Overstappen thuiszorg

Bericht door Peet - 27 juni 2013

Overstappen thuiszorg

Het heeft lang geduurd, te lang maar wij zijn overgestapt van thuiszorg. en er is nog niks gedaan maar ik ben nu al blij :-P

De oude thuishulp, en ik noem geen namen, maar daar klopte echt niks van! althans de afdeling die onze regio beslaat want ik ken mensen die hulp krijgen van de zelfde organisatie die wel tevreden zijn.
Maar de hulp die geboden werd was ver beneden pijl, kijk ik ben zelf geen held in dit soort dingen en wend me hoofd meestal af, maar na bijna een jaar moet je als thuishulp toch wel weten wat je moet doen en dan niet aan de patient vragen wat de bedoeling is, dat schept geen vertrouwen.
Er zijn veel dingen gebeurd, Te laat, Te vroeg, Helemaal niet komen, En als je net denkt dit word een vaste en je daar ook een nog een klik mee heb dan krijg de keer daarop weer een nieuwe. ik denk dat ik al zo 15 verschillende mensen heb meegemaakt. en zeker een kwart daarvan vroeg aan mij of ons hoe en wat met de PRG? een andere helft ging aan het werk en dacht met een PEG maken te hebben, fout want die behandel je anders, sommige begonnen zonder omwegen de dompelen, FOUT!
een andere brak het dopje af en hield haar mond, die heb ik niet meer terug gezien.
echt een stuk of 3 vaak jonge meiden met haar op hun tanden wisten het redelijk aan te pakken maar dan worden ze snel vervangen.
Ik heb al heel vaak me ongenoegen uitgesproken tegen veel van die meiden en gezegd dat ik een klein ploegje vaste krachten wilden hebben, ze waren uiteraard allemaal heel meelevend en zouden er melding van maken, dus niet.
Maar vorige week waren er een opstapeling van verassingen waardoor ik zei, nu is het over.
Eerst de verassing van weer een nieuwe die van toeten nog blazen weet, en toen het bericht van de huisarts dat er nooit geen klachten waren, de dokter wist gelukkig beter, maar toen we lazen dat klachten alleen per brief mogen. dat lullige iets gaf mij de doorslag. hoe kan je iemand die zwaar ziek is en in deze digitale tijd dwingen om een brief te schrijven, kom op zeg, dat heet moedwillig moeilijk maken.

Al met al zijn we nu overgestapt op ALS gerichte mensen, alleen nu al merk je al verbeteringen, de oplettendheid, het meedenken, enz.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Catja - 27 juni 2013

Re: Overstappen thuiszorg

Hallo Peet

Heel goed dat je bent overgestapt, vooral als je nu al het gevoel hebt dat het beter gaat.

Groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door Peet - 27 juni 2013

Re: Overstappen thuiszorg

Nu mezelf nog helemaal overgeven ;-) :-)
Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis