Aangepaste woning

Bericht door Nautica - 17 januari 2014

Aangepaste woning

Ik woonde in een super de luxe seniorenappartement in Limmen maar dat gaf toch wel wat problemen.
Er moesten deur openers geplaatst worden en wel drie stuks. Eentje voor de voordeur, eentje voor de galerijdeur en eentje voor de algemene toegangsdeur.
Aangezien het Koopappartementen zijn die ik van een particulier huur moet ook de vereniging van eigenaren toestemming geven voor aanpassingen in de openbare ruimtes.
Die toestemming wilden zij wel geven maar financieel wilde ze niks bijdragen. De gemeente verlangt voor woningen die na een bepaalde datum zijn gebouwd dat de vereniging van eigenaren medeverantwoordelijk is voor aanpassingen in de openbare ruimtes voor mensen met beperkingen die in het complex wonen. Mede omdat iedereen plezier zal hebben van de elektrische deur openers. Dit had dus aangelegd kunnen worden met een financiële injectie van de gemeente.
De vereniging van eigenaren was echter van mening dat wanneer iemand dergelijke aanpassingen nodig heeft maar moet verhuizen naar een verzorgingshuis/aanleunwoning en wilde dus geen euro uitgeven.

Een ander dilemma was dat ik met mijn Scootmobiel moeilijk bij mijn appartement kon komen omdat de deur naar de galerij op een rot plek zit waardoor ik meerdere malen moest steken om de draai naar de galerij te kunnen maken. Niet echt handig met verminderde handfunctie.

Ik had dus aangegeven bij de WMO consulent dat ik best bereid was te verhuizen naar een aangepaste woning in Castricum, want immers daar wonen al mijn kennissen en vrienden en ook mijn dochter.
Wat schetst mijn verbazing… Binnen een week kreeg ik een telefoontje dat zij een andere woning voor mij had.

Bij bezichtiging van de woning waren er al zaken in de badkamer en keuken aangepast. De woning was echter zwaar vervuild door het jarenlange roken van de vorige bewoner en de aangepaste keuken zou worden vervangen omdat deze oud een vies was maar dat zou de WMO wel met de woningbouw regelen… NIET dus… De woningbouw zegt we zetten er gewoon een standaard keukenblok in.
Nou kan ik met mijn handen toch geen eten meer bereiden dus veel aanpassingen in de keuken hoeven er voor mij niet te komen. Ik vroeg dus alleen om de spoelbak zo aan te passen dat ik daar met een rolstoel onder kan om nog water te kunnen pakken. Maar dat vond de WMO dan ook weer onzin want water pakken kan je bij de wastafel in de douche ook.
De badkamer zelf was bij de oplevering van de woning ook gedeeltelijk aangepast met beugels bij het toilet en een vast douchezitje aan de muur met steunbeugels maar alles was vies, verroest en verkalkt dus moest dat allemaal eruit worden gesloopt. De wastafel die in de douche zit is te hoog voor gebruik met een rolstoel. De spiegel die er in zit is dan weer wel kantelbaar maar nergens een stopcontact.

Ik ben dus sinds 15 december naar deze woning verhuisd maar loop nu tegen nieuwe problemen aan.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door (unsigned) - 17 januari 2014

Re: Aangepaste woning

Hallo Aernout,
Hoe is het in gods naam mogelijk dat er zoveel verschil zit in hoe er per gemeente met de wmo en vooral met mensen om wordt gegaan. Ze doen net of ze het allemaal uit eigen zak moeten betalen!!
Kun je geen bemiddeling krijgen van je revalidatie team?
Het is zowiezo absurd dat dat uberhaupt nodig is!!
Ik wens je heel veel sterkte en vooral niet opgeven!
Groetjes Els.
avatar > (unsigned)

Geregistreerd: