Een kat in nood

Bericht door Jan v - 18 maart 2012

Een kat in nood

Ik wil jullie vertellen wat wij allemaal hebben ondernomen nadat midden 1994 ALS was vastgesteld bij mijn vrouw. Zij was een verwoed reizigster. Dus het vierde kwartaal van 1994 hebben wij besteed aan een reis naar Thailand, Birma en Rajasthan in India. Daarna begon de zoektocht naar middelen om van de ziekte af te komen. Internet hadden we nog niet, maar zij beschikte over een uitgebreid netwerk.
Poging 1. Een orthomoleculaire arts in Rotterdam. Na enkele bezoeken bleef het dringende advies: alle amalgaam vullingen eruit. Zij was toch al niet zo'n held bij de tandarts en met de beperkingen van ALS erbij zag ze dat niet zitten.
Poging 2. In Midden-Brabant was een bijzonder soort medische sauna. Onder het ligbed waren sterke magneten aangebracht, waardoor met de transpiratie ook de zware metalen het lichaam zouden verlaten. Misschien was het een stap in de goede richting, maar het bracht geen genezing. Ik vind nu in de Fache-monografie, dat zware metalen worden genoemd als een van de mogelijke oorzaken van ALS (p.52).
Poging 3.In Den Bosch bezochten we het patientencontact opgezet door de maatschappelijk werker van het ziekenhuis. Daar maakten we kennis met een echtpaar dat voor de zogenoemde kleurentherapie naar Nieuw Zeeland was geweest. Hij had er de golfsport geleerd, maar zij was daar niet genezen. Zij beschikten over informatie van een Energy Healer in Los Angeles. Deze Dean Kraft had omstreeks 1986 een mevrouw, Nelda Buss, behandeld waardoor ze van ALS was genezen. Of wij daar eens naartoe wilden gaan. Als het hielp zouden zij dan ook gaan. Mijn vrouw wilde wel: als het niet helpt, hebben we er in elk geval een leuke reis aan. Zij is daar een maand lang enkele malen per week door hem behandeld. Hij liet het mij ook een keer voelen: het was alsof er een voelbare elektrische stroom uit zijn vingers kwam. Bij mijn vrouw leverde het geen merkbaar resultaat op. In juli 1995 was er een hittegolf. Wij vertoefden op 800m. hoogte op een camping Elysian Fields waar in de weekends alternatieve cursussen werden gegeven. Wij werden meteen uitgenodigd voor een wekelijkse praatgroep. De vader van de gespreksleider, een indiaanse elder, heeft nog een gebedsrutueel voor mijn vrouw gehouden. Wij kregen ook samen de opdracht om in het donker op het strand van de Pacific een verzoeningsritueel uit te voeren. Alles bij elkaar een onvergetelijke herinnering.
Poging 4. Ergens in Brabant in een privé-kliniek was men bereid een slangenserum te injecteren in de ruggenmerg. Na enkele wekelijkse behandelingen, liet ze me zien dat ze de vingers van haar rechterhand weer kon bewegen, maar het zette niet door.
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Jan v - 18 maart 2012

Re: Een kat in nood

Poging 4, vervolg. Ik zie een parallel in MS-patienten die baat hebben bij een intensieve behandeling met bijensteken, vermeld op p.815 van Alternative Medicine, The Definitive Guide. Ik heb al deze pogingen verteld, omdat we als ALS-patienten samen sterker zijn dan alleen. Door elkaar te informeren moeten we tenslotte toch op nuttige ideeen komen. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Lia - 18 maart 2012

Re: Een kat in nood

Hallo Jan

Jullie hebben nogal wat gedaan. Gelukkig heeft ze nog mooie reizen kunnen maken al dan niet met behandeling. Moeten voor jou toch ook mooie herinneringen zijn nu? Ik begrijp dat je vrouw 3 jaar geleefd heeft met ALS. Toch het gemiddelde ondanks dat er niets echt hielp.
Ik was lang onder behandeling bij een alternatief genezeres die me grotendeels van aangezichtspijn heeft afgeholpen. Maar bij ALS zei ze eerlijk dat ze me alleen kan begeleiden en verlichting geven. Intussen ben ik gestopt met de behandelingen omdat het reizen te vermoeiend wordt.
Eerlijk gezegd sta ik nu, na alles wat ik gelezen en gehoord heb, sceptisch tegenover alternatieve therapie bij ALS. Maar dat is voor iedereen zoals hij / zij het voelt en ziet.

Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal