Belemmerde ademhaling

Bericht door Jan v - 15 maart 2012

Belemmerde ademhaling

Deze week was ik bij een alternatieve genezer. Die kan mij wel eens van bijkomende ongemakken afhelpen. Ik klaagde over een belemmering van de ademhaling ter hoogte van de stembanden. Hij bekeek me eens nauwkeurig en zei: De bovenste twee botjes van je borstbeen staan niet op dezelfde hoogte, voel maar. En inderdaad, het rechter botje stond hoger dan het linker. Hij legde uit dat het binnenwerk daaraan vastzit. Als de botten scheef staan, kan dat een belemmering in de luchtpijp veroorzaken. Hij deed er iets aan op zijn specifieke wijze. Ik kon vrij ademend weer naar buiten. Tijdens de lange rit naar huis probeerde ik mijn houding te verbeteren: linkerhand in de bovengreep op het stuur en de rechterhand in de ondergreep. Want als je de oorzaak niet wegneemt heb je de kwaal zo weer. Thuisgekomen legde ik een liniaal over de twee botjes, en inderdaad de liniaal wees schuin naar boven.Toen bedacht ik dat die scheve borstkas wel eens veroorzaakt zou kunnen zijn door mijn slaaphouding. Of ik nu op mijn rechterzij lig of op de linkerzij, steeds heb ik een houding waarbij de rechterschouder hoger ligt. Dat is natuurlijk wel te veranderen. Ik ben opgelucht dat ik er zelf invloed op kan uitoefenen. Wellicht kan een enkeling onder jullie met dit verhaal zijn voordeel doen. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Dick - 16 maart 2012

Re: Belemmerde ademhaling

Jan V.,
Bedankt voor de tip, ik zal er eens op letten!

Dick S.
avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert

Reactie door Lia - 16 maart 2012

Re: Belemmerde ademhaling

Dat is een goede Jan. Vooral omdat ik toch steeds meer op een zij slaap omdat de andere eerder pijn gaat doen.
Bedankt voor de tip
Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Jan v - 30 juli 2012

Re: Belemmerde ademhaling

Beste mensen,
De afgelopen tijd had ik er 's nachts last van dat mijn neus verstopt raakte. Het is maar een bescheiden exemplaar. Dan moest ik eruit om hem schoon te maken. Op de TV zie je wel eens sporters, bijvoorbeeld wielrenners bij de tijdrit, met zo'n pleister op de neus. Bij de fietsenwinkel hadden ze die niet. De drogist was met vakantie. Toen maar besteld bij de apotheek. Dat maakt een verschil ! Ik krijg duidelijk meer lucht en heb geen verstopte neus meer 's nachts. Het blijkt een bekend middel te zijn voor snurkers. De pleisters zijn er in verschillende maten en er bestaan een paar merken. Doe je voordeel met de tip.
Vriendelijke groet, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Peet - 31 juli 2012

Re: Belemmerde ademhaling

Hoi Jan.

Dat ga ik zeker proberen. of het aan de ALS ligt of niet maar ik had daar toch al vaak last van, ik heb alleen nog nooit gehoord over pleisters daarvoor.
Maar ik had ook nog nooit van ALS gehoord en dat bestaat ook :mrgreen:

Gr, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis