google bot

Bericht door Lia - 21 februari 2012

google bot

Bij deze wil ik de gasten Google bot :?: en bing eens verwelkomen :?: . Ik zie hen vaak oop de site. doe mee en laat eens wat van je horen, wij bijten niet!!!!

Groetjes Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Dick - 21 februari 2012

Re: google bot

Lia,
Ben bang dat je bij hen [b:1ifmmyc8]BOT[/b:1ifmmyc8] vangt :mrgreen: :roll: :lol:

Dick S.
avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert

Reactie door dspier - 22 februari 2012

Re: google bot

Hoi Lia,
Dick heeft gelijk: een webbot (ook wel spider of webcrawler genoemd) zoals de Googlebot en Bingbot zijn computers van zoekmachines zoals Google en Bing (de zoekmachine van Microsoft).


Ze zien er misschien wel eng uit, maar doen geen vlieg kwaad: deze computers bezoeken zo veel mogelijk Internet sites op zoek naar informatie. Ze kijken alleen maar rond en gaan niet met je in gesprek!

We mogen blij zijn dat ze vaak langs komen, want dat betekent dat ze dit forum hoog in het vaandel hebben (hier valt veel info te halen!). Die info stellen ze dan beschikbaar aan mensen die zoektermen over ALS intypen en dan verwijzen ze door naar de hen bekende websites ...zoals het Stopals.nu forum! Hoe vaker die zoek'robots', 'spinnen' of 'webcrawlers' ons bezoeken, hoe hoger ons forum bovenaan in de hits komt te staan. Als mensen hier dan ook nog vaker op gaan klikken wordt de hit de volgende keer nog hogerop gezet.

[list:3nrsk402][*:3nrsk402]Ook als de robots veel links naar andere sites over ALS vinden 'ranken' ze ons hoger. [/*:m:3nrsk402][*:3nrsk402]De eigenaar van een website kan zo'n robot ook helpen door via een verborgen bestand (robots.txt) aan te geven waar de robot wel/niet moet zoeken en wat hier allemaal te vinden valt - maar dan worden we al snel technisch.[/*:m:3nrsk402][/list:u:3nrsk402]

Je doet het forum dus een plezier door veel (relevante!) links in je berichten te plaatsen en veel op internet over ALS te zoeken en [u:3nrsk402]alleen de links naar het Stopals.nu forum aan te klikken[/u:3nrsk402] :mrgreen:

Als je nu in Google zoekt op [i:3nrsk402]ALS forum[/i:3nrsk402], komen wij er als tweede hit uit; niet slecht voor zo'n jong forum! :)

Groetjes,
Dick (dun Urste!)
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Lia - 22 februari 2012

Re: google bot

Bedankt voor de informatie Dickskes

Dat krijg je met digibeten zoals ik. Maar toch; ik heb op botjes leren schaatsen! :mrgreen:
Goede tip Dick dun urste, linken aanklikken.

Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal