippe

starstar
Berichten: 81
Geregistreerd: 11 oktober 2011
Woonplaats: IJsselstein (UT)

Reactie door dspier - 25 november 2012

Re: Bucket List

Ook ik ben met mijn gezin gaan trekken door West Amerika. Maar dat had ook een reden: ik ben er veel geweest voor mijn werk en wilde hen ook eens laten 'experiencen' hoe het daar is. Zie USA2012 blog .

[quote="Philippe":3c3368m8]Mijn advies, vervul ,als je de mogelijkheid hebt, de wensen van je bucket list en doe het nu.
Je weet met deze ziekte niet met welke snelheid je in welk stadium belandt.[/quote:3c3368m8]Mee eens! Nu zijn we een half jaar verder en ik zou het vanwege fysieke beperkingen niet meer kunnen herhalen. Ik ben dus heel blij toen doorgezet te hebben, want dit nemen ze ons niet meer af!

Toch staan er wel nog een paar dingen op mijn Bucket list:
[list:3c3368m8][*:3c3368m8]een ballonvaart maken boven Den Bosch: al ruim 10 jaar, elk voor en najaar, komen ze met een dozijn tegelijk over mijn huis varen – ik woon onder een favoriete route met meren, rivieren en het middeleeuwse centrum in zicht. Dat wil ik zelf eigenlijk ook wel eens meemaken![/*:m:3c3368m8]
[*:3c3368m8]nog een keer naar mijn huis in Polen en een kielbasa (speciale worst) in de achtertuin barbeknoeien, met uitzicht op de vallei [/*:m:3c3368m8]
[*:3c3368m8]mijn projecten afmaken[/*:m:3c3368m8][/list:u:3c3368m8]Ik ben hard bezig :mrgreen:

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door dspier - 26 november 2012

Re: Bucket List

"Petra van Alphen": Maar het belangrijkste is voor mij toch wel zo lang mogelijk positief te blijven en veel samen met mijn man , kids en rest v.d. fam. te genieten van de alledaagse dingen zoals ik dat eigenlijk altijd al gedaan heb.Wijze woorden, zo is het maar net!

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Arwi - 27 november 2012

Re: Bucket List

Zo'n ballonvaart zou ik zeker doen, Dick. Ik heb het een aantal jaren terug gedaan, een mooie ervaring.
Ik weet niet hoe je er fysiek aan toe bent, maar misschien kun/mag je dan een krukje meenemen in de mand, want ik moest toen de hele tijd (ca. 1 uur) staan.
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)