Volledig sondevoeding... zo saai

Bericht door Peggy - 09 september 2015

Volledig sondevoeding... zo saai

Sinds de zomervakantie ben ik overgegaan op volledig sondevoeding. Het eten lukt niet meer, zelfs de kleinste hapjes veroorzaken zulke hoestbuien dat ik het niet meer doe. Maar oooh.... wat is het moeilijk soms! En het is zo saai..., je kunt je niet meer verheugen op dat lekkere gebak, of een avondje uit eten en die lekkere hapjes op een verjaardag. Je mag alleen toekijken hoe de anderen ervan genieten, lachend nee schudden als er weer een schaal toastjes oid voor je neus gehouden wordt, welwillend luisteren naar ´over de slanke lijn´ klagende mensen, die zich altijd te dik vinden, maar ondertussen alles eten en die ik dan wel eens graag een paar dagen in mijn schoenen zou willen zetten of soms simpelweg een draai om de oren geven.

En tegelijkertijd geef ik mezelf ook maar weer een figuurlijke draai om de oren, want ik weet best dat je het eerst zelf mee moet maken om te weten wat het is om geen hap meer te kunnen eten, dus ik kan het een ander eigenlijk niet kwalijk nemen, dat ze je onbedoeld kwetsen. En dus stoppen we alle pijn en emoties maar achter een brede lach... maar oooh... wat is het moeilijk soms! En eenzaam, want zoals zo vaak ben je de enige uitzondering ...
avatar > Peggy

Berichten: 8
Geregistreerd: 13 april 2015

Reactie door RobRijkse - 09 september 2015

Re: Volledig sondevoeding... zo saai

Hoi Peggy, misschien zijn die smaakstaafjes wat voor jou, in diverse smaken..oké, het zal geen toast met kaviaar vervangen, maar toch een soort van smaaksensatie . Bij gebrek aan beter..of een nat doekje gedoopt in iets, wat je lekker vindt...Misschien een optie?? Gr. Rob.
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door lijster - 09 september 2015

Re: Volledig sondevoeding... zo saai

Hallo Peggy,
Ik kan me voorstellen hoe het moet zijn ook al heb ik op dit moment nog geen slikproblemen.
Kun je dit bespreken met een hulpverlener hoe het soms voor je is, iemand die wat meer van je af staat?
Jezelf een draai om je oren geven getuigt van moed en is een manier.
Gewoon je verhaal doen ook al weet je vaak zelf hoe het zit en wat de oplossing is of dat die er niet is
Mij bevalt dat goed. het is soms moeilijker om dat te doen bij mensen die dicht bij je staan.
in ieder geval veel sterkte
vr.gr.,
lineke
avatar > lijster

starstarstarstar
Berichten: 493
Geregistreerd: 14 oktober 2014
Woonplaats: leiden

Reactie door JanMouthaan - 10 september 2015

Re: Volledig sondevoeding... zo saai

Ik weet het ik gebruik sondevoeding sinds april 2014 je mist de gezelligheid van met elkaar eten. Ook ging ik niet meer naar verjaarjaardagen en moest mijn vrouw alleen, op een gegeven moment dacht ik dat kan zo niet dus ga ik weer mee. Praten doe ik met de iPad dat valt in gezelschap niet mee je loopt altijd achter in een gesprek. Het gekken is ik kan niet meer eten maar wel slikken mijn tong is helemaal lam, medicijnen neem ik met vla mijn hoofd achterover en de vla achter op mijn tong even wachten en slikken. Voor wat smaak in mijn mond heb ik een verstuiver daar zit op het moment rum met sinaasappel in heerlijk.
avatar > JanMouthaan

starstarstar
Berichten: 123
Geregistreerd: 19 januari 2015
Woonplaats: Fijnaart. NB