2013: PGB budgetten drastisch verlaagd

Hallo,
Wij hebben sinds dit jaar een PGB budget voor het inkopen van onze zorg. Alleen kunnen wij met de huidige budgetten de prijzen van dag- en nachtzorg ook niet betalen. We hebben diverse ZZP'ers op bezoek gehad, variërend van €25,- tot €70,- per uur. Allemaal zijn ze geschrokken van het beschikbare budget en zijn snel opgemaakte contracten weer verscheurd.

Wij hebben dus een Slowaakse via Homecare in huis gehaald. Dat levert wel een taalbarriere op maar is nog betaalbaar (€30000 op jaarbasis). Een Nederlandse verzorgster zou al snel het dubbele kosten en is niet constant beschikbaar.

Nu lees ik echter in 'Euthansie' het volgende stukje, waardoor ik denk 'uitknijpen tot de laatste druppel en als er dan nóg energie over is om te klagen, dan is er misschien toch wel wat mogelijk.' Mooi dat dat via een achterdeur toch nog kan, maar erg teleurstellend dat het zo moet! :bgrr
[quote="Elly":1ep6mghu]
[...] Wij hadden deze week wel een opsteker qua zorg. Officieel zit Rob al aan het maximum aantal zorguren dat het CIZ kan indiceren. Als hij nu nachtzorg nodig krijgt, zou dat van de uren overdag af moeten. Aangezien ik ook ernstig ziek ben en de mantelzorg maar beperkt op me kan nemen, is onze zorgcoordinator toch met het Zorgkantoor gaan overleggen. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar we hebben de garantie gekregen dat nachtzorg ingezet kan worden zonder dat het gecompenseerd hoeft te worden met de huidige uren overdag.
Groeten, Elly[/quote:1ep6mghu]
Gefeliciteerd Elly! Mooi voor elkaar.

Groetjes,
Dick

(Inmiddels ook op VVE10)