Zomerse warmte verergert ALS

Bericht door Peet - 23 augustus 2012

Zomerse warmte verergert ALS

[b:3mr0ltg4]Gezien het jaargetij waarin we nu in leven en onze gezondheid lijkt mij een waarschuwing hier wel op ze plaats :o :shock:
Was iemand hiervan op de hoogte :?: ik niet.[/b:3mr0ltg4]

Groetjes, peet.

Zomerse warmte verergert ALS
16-08-2012

De zomer is meestal een tijd om te barbecuen, te tuinieren of te loungen bij het zwembad of het strand. Maar het zomerweer kan spijtig genoeg ook nadelige gevolgen hebben op de gezondheid van pALS.

Vele chronische ziekten, waaronder ALS, worden inderdaad nog verergerd door hitte en lange blootstelling aan de zon. Sommige medicijnen bevorderen bovendien ook nog eens het gevaar op zonnebrand. Last van huidirritatie, wazig zien, duizeligheid, vermoeidheid of zwakte zijn ook enkele symptomen van te lang in de zon te vertoeven.

Preventieve maatregelen, zoals het dragen van loszittende kleding en het gebruik van airconditioning, indien mogelijk, zijn zeer belangrijk om de stijging van de lichaamstemperatuur tegen te gaan.

Wanneer men zich buiten bevindt, is het best om een plekje in de schaduw te zoeken, een zonnehoed te dragen, veel water te drinken en eventueel gebruik te maken van ijsblokjes om wat af te koelen. Helemaal af te raden is om lange tijd buiten te blijven. Men moet erover waken regelmatig een pauze in te lassen en regelmatig de koelte op te zoeken binnenshuis.

Ondanks deze waarschuwing, wensen we alle pALS tijdens deze zomer nog vele zonnige momenten toe. Geniet vooral!

ALS Liga: Bea
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Esperanza - 24 augustus 2012

Re: Zomerse warmte verergert ALS

Dit wist ik niet Peet, maar wel heel logisch eigenlijk, het lichaam heeft het al zwaar en dan moet je lichaam nog zorgen dat het niet oververhit raakt. Vandaar dat ik mij de laatste tijd zo ellendig voel :o
De airco zit wel goed, we slapen heerlijk :D


Groetjes, Afien :D
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 24 augustus 2012

Re: Zomerse warmte verergert ALS

Ja dat is ook weer zo Afien, maar Ik heb met die hitte van de afgelopen week behoorlijk veel in de zon staan te verven. ik denk ook, zolang me handjes het doen moet ik ze maar laten wapperen
maar ik had het toch wel fijn gevonden als de dokter mij er op gewezen had wat ik beter niet kan doen met ALS. als ik had geweten dat die dagen in de zon funest voor mij waren had ik die klus lekker gelaten voor wat die is. die extra tijd kan ik niet inhalen met het wondermiddel Rilutek ;)
Het enigste wat ik heb gehoord was dat ik beter geen zink kan eten. zie ik er nou echt zo hongerig uit dat zelfs ik aan me dakgoot was gaan hangen :lol: nee toch :mrgreen:
Maar niks geen lijstje van wat ik moet laten staan of beter niet kan doen. Dat is toch raar :?:
ik vraag me eigen echt af of dat andere mensen meer info hierover hebben gekregen :?:
Ik ben nog aan het google geweest of ik er iets over kon vinden, want dit lijkt me wel iets voor een nieuwe topic. Wat niet te doen met ALS.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Lia - 24 augustus 2012

Re: Zomerse warmte verergert ALS

Eet en drink wat je lekker vindt zolang je kunt. Als iets niet bevalt (slijmvorming e.d.) kun altijd nog stoppen.
Stel je voor, mij smaakt wijn niet meer :!: :!:
Gelukkig heb ik er jaren van genoten :P

Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Esperanza - 24 augustus 2012

Re: Zomerse warmte verergert ALS

Dag Peet,

Dat van dat zink wist ik ook niet ze hebben mij ook niets vertelt over wat ik niet moest doen of laten. Ze denken gewoon dat voor ALS patiënten het niet meer interessant is om te weten wat slecht voor ons is omdat we toch .............gaan :cry: . Het is ook wel een beetje dubbel, de één denkt ik eet en drink en doe wat god verboden heeft en de ander probeert nog zo goed mogelijk de boel in balans te houden. Hoe dan ook, wat je ook doet of besluit ik ben het wel met je eens ze moeten deze infomatie ons wel aanreiken en dan kunnen we zelf bepalen wat we ermee willen doen. En je moet niet zo hoog van het dak schreeuwen ik heb nog wel een zinken emmer met koud water voor jou staan, dan kun je wat afkoelen, dat is wel zo makkelijk :lol: :lol: :lol:

Die wijntjes heb je maar mooi binnen Lia.

Groetjes, Afien :D
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 25 augustus 2012

Re: Zomerse warmte verergert ALS

Hoi Lia.

Ja dat doe ik ook wel, althans ik doe me best. we hebben net nog een Chaschlikschotel besteld maar me ogen waren weer groter dan me maag want meer dan de helft kreeg ik niet op :)
Nou was ik al jaren niet zo drinker meer, zeg maar dat ik me wilde haren ben ontgroeid. maar nu heb ik toch een enkele keer geprobeerd om even lekker door te halen en dat lukt me gewoon niet meer :o na een half glas zit ik vol en dan ga ik automatische over op mijn vaste drankje, koffie :lol: Maar net wat je zegt Lia, ik weet ook hoe het smaakt ;)

Precies Afien, wat we er mee doen is onze zaak maar ze hadden wel een lijstje mogen geven.
Ik heb veel gedaan in me leven, de term van, alles gedaan wat god verboden heeft komt dicht in de buurt :oops: :lol: ik ben dus het type dat nu nog even niks buitensporig doet omdat ik ziek ben. alleen wat meer op de pc omdat ik niet meer werk maar dat was niet mijn keus.
Natuurlijk zou ik zeker nu er gelijk met mijn vrouw op uit willen gaan. maar dat kost tijd, energie, en erg belangrijk toch wel, geld.
en je weet het nooit he, komt er wat interessants aan het andere eind van de wereld en dan zit je ergens zonder bereik midden in de rimboe je energie en je geld op te maken, dat zou balen zijn :cry:
Dus ik probeer zoveel mogelijk normaal te leven tot ik definitief die knop omdraait en zeg, kom schat we gaan op vakantie. maar dan is dat toch geheid een plek die ook interessant is voor ALS.
Dus ik had zeker zo lijstje willen hebben :)

Ik kom binnenkort wel even me hoofd in je zinke emmer steken. het kan geen kwaad zolang ik er niet in bijt :lol:
Dan heb jij zeker ook nog een ouwe waterput achter je huis :lol:

Groetjes, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 26 augustus 2012

Re: Zomerse warmte verergert ALS

[quote="Peet":2rg4vmvr][b:2rg4vmvr]Gezien het jaargetij waarin we nu in leven en onze gezondheid lijkt mij een waarschuwing hier wel op ze plaats :o :shock:
Was iemand hiervan op de hoogte :?: ik niet.[/b:2rg4vmvr]

Groetjes, peet.

Zomerse warmte verergert ALS
16-08-2012[/quote:2rg4vmvr]Hoi Peet,
Dat wist ik niet, maar vermoedde ik wel: In Amerika hebben wij ook veel zon gehad (Death Valley 8-) ) en later hier en in Polen ook: ik ben in de zomer harder achteruit gegaan dan in de winter ervoor! :o

Alleen jammer dat dat nu pas bekend wordt, anders was ik misschien wel naar Zuid Afrika gegaan deze zomer (waar het nu winter is :mrgreen: ).

Nu maar hopen dat we volgend jaar een k*tzomer krijgen :lol: We houden het in de gaten!

Groetjes en bedankt voor de tip,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen