de zorgunit

Bericht door (unsigned) - 22 december 2015

de zorgunit

Op vrijdag 18 december in onze voortuin een zorgunit geplaatst door PasAan. Er is nu een toilet, een wastafel en een douche gelijkvloers, zodat mijn vrouw er veilig kan douchen.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. De WMO van de gemeente Rotterdam heeft lang haar poot stijf gehouden en wilde de unit in onze achtertuin laten plaatsen. Via contacten bij de gemeenteraad is het me uiteindelijk gelukt om via een verkorte vergunningprocedure de unit in de voortuin te laten plaatsen.

Dit was overigens technisch veel gemakkelijker dan plaatsing in de achtertuin en was het sowieso de vraag of het gezien de beperkte ruimte in onze straat zou zijn gelukt. Immers er is een enorme kraan voor nodig om de unit over het huis heen te tillen.

Enfin, na veel gedoe, de unit staat er.

Let er wel op dat er voor de unit een eigen bijdrage moet worden betaald, afhankelijk van het inkomen en dat de energielasten voor zo'n unit met circa EUR 40 oplopen. De grove rekenregel voor de berekening van de maximale maandelijkse eigen bijdrage is (verzamelinkomen minus 23.000 +360) * 15% gedeeld door 12. Zie ook CAK.NL voor rekenprogramma's.

Als je info nodig hebt dan kan je altijd even contact met me opnemen.

Groet, John Roos
avatar > (unsigned)

Geregistreerd:

Reactie door RobRijkse - 22 december 2015

Re: de zorgunit

Gefeliciteerd met jullie veilige aanwinst...en? Gaat het goed?? Bij ons wordt hij op 18 januari geplaatst.
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door (unsigned) - 22 december 2015

Re: de zorgunit

Hi Rob,

De unit is echt een uitkomst. Alles is verstelbaar in de hoogte,maar ook opzij. De plaatsing van de unit duurt 5 werkdagen en de mensen van PasAan werken echt heel netjes. Ik maakte me wel zorgen over de aanpak en was heel kritisch, maar dat bleek helemaal niet nodig. De sluis van de unit wordt zonder vloerbedekking opgeleverd, dus ik heb bij Kwantum een vinyl vloerbedekking gekocht. Die wordt er de 4e ingelegd.

Wel goed op de energiekosten letten. We laten dan ook overdag de originele voordeur van ons huis open staan zodat we warmte van ons huis de unit in stroomt, de verwarming in de unit gebruiken we alleen 's ochtends als Anita gaat douchen, daarna gaat die uit.

We hebben de originele voordeur nu laten zitten, zodat we 's avonds niet vanuit onze woonkamer de unit in hoeven te kijken, dat vinden we wat ongezellig.

Groet, John
avatar > (unsigned)

Geregistreerd:

Reactie door RobRijkse - 22 december 2015

Re: de zorgunit

Hadden je buren geen bezwaar tegen zo'n sta in de weg qua uitzicht? Ben benieuwd hoe het allemaal gaat bij ons, eerst leidingen trekken ,extra groep plaatsen, graafwerk, takelen. ....vuile poten Door je huis toilet..


Enz.
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door Dawn - 23 december 2015

Re: de zorgunit

Wij hebben verleden week een gesprek gehad. Zal februari zijn eer dat de unit wordt geplaatst. Wat ik eigenlijk wel snel vond. Helaas zonder slaapkamer. Daar is onze tuin te klein voor.
avatar > Dawn

Berichten: 19
Geregistreerd: 02 maart 2015

Reactie door (unsigned) - 24 december 2015

Re: de zorgunit

Hi Rob, Dawn,

We wonen aan een voetpad met 16 huizen. Alle buren gingen akkoord. Nu het er staat vinden de buren dat het er mooi uitziet. We hebben een rij planten in de strook aarde voor de unit gezet. De mensen van PasAan werken netjes. We hadden nauwelijks vuile voeten in huis. De extra groep zit er in een uurtje in. De leidingen waren in ons geval geen probleem en het koppelen daarvan aan de unit ging snel.

Een kleine unit heeft als voordeel dat de energielasten veel lager zijn dan van een grote unit. Immers, de verwarming gaat via het elektriciteitsnet. De extra energiekosten voor onze unit wordt geschat op EUR 40.

Wij laten de deur naar de unit de hele dag open staan zodat de warmte van het huis de unit in kan. Bovendien zetten we de verwarming in de badkamer alleen aan als er gebruik van gemaakt wordt. Zo proberen we de kosten te beperken.
avatar > (unsigned)

Geregistreerd:

Reactie door RobRijkse - 24 december 2015

Re: de zorgunit

Top, ik hoop, dat het hier ook meezit..Prettige dagen...gr Rob.
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg