Ervaring met de PRG Sonde

Bericht door Peet - 08 september 2012

Ervaring met de PRG Sonde

Hoi allemaal.

Zoals nu wel bekend is bij iedereen is Peet weer aan het opleven ;) dus nu gaan de vragen komen over de PRG :mrgreen:

Ik heb hem nog maar net 2/5 dag dus is het nog erg vers, je kan wel zeggen, kraakvers :mrgreen: :lol:
Als er gespoeld moet worden dan doet mijn vrouw dat :o er is afgesproken 3x daags afbouwend naar 2x.
We konden er voor kiezen om dit door een thuiszorg te laten doen, maar GI Marian van mij heeft er geen moeite mee omdat zij vroeger in de zorg heeft gewerkt en voor vreemdere dingen heeft gestaan :| dus heeft ze er voor gekozen om het zelf te doen.

Mijn PRG heeft 3 ingangen, waarvan sowieso 1 voor het spoelen. maar af en toe als mijn vrouw het dopje er afhaalt om te gaan beginnen komt er een straaltje water uit, is dat bij jullie ook zo :?:
Niet iedere keer maar af en toe.

Heeft jullie PRG ook 3 ingangen :?: want ik heb begrepen dat er verschillende PRG Sondes zijn.
Nou kan mijn vrouw mij alles wijs maken ;) want ik heb hem zelf nog niet gezien, ik durf echt niet te kijken :oops: het hoort gewoon niet bij je lichaam :( ik vind het gewoon griezelig :shock:
Hoe ervaren jullie dit :?:

Ik heb hem Woensdag gekregen, en hoe :!: heel het AZU stond op ze kop :lol:
Gisteren voor het eerst wat brood gegeten, en vanmorgen ook. maar vanavond mocht ik kiezen dus koos ik maar direct voor lekkere zelf gebakken patat met kipfilet :mrgreen: en wat was dat lekker :!: :)
Hoe lang hebben jullie geen vast voedsel mogen eten na de operatie :?: en hoe lang heeft het geduurd voor je echt weer los kon met eten zoals voorheen :?:
Dit geld uiteraard voor de mensen die de PRG preventief hebben gekregen zoals ik.

Afgelopen nacht de eerste keer thuis geslapen, natuurlijk dan meteen stukken beter als in het ziekenhuis. geen herrie om je heen en ook de pijn is stukke minder.
maar vanmorgen zat er toch wat bloed rondom de PRG. waarschijnlijk doordat ik onbewust in mijn slaap op me buik ben gaan liggen.
Hoe gaat dat bij jullie, ook wel eens gehad :?:


in het ziekenhuis heb ik hier niet veel antwoorden op gekregen.

Gr, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Catja - 09 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

hoi peet

ik heb gewoon een peg sonde , die verzorg ik zelf, en hans spoelt door.
het is nu gewoon een onderdeel van mijn lijf.
ik eet nog gewoon,en ik heb hem al een poosje.

groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door dspier - 10 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Tjonge jonge schrijvertje, je vingers komen al aardig los hé?

Mooi man, ik geniet van al je verhalen (en anderen met mij, ben ik van overtuigd). Hierbij een antwoord op wat vragen, bijval zal wel spoedig volgen.

[quote="Peet":25cl1r0k]...af en toe als mijn vrouw het dopje er afhaalt om te gaan beginnen komt er een straaltje water uit, is dat bij jullie ook zo :?:
Niet iedere keer maar af en toe.[/quote:25cl1r0k]Als je buik vol zit, of je spant (onbewust) je buikspieren aan (inademen, hoesten, praten?) dan staat er druk op de maag'ballon'. Maar daarom vouwen de dames van Buurtzorg mijn slangetje dubbel voor ze het dopje eraf halen.

"Peet": Heeft jullie PRG ook 3 ingangen Mijn slangetje is er een zoals op dit fotootje: 3 ingangen, waarvan een met een gekleurde 'kurk' is afgestopt (dat is voor de ballon, moet je afblijven!) De andere twee zijn voor medicijnen en voedsel (staat 'Meds' en 'Feed' bij) en worden regelmatig door mijn haremdames giechelend 'ontdopt' en doorgespoeld. 8-)


[quote="Peet":25cl1r0k]Nou kan mijn vrouw mij alles wijs maken ;) want ik heb hem zelf nog niet gezien, ik durf echt niet te kijken :oops: het hoort gewoon niet bij je lichaam :( ik vind het gewoon griezelig :shock:
Hoe ervaren jullie dit :?: [/quote:25cl1r0k]Jij zou zo mee kunnen spelen in two-and-a-half men :mrgreen: Wees een kerel, ga voor de spiegel staan, doe je ogen dicht, trek je shirt omhoog en doe je ogen weer open. Je slaakt een kort hoog gilletje maar vanaf dat moment ga je je 2e slangetje aandachtig bestuderen. Kort daarna speel je er net zo vertrouwd mee als jouw vrouw al jaaaren met je eerste doet :mrgreen: , maar ik geef toe: [u:25cl1r0k][i:25cl1r0k]het is (en blijft) raar om te zien, maar het is zeker niet eng![/i:25cl1r0k][/u:25cl1r0k]

[quote="Peet":25cl1r0k]Hoe lang hebben jullie geen vast voedsel mogen eten na de operatie :?: en hoe lang heeft het geduurd voor je echt weer los kon met eten zoals voorheen :?:
Dit geld uiteraard voor de mensen die de PRG preventief hebben gekregen zoals ik.[/quote:25cl1r0k]Ik had de vrijdag zo'n last van buikkrampen dat ik niet kon hoesten. Vrijdag heb ik gevast, maar het hele weekend heb ik [i:25cl1r0k]om die reden[/i:25cl1r0k] sondevoeding gehad. Ik kreeg daar echter zo'n vieze en droge smaak van in mijn mond (speekselhuishouding verandert bij sondevoeding waarbij andere bacteriën en schimmels de overhand in je mond krijgen) dat ik maandag voorzichtig weer op havermout en koffie ben overgestapt. En dat ging prima!

[quote="Peet":25cl1r0k]Afgelopen nacht de eerste keer thuis geslapen, natuurlijk dan meteen stukken beter als in het ziekenhuis. geen herrie om je heen en ook de pijn is stukke minder.
maar vanmorgen zat er toch wat bloed rondom de PRG. waarschijnlijk doordat ik onbewust in mijn slaap op me buik ben gaan liggen.
Hoe gaat dat bij jullie, ook wel eens gehad :?: [/quote:25cl1r0k]Ik kon de eerste dagen niet op mijn buik liggen - was te pijnlijk. Verder had ik alleen de eerste dagen wat bloed. Geen vers bloed maar gewoon wat korstjes bloed. Die gaan na 3-4 dagen irriteren en dan krab je ze voorzichtig weg. Later duwde zich af en toe een druppeltje maagsap langs de sonde naar buiten en ging tussen de huid en het schijfje zitten. Maagzuur werkt als accuzuur (jou vast niet onbekend :mrgreen: ): in het begin merk je er niks van maar na een tijdje gaat het branden :o . Nu is maagzuur gelukkig niet zo sterk als accuzuur dus 'irriteren' is een beter woord, maar mijn advies is zodra je een of ander kleverig goedje onder je afsluitplaatje ziet (wat geen bloed is), laat het dan schoonwassen. En niet op je buik slapen de eerste dagen: dat levert extra druk en beweging op. Ik mocht mijn sonde de eerste week absoluut niet bewegen om de wond goed te laten genezen. Hebben ze jou/Marian hier niks over verteld?

"Peet": in het ziekenhuis heb ik hier niet veel antwoorden op gekregen. :?: :o Niet netjes van ze...

Slaap lekker!
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 10 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote:a6m6ngo5]Berichtdoor dspier » ma sep 10, 2012 12:59 am
Tjonge jonge schrijvertje, je vingers komen al aardig los hé?[/quote:a6m6ngo5]
[b:a6m6ngo5]Zodra de pijn verdween begonnen me vingers weer te kriebelen[/b:a6m6ngo5] :lol:

[quote:a6m6ngo5]Jij zou zo mee kunnen spelen in two-and-a-half men :mrgreen: [/quote:a6m6ngo5]
[b:a6m6ngo5]Die vind ik zo goed die gasten, de originele versie he, met Charly Sheen[/b:a6m6ngo5] :lol:

[quote:a6m6ngo5]Ik had de vrijdag zo'n last van buikkrampen dat ik niet kon hoesten. Vrijdag heb ik gevast, maar het hele weekend heb ik om die reden sondevoeding gehad. Ik kreeg daar echter zo'n vieze en droge smaak van in mijn mond (speekselhuishouding verandert bij sondevoeding waarbij andere bacteriën en schimmels de overhand in je mond krijgen) dat ik maandag voorzichtig weer op havermout en koffie ben overgestapt. En dat ging prima![/quote:a6m6ngo5] [b:a6m6ngo5]De Vrijdag, dat is toch de dag na je operatie :?: ja lijkt me een beetje buikkrampjes en last met hoesten heel normaal :lol: had ik ook.
Hoe kreeg jij je sondevoeding, via je spruitstuk :mrgreen: in je maag of een slangetje in je feestneus :?: ik heb de 2de dag na de operatie voor het eerst wat brood en vla gekregen, tussendoor niks, ook geen sondevoeding. [/b:a6m6ngo5]

[quote:a6m6ngo5]Ik kon de eerste dagen niet op mijn buik liggen - was te pijnlijk. Verder had ik alleen de eerste dagen wat bloed. Geen vers bloed maar gewoon wat korstjes bloed. Die gaan na 3-4 dagen irriteren en dan krab je ze voorzichtig weg. Later duwde zich af en toe een druppeltje maagsap langs de sonde naar buiten en ging tussen de huid en het schijfje zitten. Maagzuur werkt als accuzuur (jou vast niet onbekend :mrgreen: ): in het begin merk je er niks van maar na een tijdje gaat het branden :o . Nu is maagzuur gelukkig niet zo sterk als accuzuur dus 'irriteren' is een beter woord, maar mijn advies is zodra je een of ander kleverig goedje onder je afsluitplaatje ziet (wat geen bloed is), laat het dan schoonwassen. En niet op je buik slapen de eerste dagen: dat levert extra druk en beweging op. Ik mocht mijn sonde de eerste week absoluut niet bewegen om de wond goed te laten genezen. Hebben ze jou/Marian hier niks over verteld?
[/quote:a6m6ngo5][b:a6m6ngo5]Nou van dat antwoord word ik ook niet echt vrolijke :o :shock: :lol: maagzuur was ik nog niet opgekomen laat staan dat ik het aan de buitenkant van me PRG zou zien :? geef me dan maar accuzuur, ik dacht eigenlijk dat maagzuur erger was. ik kan, of beter gezegd, Marian kan nog geen plaatjes zien want er zit een grote pleister overheen. en niet geschoren he, dat word nog wat met verwijderen :roll:
Ja ze hebben wel verteld dat ik voorzichtig moet zijn, en voorlopig zoveel mogelijk op me rug moet slapen, maar je weet hoe dat gaat he, slaap je eenmaal dan ben je alles vergeten tot je pijn voelt :lol:
Na hoeveel dagen precies zijn ze jou sonde gaan draaien :?:

Wist je trouwens dat hij er ook uit kan vallen :?: dan moet die binnen een uur terug geplaatst worden,
Dan sta je pas raar op je neus te kijken denk ik :shock: [/b:a6m6ngo5]

Gr, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis
Laatste bewerking: Peet † okt 13 2012, 11:17
Reactie door dspier - 10 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Peet,
Om hele lappen tekst, quotes en herhalingen te voorkomen heb ik het hier even opgesomd (met antwoord).
[list:1wsttqfl][*:1wsttqfl][i:1wsttqfl][color=#0000FF:1wsttqfl]De Vrijdag, dat is toch de dag na je operatie[/color:1wsttqfl] :?: [/i:1wsttqfl]
Precies! Ze hebben me wel het een en ander aan voedsel voorgeschoteld, maar ik schoof het allemaal weer onaangeroerd opzij: teveel buikkrampen. Toen de diëtiste daar hoor van kreeg schreef ze sondevoeding voor.[/*:m:1wsttqfl]
[*:1wsttqfl][i:1wsttqfl][color=#0000FF:1wsttqfl]Hoe kreeg jij je sondevoeding, via je spruitstuk :mrgreen: in je maag of een slangetje in je feestneus?[/color:1wsttqfl][/i:1wsttqfl]
Via mijn spruitstuk: het slangetje in mijn neus lijkt me ook te dun voor sondevoeding.[/*:m:1wsttqfl]
[*:1wsttqfl][i:1wsttqfl][color=#0000FF:1wsttqfl]Na hoeveel dagen precies zijn ze jou sonde gaan draaien :?: [/color:1wsttqfl][/i:1wsttqfl]
Na 10 dagen. Ze hebben overigens wel eerst de twee hechtinkjes losgeknipt die mijn maag tegen de buikwand aantrokken.
Dit had al na 7 dagen gemogen, maar er zat een weekend tussen en de dames wilden eerst met het ziekenhuis overleggen voor ze 'zomaar' gingen knippen en draaien. Was overigens geheel pijnloos.[/*:m:1wsttqfl]
[*:1wsttqfl][i:1wsttqfl][color=#0000FF:1wsttqfl]Marian kan nog geen plaatjes zien want er zit een grote pleister overheen.[/color:1wsttqfl][/i:1wsttqfl]
:shock: Vreemd! Bij mij lieten ze het juist open. Dan kan de wond luchten en geneest het sneller. Ze poetsten ook elke dag de wond schoon. [/*:m:1wsttqfl]
[*:1wsttqfl][i:1wsttqfl][color=#0000FF:1wsttqfl]Wist je trouwens dat hij er ook uit kan vallen[/color:1wsttqfl] :?: [/i:1wsttqfl]
:lol: Nou, dat gebeurt niet zomaar hoor Peet! Dat ballonnetje zit stevig vast heb ik wel gemerkt en is zeker 10x zo groot als het gaatje dat ze in je buikwand hebben geprikt. Knappe ballon die zich daar doorheen wurmt! Maar [i:1wsttqfl]als [/i:1wsttqfl]het gebeurt (de ballon knapt/lekt) moet je inderdaad wel onmiddellijk naar het ziekenhuis. :o [/*:m:1wsttqfl][/list:u:1wsttqfl]

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 10 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Via mijn spruitstuk: het slangetje in mijn neus lijkt me ook te dun voor sondevoeding.
[color=#FF0000:1f7lusai]Nou volgens mij gebruiken ze die slangetjes ook gewoon voor de voeding. mijn buurvrouw in het ziekenhuis had zo slangentje waar ze de voeding door kreeg. maar jij kreeg het gewoon :mrgreen: in je maag gesplitst :lol: [/color:1f7lusai]

Na 10 dagen. Ze hebben overigens wel eerst de twee hechtinkjes losgeknipt die mijn maag tegen de buikwand aantrokken.
Dit had al na 7 dagen gemogen, maar er zat een weekend tussen en de dames wilden eerst met het ziekenhuis overleggen voor ze 'zomaar' gingen knippen en draaien.
[color=#FF0000:1f7lusai]Er schijnen bij mij oplosbaren hechtingen in te zitten. dus geen geknip hoop ik :) [/color:1f7lusai]

Was overigens geheel pijnloos.
[color=#FF0000:1f7lusai]Ja ja dat zeggen ze altijd[/color:1f7lusai] :twisted: :lol:

Vreemd! Bij mij lieten ze het juist open. Dan kan de wond luchten en geneest het sneller. Ze poetsten ook elke dag de wond schoon.
[color=#FF0000:1f7lusai]Is ook vreemd, dat zei de verpleegster in het ziekenhuis ook. ook het feit dat ik niet geschoren ben vond ze vreemd, ze hebben het zo over mijn borsthaar geplakt :o vanmiddag even langs de huisarts om het een en ander te laten controleren.[/color:1f7lusai]

Nou, dat gebeurt niet zomaar hoor Peet! Dat ballonnetje zit stevig vast heb ik wel gemerkt en is zeker 10x zo groot als het gaatje dat ze in je buikwand hebben geprikt. Knappe ballon die zich daar doorheen wurmt! Maar als het gebeurt (de ballon knapt/lekt) moet je inderdaad wel onmiddellijk naar het ziekenhuis.
[color=#FF0000:1f7lusai]Als dat gebeurd is de horrorfilm compleet[/color:1f7lusai] :shock: :o :lol:

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 10 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Dick,hier even een berichtje van Marian,peet was een beetje de weg kwijt in het ziekenhuis,heeft hij wel vaker last van :lol: :lol: ,maar ik heb een heel boekwerk meegekregen,maar heeft hij nog niet gelezen,omdat hij het nu allemaal nog eng vind.De eerste 10 dagen,mag de grote pleister er niet af,en mag er alleen maar ,3tot4x per dag gespoeld worden,zodra er een fistel is gekomen na 10 dagen,moet hij 1x in de zoveel tijd worden gedraaid met 360 graden en een beetje naar binnen en dan weer naar buiten.De huisarts komt dat volgende week een keer voor doen,zodat ik het daarna zelf kan doen.Dus ne heb helemaal gelijk,je mag nog helemaal niks met dat slangetje. :lol: Als het goed is,gaan we elkaar as zaterdag ontmoeten,lijkt me erg leuk,zodat je ook de mensen achter de foto,s leert kennen.
Voor nu trusten,en tot meelees met het forum. :ugeek:
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 11 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Marian,
Wat zou Peet zonder jou moeten beginnen? En wij... :lol:

Dus er is [i:2vxjkw7z]wel[/i:2vxjkw7z] info verstrekt, is er ook een gesprek geweest? Ik heb ca. een week tevoren een gesprek gehad met de voedingsdeskundige van het ziekenhuis waarbij er ook diverse sondes op tafel lagen. Ik had na een half uur niks meer te vragen, zoveel antwoorden heb ik gehad. Daarna kregen we een boekwerkje mee waar alles nog eens duidelijk in stond.

Alleen die pleister verontrust mij: is de hele wond afgeplakt of zijn er alleen pleisters gebruikt om zijn slangetje te fixeren?

Groetjes, en jij kijkt wel over Peet's schouders mee hè. :lol:
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Catja - 11 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

he peet

na 10 dagen is het elke dag, de 4 d
dompelen, draaien, drogen en doorspoelen.
dit om te voorkomen dat het vast groeit.
dus maak de borst maar nat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door Peet - 11 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Dick,

nee wij hebben wat dat betreft geen hele uitleg gehad zoals bij jou.
ik heb zelf nl ook het idee,dat de sonde die jullie hebben,gewoon allemaal even lang zijn,alleen zal het met de plek van de plaatsing te maken hebben.
ik zelf vond en vind het ook niet echt fris,dat de pleister er 10 dagen op moet blijven zitten(zeker niet nadat nabloeden vrijdagnacht)maar aan de andere kant,krijgt het wel zijn rust om te helen,en peet heeft verder weinig last van zwelling,roodheid en alle andere ellende,het is gewoon klote voor hem,dat hiji zelf er zo bang en eng van is,maar dat komt ook nog wel goed(hoop ik)
En verder ja ja beste forumgenoten,big sister is watching you,en lees met al jullie verhalen mee, :lol: :lol: :lol:
gr allemaal en tot de volgende keer,
[color=#FF0040:3ff7925j]Marian[/color:3ff7925j]
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 12 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[color=#FF0000:2zfoqw1m]Deze vraag is weliswaar aan Marian gesteld maar omdat zij hier niet bij was en nu op bed lig reageer ik zelf maar even met me heldere geest :mrgreen:
[/color:2zfoqw1m]

Hoi Marian,

Dus er is wel info verstrekt, is er ook een gesprek geweest? Ik heb ca. een week tevoren een gesprek gehad met de voedingsdeskundige van het ziekenhuis waarbij er ook diverse sondes op tafel lagen. Ik had na een half uur niks meer te vragen, zoveel antwoorden heb ik gehad.
[color=#FF0000:2zfoqw1m]De enigste info die we hebben gekregen was van de revalidatiearts, die wist lang niet alles. en van een vrouw (operatie Coördinator) dit ging telefonische en op de dag van de operatie stond zij bij de operatie mee te kijken, en ik heb haar even gesproken op de dag van mijn ontslag. ook hebben we wat boekjes gehad over de Pech en de PRG. echt niet zoveel als je zou verwachten, en wat je kreeg ging te snel naar mijn inziens.
Maar we hebben zeker geen voorbeelden gepresenteerd gekregen.

Ik ben door de stress en het 2 dagen vasten in het ziekenhuis dan wel wat afgevallen, ik weeg nog maar slechts 85 kilo :mrgreen: maar op de dag van mijn ontslag uit het ziekenhuis kwam er een vrouw op me bed aflopen die het over deed komen of ik al 3 weken dood in dat bed lag.
Dat bleek de diëtiste te zijn die mij even kwam vertellen wat er gaat gebeuren tot het einde :shock: daar zat ik niet echt op te wachten omdat ik dat riedeltje al vaker had gehoord de laatste tijd. ik zei haar dat ik gebruik kan maken van een diëtiste in Rotterdam, zij had dat al vernomen. dan begrijp ik haar bezoek al helemaal niet :!:
Nee dat bezoek kwam niet alleen te laat vond ik, maar was ook nog eens niet fijn :(
[/color:2zfoqw1m]

Groetjes, en jij kijkt wel over Peet's schouders mee hè. :lol:
[color=#FF0000:2zfoqw1m]Ze doet niet anders :!: zelfs als ze op haar werk zit kijk ik eerst achterom of ze er niet staat als ik de koelkast plunder :lol: [/color:2zfoqw1m]
Dick

[color=#FF0000:2zfoqw1m]Groetjes, Peet[/color:2zfoqw1m]
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door willy - 14 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

HoiPeet,

Ik weet niet of we dezelfde diëtiste hadden in Utrecht,maar het mens werkte me op m'n zenuwen! Een zeikerd!
Slijmerig praten,alsof je kinds of gek of doof bent....en verder dingen vertellen die je al weet.

Aardig bedoeld,maar irritant.

Ik las ook dat Dick en jij ,je roeping gemist hebben,julliehadden arts of automonteur moeten worden:accuzuur en maagzuur verwisselen....en slangetjes enzo....Dick in't engels is....net als een willy.....trouwens! :D

Ik hoop op goed weer morgen Peet,voor de fietsers!
Michel heeft pijn nog,maar gaat ook trouwen vandaag.;die datum is pas veranderd in erband met zijn oma,mijn zuster,die:borst,long en botkanker heeft en niet weet hoe lang ze het nog gaat maken.

Zo zie je maar Peet,geen ALS,wel een hoop shit door kanker.Wat een rotziektes zijn het ook! :mrgreen:


Groetjes Willy
avatar > willy

starstarstar
Berichten: 181
Geregistreerd: 23 februari 2012
Woonplaats: harderwijk

Reactie door Peet - 14 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[color=#0000BF:dapyntaw]Hoi Willy.[/color:dapyntaw]

Ik weet niet of we dezelfde diëtiste hadden in Utrecht,maar het mens werkte me op m'n zenuwen! Een zeikerd!
Slijmerig praten,alsof je kinds of gek of doof bent....en verder dingen vertellen die je al weet.
[color=#0000BF:dapyntaw]Dat is dezelfde dat kan niet anders, Loopt sloom, brilletje, hoofd scheef, kort haar, en of ze ieder moment in elkaar kan storten door haar eigen dieet, Wat een engerd :!: :lol: [/color:dapyntaw]

Aardig bedoeld,maar irritant.
[color=#0000BF:dapyntaw]Is haar werk, maar doet ze niet goed :| [/color:dapyntaw]

Ik las ook dat Dick en jij ,je roeping gemist hebben,julliehadden arts of automonteur moeten worden:accuzuur en maagzuur verwisselen....en slangetjes enzo :D
[color=#0000BF:dapyntaw]Wij zijn van het type, we hoeven maar 1 keer wat te zien en we doen het veel goedkoper na met onze eigen middelen uit keuken en schuur :lol: Groetjes, Chef [/color:dapyntaw]

Ik hoop op goed weer morgen Peet,voor de fietsers!
[color=#0000BF:dapyntaw]Ja kanker is zeker net zo verschrikkelijke ziekte. Morgen is ook wel fijn als het mooi weer is want dan zullen er best wel ergens fietsers zijn, maar Zondag is de fietstocht die jij bedoeld :lol:
Word prachtig weer en een mooie tocht ;) [/color:dapyntaw]

[color=#0000BF:dapyntaw]Gr, De Peet 8-) [/color:dapyntaw]
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 23 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Of het nou aan mij ligt, ik weet het niet :?: maar bij mij gaat het niet echt lekker met die verrekte prg.
Hij doet geen pijn, de wond is eigenlijk geen wond, en ziet er netjes uit, hij word iedere dag gedompeld en gedraaid, we zekeren hem met plakband omdat er toch een slang aan hangt te slingeren en ik me er al een paar keer op heb betrapt toch op me buik gedraaid te zijn met slapen :|
Maar vanmorgen schok ik me echt te pletter :shock: ik trok me shirt omhoog en zag dat hij zeker 2/5 cm ruimte had tussen het plaatje en me buik.
We hebben gedraaid en geduwd maar er is geen beweging in te krijgen. met draaien wel maar met duwen niet :x
Resultaat, me dag naar de bliksem en op van de zenuwen :roll:
Marian het UMC weer gebeld en het advies was, de huisarts laten komen. onze huisarts is echt een fijne kerel maar die had zo ding nog nooit van dichtbij gezien dus dat heeft geen zin.
Maar omdat ik toch Dinsdagochtend naar het UMC moet moest ik het maar goed afplakken. ik hoefde me geen zorgen te maken :?
Je moet er toch niet aan denken dat, dat ding in een keer naast je ligt als je wakker word :o :shock:
Dat worden 2 zware nachten :(

Tot nu toe staan ze ons goed te woord vanuit het UMC, maar de controle op dit soort dingen zou van mij wel wat strakker mogen.

Gr, Peet.
[quote:2hgd05at]Hoi Peet,
Zeg ze gelijk dat nooit niemand het over dompelen gehad heeft en wij het dus nog nooit : gedaan hebben,de huisarts wist dat ook niet,of heeft het in ieder geval niet gezegd,hij zit erg strak en in het ziekenhuis heeft de radioloog er nooit meer naar gekeken......

Tja,wat een gezeik over zulke,voor hun toch:eenvoudige dingen en voor ons heel belangrijk.
Inderdaad,die nazorg lijkt nergens op

Groetjes,
Willy[/quote:2hgd05at]
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 24 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

In de aanbieding, 1 gebruikte zelf demonteerbare Peg-Sonde met defect ballontje + een bandenplaksetje.
Beetje ontsmetten met alcohol en hij is weer gebruiksklaar, zelf monteren :mrgreen:
[quote:1zcu5phl] door Peet » zo sep 23.
het UMC weer gebeld en het advies was, de huisarts laten komen. onze huisarts is echt een fijne kerel maar die had zo ding nog nooit van dichtbij gezien dus dat heeft geen zin.
Maar omdat ik toch Dinsdagochtend toch naar het UMC moet, moest ik het maar goed afplakken. ik hoefde me geen zorgen te maken
Je moet er toch niet aan denken dat, dat ding in een keer naast je ligt als je wakker word
Dat worden 2 zware nachten
Gr, Peet.[/quote:1zcu5phl]
Het werd dus 1 zware nacht want vanmorgen rond half 8 lag dat ding er echt uit :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
UMC gebeld en we konden vandaag komen. Ik had de zelfde chirurg als de eerste keer, op de zelfde tafel, onder het röntgenapparaat.
De boel werd weer afgedekt, ingesmeerd, en duwen maar met de prg :o dat was van korte duur want er was dus al een vernauwing in de maagwand.
dus het hele spul moest gewoon opnieuw maar met dat verschil dat ik het nu van het begin tot het eind allemaal heb meegemaakt.
Ik kan je wel vertellen dat je daar volstrekt niet vrolijk van word :shock:
Ze zijn aardig aan het wroeten en duwen geweest voor hij zat, aardig wat prikken gehad tegen de pijn, zelfs in de maagwand, en infuus met wat rotzooi, maar niks hielp.
Al met al weer een bijna completen operatie die voor mij erg pijnlijk is geweest. dit is in de operatiekamer ook niet ongemerkt voorbij gegaan :oops:
We hebben natuurlijk gelijk ons ongenoegen uitgesproken over het ontbreken van de nazorg en de slechte info over het hoe en wat met die PRG.
Dus die info werd nu wel even ingehaald en ook komt er nu een nacontrole.
Ik was heel even bang dat ik weer moest blijven maar ik mocht toch weg na een uurtje daar op bed te hebben gelegen. en de eerste 24 uur weer vasten.
Maar hij zit weer en ik ben weer thuis, even wat slaap ingehaald dus we kunnen er weer tegenaan :)

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Esperanza - 25 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Dag Peet,

Meestal denk je het zal wel meevallen maar in dit geval was het geen vals alarm, maar gelukkig heb je dit weer doorstaan en kun je nu weer vooruit.


Groetjes, Afien
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door dspier - 25 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote="Peet":33s6tz6c]In de aanbieding, 1 gebruikte zelf demonteerbare Peg-Sonde met defect ballontje + een bandenplaksetje.
Beetje ontsmetten met alcohol en hij is weer gebruiksklaar, zelf monteren :mrgreen: [/quote:33s6tz6c]Verkeerde rubriek kerel! Dit moet je aanbieden in 'te koop/te ruil/gezocht' , :mrgreen:
Maar dan nog. ...zou je hem niet beter zelf houden als reservespruitstuk? Je weet immers nooit met dat Chinees spul :oops:

Serieus balen man, :cry: je vrouw had me al een PB gestuurd dus ik wist er gisterenavond al van maar ik wil je ook publiekelijk even beterschap wensen. Bij deze : BETERSCHAP! :D

[quote="Peet":33s6tz6c]We hebben natuurlijk gelijk ons ongenoegen uitgesproken over het ontbreken van de nazorg en de slechte info over het hoe en wat met die PRG.
Dus die info werd nu wel even ingehaald en ook komt er nu een nacontrole.[/quote:33s6tz6c] :evil: mosterd na de maaltijd en hoe zat dat ook alweer met dat kalf en die put?
Schandalig gewoon :!:

Hebben ze nu trouwens weer zo'n vette pleister over je uitbundige haardos geplakt? :roll:

By the way, als je weer eens onder het mes zou moeten :oops: , kun je je hoofdhuid en buikvel misschien niet beter meteen laten omwisselen? Krijg je ook een strakker buikje van! :lol: :lol:

( :oops: niet lachen, dat doet vast pijn :oops: )

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Arendje - 25 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

jeeminee :x wat een gedoe, hadden ze nu direct maar wat gedaan toen je aan de bel hing . Daar gaat je energie weer :( .
Beterschap en nu moet het goed gaan ' class='inline-anchor external' target='_BLANK'>

groetjes Arendje
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega

Reactie door willy - 26 september 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi,

Ja,wist het verhaal al,maar ongelooflijk toch?

Ze zijn echt verkeerd bezig door die nazorg zo licht te nemen,al was het maar om iemand gerust te stellen.....
Ik hoop dat ze deze keer geen 2e hands rotzooi bij jou erin gestopt hebben :P

Nu weet je ook hoe het is als je ze hoort kletsen over je buik heen en in je zitten te wroeten en of het nu pijn doet of niet,ze gaan(logisch ook)gewoon door!
Maar het is superonaangenaam!

Groetjes en heb je nu een mooie kale plek op je buik? :shock: of hebben ze je weer niet geschoren?
groetjes Willy
avatar > willy

starstarstar
Berichten: 181
Geregistreerd: 23 februari 2012
Woonplaats: harderwijk

Reactie door dspier - 11 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi,
Mijn haremdames van Buurtzorg zijn erg begaan en zijn onlangs bij een voorlichtingsavond voor professionele verzorgers van ALS patiënten geweest (in de ijdele hoop beter met mijn eigenwijze karaktertje om te kunnen gaan :mrgreen: ).

Ze rapporteerden aan ons terug wat ze hebben geleerd en een van de opmerkingen was de volgende:

[list:srzagiwz][i:srzagiwz]Bij iemand met een PEG-sonde moet er altijd een reserve catheter in huis zijn, mocht de PEG-sonde eruit vallen.[/i:srzagiwz][/list:u:srzagiwz]Nou had ik die niet in huis en met Peet's ervaring in het achterhoofd hebben wij toch maar even gebeld.

De volgende morgen werd er door DHL een spoedpakketje geleverd met daarin een grote tube bevochtigingsgel (deed mij aan iets anders denken :mrgreen: ) en ...een steriel verpakte reserve PRG met ballon!

De les die hieruit te trekken valt is: beter een uitgevallen PRG ter plekke door je verpleegkundige (thuiszorg) te laten vervangen dan een lange weg naar het ziekenhuis te ondernemen, met alle gevolgen van dien. Maar dan moet je wel een reserve exemplaar bij de hand hebben natuurlijk! :o

22 oktober gaat deze jongen terug naar het ziekenhuis om zijn PRG te laten vervangen door een Mickey.


Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 12 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Ja Dick alles klopt wat je zegt, over je eigenwijze karakter :lol: :lol: :lol:
Nee hoor, die reserve prg, ook wij hadden die niet gekregen. bij mijn tweede opnamen werd hij direct besteld.
maar ook al had ik hem toen wel in huis gehad dan nog was het zo gelopen zoals het gelopen is, puur door de slechte voorlichting en de nazorg en het gerust stellen door de telefoon. je gaat er vanuit dat diegenen het wel weet :o

Maar nu word ik goed in de gaten gehouden door de dames in witte pakjes van Agathon thuiszorg en natuurlijk mijn vrouw :twisted: ;)
Tot nu toe gaat die goed, nog even wachten tot het dompelen eindelijk kan beginnen :( :roll:

Zo Dick dat is snel, maar ik ben erg benieuwd hoe je dat gaat ervaren. ik heb het er ook al over gehad want ik word doodziek van dat slangetje, en ik wil nu wel weer eens een keertje lekker op me buik liggen.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door willy - 12 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hallo ,


Ook al ga je met 10man naar Utrecht voor dezelfde story,kom je allemaal met een andere ervaring terug,heb ik de indruk....
Ik heb wèl een recept gekregen voor de sondes,er liggen er hier 3 te wachten....
Ook mag de één sneller eten als de ander......na de ingreep!
Bizar allemaal.

En zijn jullie niet een beetje teveel met je'slangetje'bezig,jongetjes? :D
Maar ik kan me wel voorstellen dat je hem er uit zou kunnen trekken als je op je buik ligt te draaien ......

Onze thuiszorg zegt:niet dompelen,alleen draaien!
En hadden ze hem bij jou,Peet ook niet hewoon kunnen vervangen i.p.v. Die hele toestand weer in het ziekenhuis etc.ik bedoel:dat gat zat er toch al :?:

Vanonder het plaatje bij mij,komt nog steeds een soort pus uit.iedereen zegt dat dat normaal is???

Groetjes,Willy
avatar > willy

starstarstar
Berichten: 181
Geregistreerd: 23 februari 2012
Woonplaats: harderwijk

Reactie door dspier - 12 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Willy,
Een beetje vocht is heel normaal. Alleen moet dat geen echte pus zijn maar maaginhoud.

De sondeopening zit normaal wel 'boven water', maar waterdicht sluit hij ook niet af: een beetje lekken blijf je houden.
Oplossing van Buurtzorg: een gaasje eronder, dat vangt het vocht op. Wel elke dag wisselen.

Ook is het om die reden moeilijk te voorkomen dat je een schimmelinfectie gaat krijgen op die plek, hebben ze ook op die cursus geleerd. Dat kun je gewoon behandelen met een of andere zalf waar de naam me even niet van te binnen schiet.

Toch wel veel onderhoud, zo'n PEG. 2x daags doorspuiten, lekvrij houden, schimmelinfectie bestrijden. :(
Ik blijf ook zeggen (tegen het doktersadvies in), "als je nog geen eetproblemen ondervind en je longen zijn nog goed: [i:2unyyyxv][u:2unyyyxv]niet aan beginnen! [/u:2unyyyxv][/i:2unyyyxv]" :o

Verder voor Peet:
Een ander item over die PEG is dat hij al na 6 weken [i:2unyyyxv]mag[/i:2unyyyxv] worden vervangen. Dan is de fistel nl al volgroeid. Tegen mij zeiden ze "na 2-3 maanden", maar dat is eigenlijk de standaard levensduur van een PEG. daarna moet hij sowieso worden vervangen. Weer ziekenhuis gebeld en ja hoor, hij mag al worden vervangen door een Mickey. :P

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Catja - 12 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

ik heb een peg, met een plaatje in de maag, i,p,v een ballon.
de kans dat deze er uit gaat is minimaal, en deze kan jaren blijven zitten.
moet hij vervangen worden, dan moet dat in het ziekenhuis.
als hij er toch uit zou schieten, moet ik de slsng terug duwen en naar het ziekenhuis.


groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door Peet - 12 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Willy.
Ook al ga je met 10man naar Utrecht voor dezelfde story,kom je allemaal met een andere ervaring terug,heb ik de indruk....
[color=#FF0000:2223ro9c]Helemaal waar Willy en daar verschild geen ziekenhuis in, ook dokters ervaringen zijn heel persoonlijk, de ene loopt weg met die dokter en de ander :evil: Ik had gewoon Peg :lol: of hij moet echt heel slecht zijn :o [/color:2223ro9c]
En zijn jullie niet een beetje teveel met je'slangetje'bezig,jongetjes?
[color=#FF0000:2223ro9c]geef een man een slangetje en er komen problemen van :lol: [/color:2223ro9c]
Onze thuiszorg zegt:niet dompelen,alleen draaien!
[color=#FF0000:2223ro9c]Het zelfde zegt de mijne vanmorgen toevallig tegen mij[/color:2223ro9c]
En hadden ze hem bij jou,Peet ook niet hewoon kunnen vervangen i.p.v. Die hele toestand weer in het ziekenhuis etc.ik bedoel:dat gat zat er toch al
[color=#FF0000:2223ro9c]Nee dat ging niet meer omdat hij vanbinnen alweer was dicht gegroeid, een voordeel heb ik altijd gehad, ik genees snel :mrgreen: en dat komt weer omdat niemand goede uitleg had gegeven en geen nazorg. dus er zit nu wel een nieuwe in met een nieuw voorgeboord gat :shock: [/color:2223ro9c]

Dick.
Toch wel veel onderhoud, zo'n PEG. 2x daags doorspuiten, lekvrij houden, schimmelinfectie bestrijden.
Ik blijf ook zeggen (tegen het doktersadvies in), "als je nog geen eetproblemen ondervind en je longen zijn nog goed: niet aan beginnen! "
[color=#FF0000:2223ro9c]Na mijn ervaring kan ik het hier alleen maar mee eens zijn :!: ik zei vanmorgen nog tegen mijn huisarts, als ik dit allemaal had geweten had ik waarschijnlijk voor het slangetje in me neus gekozen of ik had het echt op het alle laatste moment gedaan.[/color:2223ro9c]
Verder voor Peet:
Een ander item over die PEG is dat hij al na 6 weken mag worden vervangen. Dan is de fistel nl al volgroeid. Tegen mij zeiden ze "na 2-3 maanden", maar dat is eigenlijk de standaard levensduur van een PEG. daarna moet hij sowieso worden vervangen. Weer ziekenhuis gebeld en ja hoor, hij mag al worden vervangen door een Mickey.
[color=#FF0000:2223ro9c]Dat gaat bij mij nu al langer duren omdat vandaag pas handmatig de laatste hechting is verwijderd en er morgen word gestart met dompelen, maar zodra het kan stap ik ook over want ik vind dit een onding om mee te slapen, en mijn conditie is na de operatie schrikbarend achteruit gegaan :( [/color:2223ro9c]

Catja.
ik heb een peg, met een plaatje in de maag, i,p,v een ballon.
de kans dat deze er uit gaat is minimaal,
[color=#FF0000:2223ro9c]Wij lekker met een ballonnetje, als die er uitschiet heb je er nog wat aan op een verjaardag[/color:2223ro9c] :lol: :lol:


Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Dick - 12 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

.
Nog even over ais de PEG of PRG mocht losschieten en je hebt geen reserve.
Dit "leuke" stukje :roll: vond ik bij de voorlichting van het AMC voor kinderen met een PEG.
(Mannen zijn feitelijk grote kinderen wordt wel eens gezegd, dus........ :lol: )

[quote="AMC - PEG-sonde bij kinderen":3rkpwjky]
.
[b:3rkpwjky][u:3rkpwjky]Wat te doen als de PEG-sonde eruit getrokken is?[/u:3rkpwjky][/b:3rkpwjky]

(Dit gebeurt bijna nooit, uw kind moet heel erg hard trekken om de PEG-sonde kapot te maken, maar het is wel van belang om te weten wat te doen indien het gebeurt).

[b:3rkpwjky]1.Meteen iets in de fistel stoppen, zodat deze niet dicht groeit (dit gebeurt namelijk binnen enkele uren!). Dit kan de PEG zelf zijn, maar u kunt ook een pen of potlood gebruiken. Het gaat erom dat het gaatje open blijft! [/b:3rkpwjky]

2.Vervolgens naar de kinderarts in het AMC bellen. Wanneer het ‘s nachts gebeurt kunt u tot de volgende dag wachten met bellen, als u maar zorgt dat er iets in de fistel aanwezig blijft.

3.De kinderarts probeert de fistel op te rekken en eventueel een nieuwe sonde te plaatsen.
.
[/quote:3rkpwjky]
http://www.amc.nl/web/Zorg/Kind-Ouder/Afspraak-op-de-polikliniek/Gastroenterologie/Patienteninformatie/PEGsonde-bij-kinderen-1.htm
Dus zorg dat je altijd of bij je hebt.

Groetjes,
Dick S.
avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert

Reactie door Peet - 13 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote="catja":1r2opelg]he peet

na 10 dagen is het elke dag, de 4 d
dompelen, draaien, drogen en doorspoelen.
dit om te voorkomen dat het vast groeit.
dus maak de borst maar nat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/quote:1r2opelg]
Nou wie dacht dat het verhaal van de PRG nu wel eens ten einde was die had het mis :evil: :x
Dat klaverachtige plaatje aan het slangetje, (Met pijl aangegeven) moet je toch op en neer kunnen schuiven over het slangetje :?:


Vandaag is de tuiszorg begonnen met draaien / dompelen. maar er is geen beweging in dat plaatje te krijgen :?:
zij heeft het UMC gebeld en die kunnen het je niet nu zeggen :x bel maandag maar terug.
De tuiszorg dame heeft ervaring en begrijpt dit dus ook niet.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 13 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Peet,
Ik kan je foto weer niet zien :x maar omdat je dezelfde hebt als ik snap ik denk ik wel wat je bedoelt.

Ik kan mijn plaatje ook alleen maar draaien, niet dompelen. Maar ik bedenk me nu: wij hebben een PRG geen PEG. Zit het verschil qua constructie niet in het ballonnetje dat wij hebben - in plaats van een fixatieplaat aan de maagkant?

Kan me met een ballon voorstellen dat dompelen niet hoeft omdat een ballon glad en rond is, terwijl een fixatieplaat plat tegen de maagwand ligt en wel in de maagwand kan ingroeien.

Ik heb nav de link van mijn naamgenoot wat info over de Mickey boven water gehaald: die heeft ook een ballonfixatie in de maag en mag je ook [u:9wujoi6x][i:9wujoi6x]niet dompelen[/i:9wujoi6x][/u:9wujoi6x]!
http://www.amc.nl/web/Zorg/Kind-Ouder/A ... ders-1.htm

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door (unsigned) - 13 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote="Peet":285xga8m][quote="catja":285xga8m]he peet

na 10 dagen is het elke dag, de 4 d
dompelen, draaien, drogen en doorspoelen.
dit om te voorkomen dat het vast groeit.
dus maak de borst maar nat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/quote:285xga8m]
Nou wie dacht dat het verhaal van de PRG nu wel eens ten einde was die had het mis :evil: :x
Dat klaverachtige plaatje aan het slangetje, (Met pijl aangegeven) moet je toch op en neer kunnen schuiven over het slangetje :?:


Vandaag is de tuiszorg begonnen met draaien / dompelen. maar er is geen beweging in dat plaatje te krijgen :?:
zij heeft het UMC gebeld en die kunnen het je niet nu zeggen :x bel maandag maar terug.
De tuiszorg dame heeft ervaring en begrijpt dit dus ook niet.

Groetjes, Peet[/quote:285xga8m]

Hallo Peet,

Nu ik wilde regaeren onder slijm, botox, overdadig speekselvloed, lees ik jouw reactie. De zoveelste problemen met je pegonsde terwijl het bij anderen een fluitje van een cent is.

Wat moet gebeuren is gedaan, de verpleegkundige die de dokter of het ziekenhuis belt, maar die zijn er niet. Erg vervelend.
Heb juist even websites van "Pegsonde verzorgen" bezocht maar is allemaal het zelfde; "bel de pegverpleegkundige, dokter of ziekenhuis".
Ik heb geen ervaring in pegsondes, wel in maagsondes via de neus.

Geen oplossing voor jou spijtig. Wel komen bij dit probleem wat gedachten naar boven. Wat ik aanhaalde, overvloedig slijm en speeksel, bij jou is het nog niet zover. Tot voor kort was ik overtuigd dat iemand met bulbaire ALS een pegsonde moet krijgen voor zijn voeding. Tot ik iemand ontmoette die er geen heeft. Kreeg half jaar geleden de dringende raad beademing en pegsonde te laten plaatsen, maar wilde dit perse niet.
Ik wil hier enkel iets zeggen over het eten, eet, slikt en heeft geen overdadig speeksel. Hoe kan dat? dat weet ik ook niet.

De vraag die ik me (nu) stel is of het garantie heel zeker is dat iemand met bulbaire ALS op zeker moment niet meer kan eten? Het zo vroeg plaatsen van een pegsonde is omdat ze geplaatst moet worden voor de longinhoud zakt. Als het echter gaat om de longinhoud op een hoger peil te houden hoeven we ons minder druk te maken over het vroeg plaatsen van een pegsonde.

Peet, ik hoop van harte dat jouw pe(ch)g probleem zich spoedig oplost.

Groeten, Marica
avatar > (unsigned)

Geregistreerd:

Reactie door Esperanza - 13 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hallo Allemaal,

Als je het plaatje wilt verschuiven dan kun je de slang en het plaatje beter nat maken dan schuift het plaatje heel gemakkelijk over de slang en moet het weer terug dan de slang opnieuw bevochtigen en je kunt het weer makkelijk terug duwen. Als mijn man een nieuwe Peg plaats bij mij dan maken we alvorens dat we de nieuwe peg erin zetten het plaatje ook even los, want zo uit de verpakking zit dat kreng muurvast. Ik gebruik Metalline doekjes voor tussen de peg en de huid, een stukje tape houd het op zijn plaats. voor de ballon met water inhoud te controleren gebruiken wij de Nipro spuitjes van 10 ml.

Groetjes, Afien :D
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 13 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Afien.

En jij hebt ook deze :?:

Want dan zou het probleem opgelost zijn :P

Wat Dick schreef zat ook erg veel in.
Dick, ik zie de foto wel, en klopt het is ook jou plaatje. aangepast :mrgreen:

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Esperanza - 13 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Ik zie het plaatje niet Peet, mischien kun je het via mijn mail sturen heb je die nog :?:

Groetjes, Afien :D
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 14 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote="dspier":1ijy2cwk]Ik kan mijn plaatje ook alleen maar draaien, niet dompelen. Maar ik bedenk me nu: wij hebben een PRG geen PEG. Zit het verschil qua constructie niet in het ballonnetje dat wij hebben - in plaats van een fixatieplaat aan de maagkant?

Kan me met een ballon voorstellen dat dompelen niet hoeft omdat een ballon glad en rond is, terwijl een fixatieplaat plat tegen de maagwand ligt en wel in de maagwand kan ingroeien.[/quote:1ijy2cwk]
ik vermoed ook dat het zo is, alleen draaien niet dompelen. maar ik dacht eigenlijk dat ze bij jou ook hadden gedompeld :?:
vanmorgen weer een ander van de thuiszorg, zelfde verhaal, die wist het ook niet en kende deze sonde niet.
umc weer gebeld en die kunnen niks zeggen, morgen terug bellen :x
als het echt zo is met deze, alleen draaien niet dompelen, wat eigenlijk wel logische is. dan moeten ze snel hun info en documentatie aanpassen want overal staat ook het dompelen beschreven voor een PRG.
dat rotding beheerst al bijna anderhalve maand mijn leven, en dat is toch al zo schaars :twisted:

Groetjes, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 16 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

:!: :!: [color=#FF0000:2v6ck785][b:2v6ck785]Het grote PRG Mystery is OPGELOST[/b:2v6ck785][/color:2v6ck785] :!: :!: Eindelijk is er duidelijk gezegd door het umc, niet dompelen :!:

Vanaf het ontslag uit het UMC is er al onduiderlijkheid over het handelen met de PRG-Sonde.
5 september is die PRG geplaatst, 7 september ben ik ontslagen met een minimale dosis aan info.
er werd gezegd, na 10 dagen 1x om ze as draaien en 2 tot 3 cm dompelen en terug trekken naar uitgangspositie. deze info staat ook in de documentatie die we mee hebben gekregen.
nadat die 10 dagen voorbij waren hadden we met de huisarts afgesproken dat hij die eerste ronde voor ze rekening zou nemen, hij is tenslotte de man met ervaring, dachten wij :o dus niet. mijn vrouw las uit het boekje voor hoe het moest en de huisarts verrichten de handelingen. hij kent natuurlijk wel de voedingssonde maar deze handelingen niet.

Na enkele dagen begon ik te twijfelen aan de stabiliteit van deze Sonde. waarop wij een aantal keren met het UMC hebben gebeld en daar niks mee bereikte. tot ze op een zondag zeiden, komt u dinsdag maar langs dan zullen we u even goed voorlichten, en op onze vraag of het geen kwaad kan dat hij er iets uit was gekomen, zeiden ze, nee hoor geen zorgen. De volgende dag, maandag is door een defect in de PRG dat ding uit me maag gelazerd met alle gevolgen van dien :shock: dit had echt niet nodig geweest :x

Opnieuw operatief geplaatst in het UMC, na de operatie wel in een keer uitleg gekregen :!:
ook werd er weer gezegd, draaien en dompelen maar nu na 14 dagen. dit was nog in de operatiekamer.
nu zou de thuiszorg het doen. toen dat niet lukte werden de boekjes er maar weer bijgehaald, weer proberen, maar het draaien ging wel alleen het dompelen niet.
mijn vrouw weer bellen, het zelfde verhaal als eerst, toen toch nog even vermeld dat het om een PRG-Sonde gaat en geen PEG-Sonde. maar dat wisten zij ook wel zeiden ze :?
ook de thuiszorg zuster heeft het UMC gebeld en kreeg het zelfde verhaal te horen. na de afgelopen dagen meermalen te hebben gebeld met het UMC door verschillende personen en steeds maar weer met het zelfde advies, begon ik nu toch wel erg boos te worden :evil:

Maar mijn vrouw heeft vanochtend nog eens gebeld en wel met de zelfde persoon die ons de info verschaften in de operatiekamer, en eindelijk was daar het verlossende woord, alleen draaien niet dompelen.
Dus Dick, klopt :!: het zelfde als bij de Mickey.

Resultaat :!:
Al anderhalve maand in de zenuwen door dat ding.
Met verschillende mensen mijn apparaat met die van hun vergeleken :lol: wel leuke foto`s aan overgehouden :lol: ;)

Ik heb totaal niet de intentie om het UMC in een kwaad daglicht te zetten, want ik ga er vanuit dat dit puur toeval is, dus een incident. maar dat de controle en de nazorg beter kunnen dat staat als een paal boven water :!:

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis
Laatste bewerking: Peet † okt 16 2012, 23:01
Reactie door dspier - 16 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Peet,
Als in jouw documentatie duidelijk staat draaien en dompelen lijkt me dit geen incident!
Eikels! :evil:

Maar nu weet je het hé, alleen dompelen, niet draaien!
(Grapje, andersom natuurlijk) ;)

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 16 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Precies Dick, maar ik bedoelde met dat incident eigenlijk de slechte mondelinge info en de benadering aan de telefoon.
het was niet alleen het dompelen en draaien wat me dwars zat, maar ook het uitvallen van de eerste PRG-Sonde wat niet nodig was geweest, ook daar hebben we een paar keer voor gebeld, en na het noemen van de cijfers op het slangetje (onder de 2) werd er gezegd, geen zorgen kom dinsdag maar langs. en maandag hield ik hem in me handen :evil:
dit heeft tot onnodig veel pijn geleid, psychisch :roll: maar fysiek nog veel meer :shock:
voor hun ben je op die tafel net zoveel als iemand die even een liposuctie komt laten doen, ik denk het niet he :evil:

Ik ben geen man om klachten in te dienen, integendeel, normaal wacht ik veel meer af, of het moet te gek worden.
maar nu heb ik het wel gedaan omdat dit gewoon veranderd moet worden, ik moet er niet aan denken dat iemand anders met het zelfde probleem zo thuis zit.
Gelukkig was ik het niet alleen die verward was, want dat had makkelijk gekund :mrgreen: maar ook de Huisarts en de Thuiszorg. je gaat toch zitten sjorren aan een plaatje wat gewoon vast hoort te zitten, dat is niet goed.

Dick, Misschien had ik het al gevraagd :?: maar ik kan het zo snel niet terug vinden.
wat staat er in jou boekje van je PRG :?: want jij hebt echt exact dezelfde als ik.

Groetjes, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Esperanza - 17 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Dag Peet,

Eindelijk de antwoorden waar je zolang op moest wachten, Gefeliciteerd hiermee. Je hebt gelijk dat je dit er niet bij laat zitten, als je er de kracht en energie voor hebt laat van je horen :evil: Wat ze fout hebben gedaan moeten ze ook maar goed met de neus ingedrukt worden dat het echt onacceptabel is zoals het is gegaan.

Groetjes, Afien
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 20 oktober 2012

Voorbeeld en Beschrijving PRG-Sonde

Omdat een goeie foto en beschrijving op het internet ontbreekt, zet ik hem er zelf maar even op.
tenminste, ik heb hem niet kunnen vinden :roll:
Misschien dat andere dan wat eerder meer duidelijkheid hebben dan ik.

:!: [b:2quepjna][color=#FF0000:2quepjna]LET OP[/color:2quepjna][/b:2quepjna] :!: 2 beschrijvingen voor 1 en de zelfde prg-sonde.
1 die ik van het umc heb meegekregen, en de andere komt uit de originele verpakking van de prg-sonde.


[b:2quepjna].Deze is uit het UMC[/b:2quepjna]


[b:2quepjna]Deze komt uit de verpakking van de PRG[/b:2quepjna]
[b:2quepjna]Het plaatje is te verschuiven maar plakt zich vast aan het slangetje, gaat dus moeilijk.
helemaal als die al in je maag zit, is haast niet te doen[/b:2quepjna] :shock:Succes.
Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Esperanza - 22 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Dag Peet,

Die peg die op de afbeelding staat met die drie ventieltjes die heb ik ook al gehad omdat ze voor mij verkeerd besteld waren, ik heb er twee aan zitten.
Maar dat plaatje kon ik ook verschuiven en jij niet :?: ik snap er niets meer van.


Groetjes, Afien :D
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 22 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote="Esperanza":y38w884l]
Maar dat plaatje kon ik ook verschuiven en jij niet :?: ik snap er niets meer van.[/quote:y38w884l]
Hoi Afien.

Plaatje is wel te verschuiven maar heel erg moeilijk, hij zit snel vastgeplakt aan het slangetje, het materiaal is op siliconen basis en dat Verplak snel.
Los in je handje is dat wel te doen, maar bevestigt aan je maag word het een ander verhaal :shock: er zijn toch al zo man / vrouw of 5 die het bij mij hebben geprobeerd. en dat er beweging in was te krijgen, kwamen we pas achter toen er een nieuwe uit de verpakking kwam.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 22 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi Peet,
Begrijp ik het goed?
Heb jij je reservePEG uit de verpakking gehaald en de ballon opgeblazen voor wat leuke fotootjes? :o

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 23 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote="dspier":2jdq2d7r]Hoi Peet,
Begrijp ik het goed?
Heb jij je reservePEG uit de verpakking gehaald en de ballon opgeblazen voor wat leuke fotootjes? :o [/quote:2jdq2d7r]
Ja Dick dat begrijp je goed, ik kon het niet laten :lol: :lol: ik moest weten wat er in me maag zit en hoe het nu eindelijk werkt. let wel! ik had nog nooit een voorbeeld gezien, behalve dan dat kleine fotootje op het net wat jij ook stuurde.

Marian kreeg er vorige week 3 mee van de apotheek, toen zei ik gelijk, ja dat klopt, 1 demonstratiemodel en 2 reserve :lol:
maar die 2 reserve gaan binnenkort terug want ik ben vandaag weer voor het eerst na mijn operatie bij de revalidatiearts geweest en ik heb daar behoorlijk me ergernis uitgesproken over hoe alles is verlopen, om het netjes te zeggen :mrgreen: maar er werd ook meteen een afspraak gemaakt bij de dokter in het Maasstad ziekenhuis dat zodra die prg eruit mag er direct een mickey-sonde in gaat. dat slangetje hangt me figuurlijk behoorlijk de strot uit, of beter gezegd, ik heb me wat in me maag laten splitsen :lol: :x dat word dus binnenkort een nieuwe topic, ervaring met Mickey-Sonde :)

Nou kijk ik misschien wat nauwkeurige dan de gemiddelde PRG drager omdat het bij mij allemaal compleet mis ging :mrgreen: maar toen de gebruiksaanwijzing uit de verpakking tevoorschijn kwam viel ons direct het verhaal met de Cola op, maar dat word opgelost! dat blijkt dus niet te mogen maar werd wel geadviseerd. ook vanuit de documentatie uit het ziekenhuis.
maar ik heb vanmiddag een email gehad dat dit direct verwijderd zou worden en de fabrikant handleiding gebruikt moet worden. lijkt mij ook logisch.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 25 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Over een half uurtje krij ik mijn mickey, zit net in het ziekenhuis aan de koffie in afwachting op mijn beurt.

We hebben een tijdje bij de Disney figuurtjes bij het souvenirwinkeltje staan wachten, maar het schijnt dat we toch ergens anders moeten zijn. :lol:

Als dit mijn laatste bericht was groet ik u allen.h :bknocked

Tot over 2 uurtjes!
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 25 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

[quote="dspier":hdtnx5uj]Als dit mijn laatste bericht was groet ik u allen.h :bknocked

Tot over 2 uurtjes!
Dick[/quote:hdtnx5uj]

Gegroet gij grote Dick :lol:

Nu al aan de beurt, wat gaat die tijd toch verrot snel.
ik ben benieuwd hoe die je bevalt :?: ik krijg hem ook binnenkort.

Sterkte Dick, deze handeling moet easy zijn zeggen ze....zeggen ze he :mrgreen:

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 25 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

"Peet": Sterkte Dick, deze handeling moet easy zijn zeggen ze....zeggen ze he
Ja en nee Peet,
Lees maar eens hier .

De volgende keer doe ik het weer in het ziekenhuis, dat weet ik wel!

Groetjes,
Dick

P.S. Wie heeft die regel van maximaal 8 smileys per bericht verzonnen? Grenzen aanbrengen, ok, maar waarom geldt dat ook als je een heel vel volschrijft? :cry:
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 25 oktober 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

ja viel het weer zo tegen :?: ik dacht dat het op een normale manier de 2de keer zo makkelijk moest gaan, maar dus toch niet :shock:
maar jij kan vannacht weer lekker op je buik slapen :-P wat mis ik dat :(

[quote:1cmcc4jy]P.S. Wie heeft die regel van maximaal 8 smileys per bericht verzonnen? Grenzen aanbrengen, ok, maar waarom geldt dat ook als je een heel vel volschrijft?[/quote:1cmcc4jy]

ja was ik ook al achter gekomen, ik vind dat ook wel een beetje weinig.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 02 november 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde en de warme douche

Jullie kennen nu onderhand het verhaal wel van de PRG-Sonde die niet mee wilden werken, het plaatje wat door niemand verschoven kon worden. niet door ons, ook niet door de huisarts, en ook niet door de thuiszorg zusters.
uiteindelijk zeiden ze vanuit het UMC dat er niet gedompeld moest worden maar alleen draaien, ze weten het zelf niet eens :roll:
Het plaatje is overigens wel te verschuiven maar moeilijk.

Omdat ik een weekje naar Groningen zou gaan was ik vanaf afgelopen Maandag even afhankelijk van de thuiszorg Noord uit Uithuizermeeden.
geen probleem en zo geregeld :-P
Maandagochtend komt de thuiszorg zuster, een leuke aardige meid die niet op haar bekkie was gevallen :-) en na onze kennismaking en een leuk praatje zei ze, kom maar even hier dan zal ik u even behandelen :oops: en maar doorpraten.
tot ik op een gegeven moment even naar beneden keek naar me slangetje ;-) en tot mijn schik zag ik dat ze het plaatje bijna tot boven weg had geschoven :shock: ja was haar argument, ik moet het toch schoonmaken daaronder. en ze schoof hem net zo makkelijk weer terug.
Dus wat in Rotterdam in weken niet is gelukt, doet zij even of dat het niks is. en ze zijn hier echt niet minder bekwaam denk ik.
Ik heb toen wel even gemeld dat dit niet nodig is en het schoonmaken zo ook wel gaat.
een derde keer een PRG plaatsing kan ik niet aan denk ik

ik heb tot Woensdag nog verschillende andere meiden gezien, en allemaal even lief en vriendelijk. De laatste gaf ook nog een Tip dat als ik weer kwam ik ook gebruik kon maken van de short-stay verblijf van hun stichting. daar kan van 1 dag tot wel enkele weken verblijven tegen een minimum prijs, en dat met alle faciliteiten die wij maar nodig kunnen hebben.

Dus wil ik bij deze de dames van Thuiszorg Noord uit Uithuizermeeden de warme douche geven

Dik verdiend

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door willy - 02 november 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi,

Nou,PRG is peg hoor!
Shit ook!
Vorige week pijn bij het voeden,ding kwam erg naar boven ook......denk aan Peet.....na paar keer deed het erg pijn en op een ochtend voel ik het water net onder mijn huid overal heenlopen en ook naast de sonde naar buiten!
Ophouden dus.
Utrecht gebeld,al eerder ook,maar geen antwoord.Nu ook weer 4 verschillende personen,allemaal doorgeefluikjes en niemand weet ergens van.
Maar ik begon te panieken ên heb een mail naar Nienke d Goeien en mijn rev.arts geschreven met erboven
:HELP!
Ik moest gelijk naar Utrecht vlgs hun,maar ik zeg.we wonen naast een goed ziekenhuis en daar wil ik snel heen,hun daarheen gebeld en ik kon gelijk komen!
10rolstoelminuten later werden we opgewacht door een jonge arts,een MDL....hij keek en haalde het ding eruit....en
zei toen dat hij niks kon doen..... :mrgreen: :mrgreen: hij ging een brief schrijven voor Utrecht...whaaaaa,balen!,,,
Terwijl hij aan het schrijven was,kreeg hij een ongeving!: vlgs. Hem was het gaatje aan de binnekant aan het dichtgroeien en kon hij met een coloscoop even kijken hoe het zat en evt. Het gaatje groter maken...
Zo gezegd,zo gedaan.wij een operatiekamer in.2 verpleegsters stonden klaar,ik wer d afgedekt met matjes,rolstoel omhoog,op ,werkhoogte,monitor aan en de film kon beginnen.
Je zag alles goed tot het donkere ,gat,een speldeknopje,wat dus dichtgroeide,hij zei dat hij dat op ging rekken....dus uitscheuren,zonder verdoving...ik heb het mondstuk van de beademing bijna stukgebeten,maar hij was erdoor...oef!
Ik heeeel opgelucht en we konden weer naar huis!
Ik was zo blij dat ik hem een uitstekende fietsenmaker genoemd heb....keek hij van op,hij was nog niet eerder zo genoemd.
Echt goeie jonge kerel,niet bang iets te proberen,dat moet je hebben.
Ja,ja,als je rust wil,moet je niet allerlei slangen in je lijf hebben....2dg.ervoor was m.n catheter ook weer verstopt met alle gevolgen van dien.
Nu weten ze in utrecht wel dat ze niet goed bezig zijn,ik heb het van de daken geschreeuwd!

Groetjes Willy
avatar > willy

starstarstar
Berichten: 181
Geregistreerd: 23 februari 2012
Woonplaats: harderwijk

Reactie door Catja - 02 november 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

hoi willy

wat een pech, met je slangen. is gewoon niet leuk meer.
maar wat fijn dat het zo dicht bij huis opgelost is.


groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door Peet - 02 november 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Nou Willy dan heb je echt heel veel geluk gehad, goed zo meid.
bij mij leek het wel of ze een bajonet in me pens duwden. maar de pijngrens ligt bij vrouwen ook hoger he :mrgreen:

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door willy - 02 november 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Hoi,
Ja Peet,ze zien jou als een ouwe veteraan en daarom gebruiken ze dat soort wapens bij jou :lol:
Bij mij een keurige coloscoop,waarvan ik wel hoopte dat die niet voor andere doeleinden....andere eind van je lichaam...gebruikt werd....... :o

Groetjes Willy
avatar > willy

starstarstar
Berichten: 181
Geregistreerd: 23 februari 2012
Woonplaats: harderwijk

Reactie door Esperanza - 03 november 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Dag Allemaal,

Ik wil nu ook even meedoen hoor ik sta kwa pegsonde steeds aan de kant dus hier komt mijn verhaal. :lol: Ik heb de laatste tijd een grote blauwe kring om de peg ongeveer 2 cm vanaf de wond zeg maar, en helemaal in de rondte, ( en het is niet van een gelande UFO :lol: ) een raadsel :roll: Mijn man vermoede dat het van de Metalline doekjes kon komen 8-) en ik zei steed nee dat kan niet volgens mij :?: Nu hebben we naar het UMCG gebeld en het kon wel eens komen van de Metalline doekjes en die mag ik dus niet meer gebruiken want het schijnt dat er zilver in zit dat zich nu rondom mijn wond zich opgehoopt heeft maar met zekerheid kunnen ze het nog niet zeggen. Volgende week moeten we weer contact met hen opnemen en vertellen hoe het eruit ziet :shock: .

Wordt vervolgd

Allemaal Beterschap.

Groetjes, Afien
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Esperanza - 21 november 2012

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Dag Allemaal,

De blauwe kring rondom de peg is verdwenen na ongeveer een week trok de blauwe kring langzamerhand weg dus de Metalline doekjes worden nu niet meer gebruikt. Er werd gezegd dat dit probleem wel vaker voorkwam er zit zilver in de Metalline doekjes verwerkt.

Groetjes, Afien :grin:
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 12 februari 2013

Re: Ervaring met de PRG Sonde

Na weken van bureaucratische geharrewar tussen ons en de thuiszorg is nu eindelijk mijn prg-sonde vervangen.
hoe is dat gegaan?
na de plaatsing van de sonde in het umc en ik daarna bij de revalidatiearts kwam, heb ik hem direct gevraagd dat wanneer de sonde vervangen moest worden dat ik dan de zogenaamde buton of micky sonde wil. deze is wat in de omgang met slapen omdat er geen slangetjes aanzitten.
de revalidatiearts vroeg of ik dit in Rotterdam of in Utrecht wilden laten doen? nou door mijn rottige ervaring in het umc koos ik uiteraard voor Rotterdam, en het is natuurlijk lekker dichtbij. de revalidatiearts zou dit bespreken met de maag darm specialist in het Maasstad ziekenhuis.
maar na het lezen hoe dat in ze werk gaat had ik toch zoiets van, ach wat kan mij het schelen doe maar gewoon weer een prg-sonde want dat kan de thuiszorg doen. dat is wel zo maar dat viel nog niet mee :bgrr
de protocollen wil dat de thuiszorg is een getekende opdracht krijgt van een arts voor zij tot daden overgaan. begrijpelijk maar dat duurde onnodig erg lang allemaal.
en toen wij vorige week weer bij de revalidatiearts waren kregen we te horen dat we echt terug naar het umc moesten omdat de specialist in het Maasstad er niet eens over na wilden denken, hoezo bureaucratie :bgrr
toen hebben we maar besloten om toch maar naar Utrecht te gaan om daar de sonde te laten vervangen, daarna door eindelijk een keertje een goede communicatie ging het wel in een keer goed en kreeg de thuiszorg de opdracht en was ik binnen enkele dagen aan de beurt, thuis!
gisteren is Marianne van de thuiszorg gekomen en die heeft op een zeer professionele lieve ;-) manier mij onder handen genomen en het was voorbij voor ik het doorhad, maar eerlijk is eerlijk, ik zweette peentjes :mrgreen:
maar absurd dat dit zo lang moest duren. maar dit gebeurd alleen bij mij want niks heeft er bij mijn prg-sonde nog meegezeten :bgrr

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis