Eisen thuiszorgende organisatie

Bericht door Nautica - 28 december 2012

Re: Eisen thuiszorgende organisatie

[quote="Brenda":60i3871j]

Ik vind nog veel meer, maar hou me nog maar even rustig![/quote:60i3871j]

Welkom Brenda, Je kennis kunnen we goed gebruiken en zijn juist geïnteresseerd in je ongezouten mening dus brand maar los :-)
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door dspier - 28 december 2012

Re: Eisen thuiszorgende organisatie

[quote="Brenda":2l7r5ii4]Ik denk persoonlijk dat verzorgenden/verpleegkundigen zich vaak niet beseffen dat het hele gezin ALS heeft, dat men vooral de eigen regie wil behouden, en ook moet behouden. En dat er vaak tussen regels door gelezen moet worden.
Er zijn allerlei protocollen voor handelingen, maar pati├źnten vinden vaak hun eigen weg hiermee, waardoor je niet altijd kan vasthouden aan wat je geleerd hebt.
Ik kom niet binnen als "zuster", maar als extra handen. Ik mag meedenken, maar niet voor iemand denken.[/quote:2l7r5ii4]Helemaal juist!
Toen ik mijn PEG sonde kreeg had Buurtzorg te weinig uren en hebben ze extra aangevraagd en gekregen.

Later kwamen ze in de + qua uren want er was ineens veel meer tijd voor vanalles: ook begeleiding op ALS avonden en doktersbezoeken. In het begin wel fijn, maar op een geven moment hadden we geen privacy meer, en dat ging ons te ver.


"Brenda": Ik vind ook dat er voor verzorgenden en verpleegkundigen te weinig echt praktische info te vinden is. Geen platform waar wij onze kennis en ervaringen kunnen delen. Onze huis tuin en keuken oplossingen.Buurtzorg had dezelfde klacht! En wij waren verbaasd dat ze geen draaiboek hadden voor ALS, wij waren tenslotte niet het eerste gezin van Buurtzorg met ALS, maar dat zagen we dus fout: Buurtzorg Nederland verzamelt geen "best practices". :o

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen