stamcellen

Bericht door bunga † - 10 november 2011

stamcellen

Mensen kijk uit voor kwakzalvers in de stemcell wereld de bekendste zijn X cell center die nu is gesloten door de Duitse overheid en een ander genaamd EMCELL in Kiev ,een privé onderneming die op zijn zachts gezegd dubieus is.
Stemcell staan nog in de kinderschoenen de enige stemcell center die erg goed is maar waar het nog jaren kan duren voordat het goed is onderzocht staat op de site die ik hier op zet.
Dr Eva Feldman is een specialist op dit gebied en heeft al patienten behandeld maar verteld ze direct dat ze ook dood gaan want stemcellen werken alleen als de oorzaak van ALS is gevonden.
http://translate.google.nl/translate?hl ... d%3Dimvnso
avatar > bunga †

starstar
Berichten: 82
Geregistreerd: 04 november 2011
Woonplaats: Roodeschool

Reactie door Philippe - 10 november 2011

Re: stamcellen

Hier is een interessante link naar een handboek voor patiënten over frauduleuze stamcel klinieken in de wereld. (zoals inderdaad het X-Cell Center)
Helaas is het in het Engels maar zeer de moeite waard om eens door te nemen omdat er ook precies in staat wat de stand van zaken in de ontwikkeling met stamcellen is.

http://www.alsworldwide.org/documents/APatientPathThroughtheMaze.pdf

Om het goed te kunnen lezen is het raadzaam het .pdf document op te slaan.
avatar > Philippe

starstar
Berichten: 81
Geregistreerd: 11 oktober 2011
Woonplaats: IJsselstein (UT)

Reactie door bunga † - 14 november 2011

Re: stamcellen

Beste mensen.
Ik vond een video van stamcellen transplantatie gedaan in Atlanta in de de Emroy clinic
Groet jan

http://www.myfoxatlanta.com/dpp/health/ ... 1109-pm-pk
avatar > bunga †

starstar
Berichten: 82
Geregistreerd: 04 november 2011
Woonplaats: Roodeschool

Reactie door dspier - 15 november 2011

Re: stamcellen

In het kader hiervan wil ik ook de aandacht vestigen op de ervaring die Hans hiermee heeft gehad.
Je kunt zijn verhaal lezen in Persoonlijke Ervaringen .

[quote="Philippe":3aeqybtq]Hier is een interessante link naar een handboek voor patiënten over frauduleuze stamcel klinieken in de wereld. (zoals inderdaad het X-Cell Center)
[u:3aeqybtq][i:3aeqybtq]Helaas is het in het Engels[/i:3aeqybtq][/u:3aeqybtq] maar zeer de moeite waard om eens door te nemen omdat er ook precies in staat wat de stand van zaken in de ontwikkeling met stamcellen is.
http://www.alsworldwide.org/documents/APatientPathThroughtheMaze.pdf .[/quote:3aeqybtq]@Philippe,
Er is tegenwoordig ook Google Translate . Ik heb geprobeerd de pdf er doorheen te gooien, maar dat vind het pakket teveel in een keer. Je zou er wel pagina voor pagina mee kunnen vertalen.

(Klik Google Translate om te zien hoe het werkt.)

Groetjes & succes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door bunga † - 18 november 2011

Re: stamcellen

Hier een persbericht van Geron die de embryonale stamcellen stopzet,als argument worden de kosten genoemd maar de belangrijkste problemen liggen in de ethische sfeer,oftewel de dominees of priesters maken de dienst uit.

Dit is droevig nieuws dat in het land waar alles kan de religie de boventoon voert , en zit te wachten wanneer neuralstem moet stoppen of die moeten dan richting China gaan daar kan alles.
Groet
jan



http://translate.googleusercontent.com/ ... eE2v4rls0w
avatar > bunga †

starstar
Berichten: 82
Geregistreerd: 04 november 2011
Woonplaats: Roodeschool

Reactie door dspier - 18 november 2011

Re: stamcellen

Balen :(

Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door bunga † - 18 november 2011

Re: stamcellen

Dick
je drukt je nog formeel netjes uit ik zou andere woorden willen gebruiken maar dat kan niet in veel gevallen .

Nog triester is het dat onze zogenaamde superonderzoeker vorig jaar geen luisterend oor heeft willen leggen naar onder ander neuralstem die weten donders goed dat wij als zijnde het kleine Nederland erg liberaal zijn qua wetgeving op zaken als abortus en euthanasie.

Neuralstem wilde heel informeel weten van onze onderzoekers of er mogelijkheden waren om tot een gezamenlijk standpunt te komen inzake de aanschaf van embryo's.
De patiënten die nu zijn geholpen kregen stamcellen uit een embryo van 1991.

En hadden in hun achterhoofd dat de prijs wel hoog zou kunnen zijn in de vorm van een eventueel opzetten van een stamcellen centrum hier in Nederland,maar ze waren dan ook verzekerd van materiaal die loepzuiver zou zijn.


Hier wilden de Nederlandse onderzoekers niets van weten want stamcellen werkt volgens onze onderzoekers niet dit leidde tot grote verbazing van mensen die er bij waren , in principe is het maar één persoon maar ja het is wel het opperhoofd van die club.

Hans heeft stamcellen laten zetten in Mexico daar zijn scans gemaakt en vraag maar aan Hans of men hier die scans wilde beoordelen.

Ze hebben het Hans ten zeerste ontraden maar geven dan geen reden op van waarom het niet zou werken.

Dick je hebt het soms over frustratie wel dit is frustrerend dat er een hele grote kans is verknald omdat er bepaalde mensen erg eigenwijs zijn terwijl stamcellen in principe ons leven zou kunnen verlengen en wellicht verbeteren, genezing is het niet dat weet ik maar nietsdoen is ook geen optie en dat is nu gebeurt.
Groet
jan
avatar > bunga †

starstar
Berichten: 82
Geregistreerd: 04 november 2011
Woonplaats: Roodeschool

Reactie door Catja - 22 november 2011

Re: stamcellen

stamcel transplantatie is niet zonder risico,je raakt al je weerstand kwijt.
En bent erg gevoelig voor elke infectie ziekte.
Het geeft ook geen garantie dat het aanslaat.
Dus denk er niet te ligt over.










en je kunt
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door dspier - 22 november 2011

Re: stamcellen

"catja": stamcel transplantatie is niet zonder risicoLijkt mij ook, ze zullen het echt niet weigeren om ons te pesten :o

"Jan": Hans heeft stamcellen laten zetten in Mexico daar zijn scans gemaakt en vraag maar aan Hans of men hier die scans wilde beoordelen.Als dat klopt (zonder opgaaf van reden) is dat inderdaad wel vreemd

Hieronder een deel van artikel uit VSN nieuws . (Klik de link voor het hele artikel) Het stamt uit 2005 maar toch...

Groetjes,
Dick
[quote=" VSN nieuws ":ecesiurg][b:ecesiurg]Ethische aspecten rondom stamcel therapie[/b:ecesiurg]
Het is onethisch om patiënten met een zeer ernstige ziekte zoals ALS tegen zeer hoge kosten een behandeling aan te bieden, waarvan het effect (en de bijwerkingen) niet zijn aangetoond. Daarbij wordt het effect van de aangeboden behandeling niet gemeten volgens internationale afspraken. Het op deze manier aanbieden van behandeling is misleidend voor patiënten en zal nooit kunnen leiden tot een verbeterde behandeling die voor alle patienten beschikbaar is. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van materiaal van embryo's geaborteerd in een relatief ver gevorderd stadium van de zwangerschap (7e maand).

[b:ecesiurg]De huidige feiten (2005) over behandeling met stamceltherapie in China[/b:ecesiurg]
[list:ecesiurg][*:ecesiurg]Sommige patiënten uit Nederland en België hebben de therapie ondergaan en voelen zich beter.
De veronderstelde verbetering van de kracht en ademhaling kan niet worden bevestigd met de standaard metingen voor kracht en ademhaling. De mate van verbetering (het gevoel meer kracht te hebben, beter te kunnen lopen of beter te kunnen spreken) is vergelijkbaar met de verbetering die we zien na het geven van een placebo en kan veroorzaakt worden door het placebo-effect (zie boven).[/*:m:ecesiurg]
[*:ecesiurg]De veronderstelde verbetering bij patiënten trad al op enkele uren na de behandeling. Het is bijna onmogelijk dat stamcellen al na enkele uren zenuwcellen zijn geworden die ook functioneel zijn. Het is onmogelijk dat de cellen in zo'n korte tijd de spier al bereikt hebben.[/*:m:ecesiurg]
[*:ecesiurg]Stamceltherapie kan de progressie van de ziekte niet stoppen. Na een veronderstelde verbetering in het begin, gaan de patiënten daarna verder achteruit. Ook dit is wat we zien na toedienen van placebo.[/*:m:ecesiurg]
[*:ecesiurg]Stamceltherapie (inclusief de reis naar China) heeft ernstige bijwerkingen, variërend van een trombosebeen, longontsteking tot een ernstige hersenvliesontsteking. Diverse patiënten zijn overleden tgv de behandeling.[/*:m:ecesiurg]
[*:ecesiurg]Stamceltherapie heeft ook ernstige bijwerkingen op emotioneel gebied. De behandeling is duur. Patiënten verkopen hun huis of bedrijf om te gaan. Mensen die niet in staat zijn te gaan hebben (volkomen ten onrechte) het idee dat hen dé behandeling voor hun ziekte onthouden wordt, wat tot veel verdriet en gevoel van onmacht leidt.[/*:m:ecesiurg]
[*:ecesiurg]Navraag bij collega's in China heeft duidelijk gemaakt dat de stamcelbehandeling van dr Huang ook in China zeer omstreden is. Dr Huang staat niet bekend als een gerespecteerd onderzoeker op het gebied van stamcelbehandeling.[/*:m:ecesiurg][/list:u:ecesiurg]

Ten slotte willen wij benadrukken dat het ALS Centrum Nederland van mening is dat wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingsmogelijkheden zoals stamceltherapie onverminderd moet doorgaan om te komen tot een betere behandeling van mensen met ALS.

Bron: ALS-Centrum[/quote:ecesiurg]
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door bunga † - 23 november 2011

Re: stamcellen

Catja en Dick
Wij praten toch niet over die kwakzalvers in China we hebben het toch over een zeer geleerde specialist op stamcellen gebied ik heb het over Dr Eva Feldman en haar team.

Waarom laten mensen zich elke keer van die onzin aanpraten zoals zou je dan geen weerstand meer hebben en ze doen het niet in Nederland om ons te pesten wat een flauwekul verhaal is dit.

Ze doen het niet in Nederland omdat die LVDB en zijn discipelen er niet in geloven dat is een vast staand feit en komen dan in 2005 terecht met een waarschuwing om niet naar China te gaan.

Maar we leven nu in 2011 en de bewijzen dat er 11 patiënten na een behandeling in fase 1 gedaan in Atlanta onder supervisie van Dr Eva Feldman het FDA heeft overtuigd dat doorgaan zinvol is en het leven kan verlengen.

En het klopt dat Utrecht heeft geweigerd om hans zijn scans die in Mexico zijn gemaakt te willen analyseren ,ze geven geen reden maar ja dan moet je misschien wel met de billen bloot om te zien dat Hans 1 jaar langer kan leven met die cellen.

Wees nuchter en objectief en geloof niet alles wat ze vertellen in dat ALS Nederland, ik in elk geval niet want heb allang geleden het sprookjesboek uit.
avatar > bunga †

starstar
Berichten: 82
Geregistreerd: 04 november 2011
Woonplaats: Roodeschool

Reactie door Spica - 23 november 2011

Re: stamcellen

Even een reactie.
Inmiddels is in de door Jan bedoelde trial de dertiende patient behandeld. Tevens de eerste die een transplantatie kreeg in het hoge cervicale gebied.
Het lijkt erop dat deze trial resultaten oplevert, de FDA stemde in met de uitbreiding, en ze zijn niet makkelijk.

Over de transplantatie.
Elke operatie is een risico, zo ook een stamceltransplantatie.
Gezien de opmerking is er blijkbaar een misverstand.
Er zijn ingrepen waarbij met een soort chemo het gehele immuunsysteem om zeep wordt geholpen en vervolgens met stamcellen weer wordt "opgestart" . Volgens mij wordt dit wel eens gedaan bij bepaalde autoimmuunziekten.
Hierbij is er inderdaad een groot risico op infecties.
Dit is echter heel wat anders dan de transplantatie die ik heb ondergaan.
Het risico bij deze ingreep was laag en de mexicanen zeer goed geoutilleerd.

Het klopt wel dat men in het UMC geen uitspraken wilde doen over de speciale MRI scans.
In eerste instantie omdat men de techniek (MRI-DTI) niet beheerste en nadat ik het "ontwikkelingsland" had verzocht de beelden in een ander formaat aan te leveren kreeg ik een flauw antwoord. Dat was teleurstellend, mede omdat het zes maanden duurde.
In Mexico gaat men eerlijk en open met patienten om en gedachten worden uitgesproken.
Vanwege mijn langzame progressie dacht men dat ik wellicht geen ALS had maar MMA( monomyelische atrofie)
Desgevraagd deelde men mij in Utrecht mee dat ze dat ook dachten. Ik snap niet zo goed waarom men dat niet zegt.
Ik heb het uitgezocht en ik heb gewoon ALS, maar toch.
Altijd dat geheimzinnige en arrogante gedoe, volkomen achterhaald.
Ik heb besloten dat ik niet meer naar het UMC ga, het voegt voor mij niks toe.

Groet
Hans
avatar > Spica

starstarstar
Berichten: 171
Geregistreerd: 03 november 2011
Woonplaats: Naaldwijk