Werk: doorgaan of stoppen?

Bericht door dspier - 14 maart 2012

Werk: doorgaan of stoppen?

Hallo,
Laat ik maar eens een topic in dit deel gaan plaatsen, ben eigenlijk wel benieuwd hoe anderen hier over denken.

In augustus vorig jaar kreeg ik mijn diagnose. Je wereld stort in en dan moet je het je baas vertellen. Hij ook in shock en een personeelsdeskundige erbij gehaald. Die kwam met het voorstel om direct de IVA in te gaan - dan hoefde ik niet meer te werken.

Dat heb ik geweigerd en ik werk nu nog steeds (full-time betaald) maar heb wel andere werktijden afgesproken: zo werk ik nu meer flexibel en en ben ook vaker thuis aanwezig (met de laptop op schoot, dat wel. En niet alleen vanwege het forum, maar ook vanwege mijn werk :mrgreen: ), en dit bevalt me eigenlijk prima!

Mijn baas is ook tevreden, bang als hij was dat er een gat in de organisatie zou vallen. Nu is deze situatie natuurlijk niet houdbaar, ik merk al dat mijn laptop zwaarder wordt en op een gegeven moment zal vergaderen en op en neer forensen steeds moeilijker worden. Maar zolang het duurt zijn we allebei tevreden!

Mijn werk geeft me de nodige afleiding, en geeft me tevens de kans om ALS meer onder de mensen te brengen. Thuis zou ik alleen maar tegen het plafond omhoog springen (zou je niet denken van iemand met ALS hè :mrgreen: )

Wat is jouw verhaal?

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Lia - 15 maart 2012

Re: Werk: doorgaan of stoppen?

Hallo Dick

Ik had de laatste jaren een pedicurepraktijk. Omdat mijn nageltangen bot werden kocht ik in september 2010 andere. Maar toen ik ook het mes niet meer kon hanteren werd het me duidelijk dat het aan mijn hand lag. Ik ben in april, 1 maand na de diagnose, definitief gestopt met mijn praktijk. :oops: :cry: :( Wel ben ik doorgegaan met het coördineren van voetzorg in 5 verzorgingshuizen. Dit was voornamelijk PC werk en vergaderingen. Hier moest ik in december mee stoppen omdat ik vaak moeilijk te verstaan was aan de telefoon. :evil:
Nu houd ik me vooral bezig met dvd's maken en fotoboeken. Mijn wereld is zeer beperkt geworden. Maar nog steeds heb ik contact met oud cliënten en mensen waar ik mee samenwerkte op een of andere manier. Ze betrekken me nog overal bij waar het gaat. En dat doet zooooo goed :D

Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Dick - 16 maart 2012

Re: Werk: doorgaan of stoppen?

Helaas had ik geen keuze. Per 1 januari 2011 was ik officieel werkeloos en op 11 januari kreeg ik de diagnose ALS!
Ik had nog een aantal sollicitaties en gesprekken lopen, maar ben daar niet verder mee gegaan. Ik vond het naar de werkgevers
niet eerlijk. Bovendien zou men na afloop proefperiode of contracttijd de verbintenis tocht verbreken, ALS houd je niet geheim en
dat wilde ik ook niet!

Voordeel was wel, dat ik thuis was toen ik nog goed mobiel was. Aangezien mijn vrouw fulltime werkte, kon ik mooi een aantal
huishoudelijke taken overnemen. Met name het eten koken was voor mij een leuke afleiding, maar ook de kinderen van school halen.
Daarnaast ben ik veel gaan fietsen, conditie bijhouden en spieren bewegen/soepel houden zo lang het ging ivm. de ALS.
Verder veel tijd kwijt aan bezoek aan de fysio (2x per week), ergotherapeut en maatschappelijk werk. Maar ook het uitzoeken en regelen mbt.
de verbouwing aan de woning vergde veel tijd. Ondanks mijn niet werken heb ik geen moment me echt verveeld, er was genoeg te regelen
en te doen!

Groetjes,
Dick S.
avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert

Reactie door dspier - 16 maart 2012

Re: Werk: doorgaan of stoppen?

Weer hallo Dick en Lia :D ,
Nu eerst Dick: lijkt me een flinke klap voor je psyche, eerst ontslag en dan meteen erachteraan de diagnose ALS! Dan moet je je zinnen wel gaan verzetten!

Ik vind thuis klussen ook heerlijk, maar ik kan niet de hele dag thuis blijven -wordt ik stapelgek. Ik werk nu al een weekje thuis vanwege een keelontsteking, maar loop behoorlijk met mijn ziel onder mijn arm. Ik moet onder de mensen! Kan ook bijna niet wachten tot we naar Luxemburg gaan om die Segway te bekijken.

Het zal ook wel aan het soort werk liggen dat ik hiervoor heb gehad: ik was technisch trainer en schrijver (dat laatste ben ik nu nog). Als trainer moest ik nogal eens onverwacht een weekje op pad, naar de Shetland eilanden, de America's, het Midden Oosten, een platform in de Noordzee, of 'gewoon' op en neer pendelen naar een of andere petrochemische site in Moerdijk, Breda of Antwerpen. Er was altijd wel wat dat de sleur brak, en anders pakte ik gewoon de auto voor een weekje Polen! Dat gebeurt nu minder en minder en dat zit me wel een beetje tegen: ik ben niet iemand die thuis kan zitten! :cry:

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Lia - 16 maart 2012

Re: Werk: doorgaan of stoppen?

Hallo Dick 1
We gaan een goede tijd tegemoet. Je kunt weer meer naar buiten en wanneer je gemotoriseerd bent zul je zien wat voor mogelijkheden zo'n bejaardentuftuf toch geeft. Het is ook anders om ziek thuis te zitten dan wanneer je fitter bent. Je zoon op de fiets en jij erachteraan. Zie je het voor je?! :geek:
Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door dspier - 17 maart 2012

Re: Werk: doorgaan of stoppen?

Achter mijn zoon aan? Maar dan wel op een grote afstand! :lol:

Hij fietst dik 12 km in een half uur, zelfs mijn vrouw houdt dat niet bij. Mij lukt het even als ik echt moeite doe, maar dat vind ik inmiddels onverantwoord: een abrupte (stuur of rem)beweging en ik verlies mijn evenwicht (zwabberende armen en benen). Met dik 20km/uur is onderuit gaan geen lolletje. Met een bejaardentuftuf (jij bedoelt een scootmobiel, neem ik aan) zie ik mezelf nog niet echt meekomen op onze zomerse fietstochtjes. Dat ding is veel te breed en te lomp, bovendien moet je hem ook nog naar de 'plek des onheils' :mrgreen: zien te brengen.

Zolang ik nog niet alle opties heb uitgeput, blijf ik nog even gefocusseerd op een Segway (of een E-Wheeler, of een driewiel fiets, of... 8-) ).

Groetjes en geniet van het weer!
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 20 maart 2012

Re: Werk: doorgaan of stoppen?

Ja sorry hoor ik weet wel dat ik jullie overlaad met berichten maar ook hier moet ook ik een ractie plaatsen :oops:
ik heb het al eens vermeld in andere berichten maar dit is de plek er voor dus moet het maar.
En Dick, jij zei dat je schrijver bent, dus niet teveel op mijn spelfouten letten :) ik ben al blij dat ik het bij kan houden.

Ik werkte als Taxi Chauffeur op een korte lijndienst van de Qbuzz. een zogenaamde pendelbus langs haltes rond en op een bedrijvenpark. Ik werd uitgeleend door een speciaal uitzendbureau wat alleen zorgvervoer en taxivervoer doet.
ik ben altijd chauffeur geweest maar door reorganisatie werd ik boventallig. na gigantische veel solliciteren op alles wat maar voor handen was kreeg ik uiteindelijk een uitnodiging op een gesprek te komen op een sportschool (David Lyod) als technische onderhoudsman. dat is niet mijn ding maar het is werk. na een half jaar had ik dat wel gezien want het binnen werken heb ik gewoon niks mee, ik moet naar buiten.
Vlak voor mijn contract daar afliep werd ik gebeld door mijn laatste werkgever. dus dat was een geluk bij een ongeluk want ik had direct weer ander werk en ook nog eens mijn eigen werk.
Dus ik lekker weer achter het stuur al waren dat aanzienlijk veel kortere ritten dan ik was gewend.
half januari van dit jaar werd zelfs mijn contract nog met een half jaar verlengd en de ene veer na de andere veer werd er in me r..t gestoken zo blij waren ze met mij. zowel mijn werkgever als de passagiers.
1 week voor ik naar de neuroloog moest had ik me voor de alle eerste keer ziek gemeld omdat ik me er niet lekker onder voelden.
Vrijdag 24-02-12 heb ik te horen gekregen dat ik ALS heb. Maandag 27-02-12 heb ik een email gestuurd naar mijn teamleider en het uitzendbureau hoe de vork in de steel zit en dat ik de voorlopige diagnose ALS heb gekregen.
Maar zei ik in de mail, Dinsdag 28-02-12 weet ik het echt zeker want dan krijg ik nog wat onderzoeken. (Spierfunctietest en MRI)
Nou nadat ik Dinsdag 28-02-12 de definitieve uitslag had gekregen en voor de zoveelste keer me tranen had gelaten vroeg ik aan de neuroloog hoe het met werken zat? nadat hij had gevraagd wat voor werk zei hij, [i:3m5oczc5]je mag gewoon werken want je voelt zelf wel wanneer het niet meer gaat.[/i:3m5oczc5]
Dat heb ik toen ik uit het ziekenhuis kwam direct gemaild naar mijn teamleider en het uitzendbureau en net nadat ik op verzenden had gedrukt viel de post in de gang. en wat denk je? precies per direct contract beëindiging :shock:
Dat was nou echt zo moment dat je denkt, hoe asociaal kan je zijn! en dat ook nog eens met een standaardbrief.
Ik begrijp heel goed dat je iemand met ALS niet je pasagiers wil laten vervoeren. maar de manier waarop ben ik totaal niet over te spreken en dat heb ik ze ook wel laten weten :twisted:

dus mijn werk is gestopt en hoe dat verder gaat weet ik nog niet.
ik heb een huis waar 500 jaar werk in zit maar nu kan ik me er nog niet toe zetten. ik ben wel een beetje begonnen met kleine klusjes maar mijn concentratie laat erg te wensen over.

Dick jij bracht me wel op een idee met die 3 wieler. mijn vader heeft nog een spiksplinternieuwe staan waar nooit op is gereden. dus die zal ik even snel vorderen voor de toekomst. scheelt weer euros :lol:

Gr, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis