Ergenissen

Bericht door Peet - 09 april 2012

Ergenissen

Hoi Allemaal.

Sinds de wetenschap dat ik ALS heb ben ik nog niet voor echte problemen komen te staan. Natuurlijk buiten het feit dat ik door de ALS ontslagen ben, zo af en toe me eigen flink verslikt, en ik nu al toe staat te kijken naar het werk wat ik normaal zelf doet, en een keer of 20 per dag met me ene hand de andere hand recht moet trekken omdat me vingers verkrampen ;)
Maar gisteren kwam ik toch even voor een probleem te staan waar ik me niet alleen aan stoorden maar ook mijn vrouw :evil:

Gisteren gingen mijn vrouw en ik even wat winkels af om een nieuwe tv te kopen. en als je dan in zo winkel staat dan zie je sowieso door het bos de bomen niet meer want de ene tv is nog mooie dan de andere dus dan ga je maar wat vragen stellen.
Ik zal geen namen noemen dus voor het gemak zeg ik maar, Winkel 1. ik roep een verkoper er bij en vraag hem of die tv 3D is? staat die vent me aan te kijken of die water ziet branden en begint mijn vrouw te antwoorden en een heel verhaal op te hangen. ik dacht toen nog, ach laat maar gaan. tot mijn vrouw zei, zeg het maar tegen mijn man want die vroeg het en hij heeft er meer verstand van. wat een vertrouwen he :mrgreen:
Maar die winkel waren we snel uitgekeken dus op naar Winkel 2 of eigenlijk 3 want eentje zijn we heel erg snel doorheen gelopen.
nou wij weer lopen en kijken, en nog eens kijken totdat er een verkoper zei, kan ik u helpen? Ja hoor zei ik en ik vroeg hem hoeveel Hz die tv was? hij zei, heel vers :) toen kon ik er nog om lachen maar na 4x werd het ons toch even te gek.
Natuurlijk weet die kerel niet wat ik mankeer, je staat daar in een grote rumoerige zaak waar veel volk loopt, door mijn splaakgebrek ben ik ook nog eens iets luider gaan praten. maar om me nou aan te kijken en antwoord te geven of dat ik lazarus ben vond ik wat overdreven. Nee we hebben ons aardig staan te ergere!

ik zei toen, ik neem de tv maar jij zet hem in de auto? en toen ik hem in het kort vertelde wat ik had werd het wel even stil en liep zwetend met die doos de trap af naar me auto :lol: Sommige dingen kan ik nog steeds de lol van in zien maar dit irriteerde mij toch wel. Nu al!

Groetjes, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Dick - 09 april 2012

Re: Ergenissen

We maken er hier thuis wel eens grapjes over en doe net of ik debiel ben; beetje schuin gaan zitten, hoofd scheef, tong uit de mond en eventueel wat vreemde geluiden maken (de kwijl laat ik achterwege).
Ik merk inderdaad dat als je in een winkel e.d. bent in je rolstoel en moeilijk spreekt zoals ik, of via mijn vrouw omdat ik mij door vermoeidheid of rumoer niet verstaanbaar kan maken, de mensen zich tot mijn vrouw richten of je kinds gaan behandelen/benaderen.
De oorzaak is veelal onwetendheid of zich geen houding weten te geven. Heel vervelend en soms frustrerend. Afhankelijk van mijn stemming, de persoon en de situatie ga ik er verschillend me om.

Zeker frustrerend, ik ben niet gek, ik heb [b:2788gilb][size=150:2788gilb]ALS[/size:2788gilb][/b:2788gilb] :evil:

Dick S.
avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert
Laatste bewerking: Dick † apr 09 2012, 14:59
Reactie door Lia - 09 april 2012

Re: Ergenissen

Helemaal mee eens Dick. Het is vaak moeilijk hoe er mee om te gaan. Toen ik nog normaal kon praten liet ik het me niet welgevallen, maar nu zing ik vele tonen lager. :evil:
Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Peet - 09 april 2012

Re: Ergenissen

ik weet het ook wel het is voor iemand die jou niet kent ook net of je dronken ben

maar als verkoper van zo grote zaak moet je toch wel even goed op iemand ze houding letten. nadat ik het had uitgelegd viel er wel even een stilte, lekker was dat :lol: maar ik heb er wel begrip voor.
Maar nu kom ik nog redelijk normaal samen met mijn vrouw die winkel binnen lopen dus kan ik enigsinds begrijpen dat als die mij hoord praten dat hij denkt, die kerel spoort niet :roll: maar jullie doen dit tegenwoordig in een rolstoel, dan zien ze toch direct dat er wat loos is.
Ik ga dan zitten denken wat ik normaal doet? en kom dan tot de conclusie dat ik nog nooit iemand zo heb benaderd. en ik hou wel van een geintje op ze tijd :)
Dit zijn gewoon van die momenten dat je weer even wakker word geschud.

Gr, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis