Hulpmiddelen

Bericht door Mayilstam - 09 januari 2013

Hulpmiddelen

Goede middag allemaal, mijn hulpmiddelen zijn :van wmo;zorgunit met een sluis naar de kamer uitgevoerd met electrische deuren, wc met douch en fonh, de drie kachels en boiler zijn ook elektrisch verder heb ik een duwrolstoel, een electrische rolstoel. Van de zorgverzekering heb ik een hoog-laagbed met omgevingsbesturig hiermee kan ik mijn dekbed en het bed bedienen met een voetpedaal, een electrische trippelstoel met electrische armondersteuning, spraakherkenning voor de laptop(heb ik hulp bij nodig )verder heb ik de ooggestuurde computer tobii c15, Dit zijn mijn hulpmiddelen tot nu toe, aanpassing van rolstoel, bed en staopstoel is in behandeling dit alles word geregeld door de ergo van het ALS team van de vogellanden. Dit zijn al mijn hulpmiddelen, groeten jil..
avatar > Mayilstam

Berichten: 22
Geregistreerd: 21 februari 2012

Reactie door dspier - 09 januari 2013

Re: Hulpmiddelen

Hallo Jil,
Goed je weer online te zien!

Wil je wat meer vertellen over dat bed met voetpedaal en dekbedoptiller? Ik heb een standaard hoog-laag bed te leen met een lastig te bedienen afstandsbediening aan een kabel met kantelfuncties, maar geen dekbedoptiller of zo.

Als ik de afstandsbediening uit mijn vingers laat glijden trekt de kabel hem op de grond en kan ik niks meer. :evil:

Een sta op stoel is mij ontkend, ik kan nog zitten!??

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Mayilstam - 11 januari 2013

Re: Hulpmiddelen

Goede morgen Dick, in antwoord op je vraag :aan het voeteind word onder het dekbed een voetpedaal gemonteerd dit is de zender, aan het hoofteinde word aan de lattenbodem een ontvanger geplaats met ongeveer 30 aansluiitmogelijkheden, door het voetpedaal aan te tikken gaan de memorie lampjes branden, bij mij is lampje 1 hoofteinde omhoog, 2 is dekbed naar beneden, 3 is dekbed omhoog. De huidige bedbediening word vervangen voor een handbediening met ontvanger, voor het dekbed word een relaiskast van 220 naar 24 volt met ontvanger geplaatst,, in beide gevallen is het mogelijk om zowel handbediening of het voetpedaal te bedienen. Ik zal proberen om hiervan een filpje te laten maken en dit in een volgend bericht te plaatsen, hoop je voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Leverancier is RDG Compagne te Enschede. Groeten jil.
avatar > Mayilstam

Berichten: 22
Geregistreerd: 21 februari 2012

Reactie door minkanneke - 11 januari 2013

Re: Hulpmiddelen

Dag allemaal

Ook mijn man gebruikt heel veel hulpmiddelen en aansluitend daarop mijn vraag: Is er iemand die iets meer weet hoe je een bed kan bedienen wanneer je handen het laten afweten en ook hoe kan je dan nog een alarmbel bedienen?
Met een hartelijke groet Minkanneke
avatar > minkanneke

Berichten: 8
Geregistreerd: 13 november 2011

Reactie door dspier - 12 januari 2013

Re: Hulpmiddelen

Ik zou gaan praten met de ergotherapeut en als dat niet helpt met RdgKompagne of zo direct. Jil heeft ook een aardige oplossing dacht ik zo.

Iets anders wat ik ooit op een beurs heb gezien was domotica via oogbesturing.

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 09 mei 2013

Re: Hulpmiddelen

"Mayilstam": Van de zorgverzekering heb ik een hoog-laagbed met omgevingsbesturig hiermee kan ik mijn dekbed en het bed bedienen met een voetpedaal, een electrische trippelstoel met electrische armondersteuning Leverancier is RDG Compagne te Enschede.
Iemand hier verder nog ervaring mee :?:

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Mayilstam - 16 mei 2013

Re: Hulpmiddelen

Dag Peet, al mijn hulpmiddelen en aanpassingen worden door de ergo van het ALS team aangevraagd en gevolgt ik hoef daar zelf niet achteraan. Alles op een rij: electrische rolstoel is van RSR \wmo, zorgunit ook wmo. Omgevingsbesturig voor dekbed en bedbediening en de ooggestuurde computer zijn van RDG : de armondersteuning is van Focal. Trippelstoel is van Achmea. Met de omgevingsbesturig kan ik door middel van het voetpedaal dekbed en alle functies van het hoog-laagbed bedienen. Mijn rolstoel is door RSR op maat aangepast. Het contact met de ergo is 2x per maand waarvan 1x huisbezoek. Voor meer informatie ben ik ook bereikbaar via mostam@live.Nl. Sorry Peet, het filpje is helaas niet gelukt wij hadden niet de juiste apperatuur. Groeten jil
avatar > Mayilstam

Berichten: 22
Geregistreerd: 21 februari 2012

Reactie door Peet - 05 juni 2013

Re: Hulpmiddelen

Gisteren bezoek gehad van een deel van het ALS Team, de Logopediste en haar stagiaire en de ergo, en een medewerkster van Rdg-compange in verband met het vervangen of aanpassen bediening Toughbook.
veel praten en een beetje passen en meten maar we zijn er uit, de Toughbook word vast op een standaard geplaatst aan de rolstoel met een kleine muisblad. alles scharnierend zodat ik bij het uitstappen de boel zo weg kan slingeren.
Maar ik blijf er bij, zolang je nog iets vast kan houden en je met touchscreen overweg kan zou ik voor een tablet of ipad gaan.
Dit was buiten, voor binnen hebben we een andere oplossing.
Ik krijg thuis op me eigen laptop de zelfde software (Tobi1) als op die Toughbook , dat is wel makkelijk met ze woord voorspeller. we zullen zien of het werkt?
Enigste nadeel is dat ze binnenkort me rolstoel komen halen voor de aanpassingen en ik hem 4 dagen kwijt ben.
Vandaag nog meer belangrijk bezoek gehad, de ergo weer maar nu samen met iemand van Focal voor armondersteuning en nog wat bed aanpassingen.

Die meneer alles uitgepakt, een completen stellage staan te bouwen in ons toch al overvolle huisje, en toen uitproberen. nou bij mij werkt het dus niet, mijn arm begon na een paar minuten al te verzuren. hij werd wel lichter dus makkelijke omhoog te bewegen door het contra gevoel, maar ook onbeheersbaarde in mijn idee. maar de reden dat het echt niet ging was me hand, ik kan het bestek niet meer goed vasthouden en het eten niet meer uit me bord of kom scheppen, en dan heb je ook niks aan armondersteuning.
2de optie was een eetrobot, nou toen werd ik wel even nieuwsgierig :?:
Stellage van de armondersteuning weer afgebroken en naar de auto, en daar was het robotje, ik hoopte eigenlijk dat die zelf naar binnen zou wandelen maar toch niet, het lijkt meer een doodeenvoudig keukenapparaat dan een eetrobot maar oke eerst de demonstratie zien.
Gezien, gehuiverd, en voor een weekje op proef geaccepteerd. actie foto`s volgen nog :mrgreen:

Bed bediening glad vergeten maar dat komt nog wel.
Het waren drukke dagen.

Groetjes, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Arendje - 06 juni 2013

Re: Hulpmiddelen

Ha een robotje in huis :-) , ben erg benieuwd hoe dat gaat werken :idea:
ik heb goedkeuring gekregen voor een plafondlift, kijk er naar uit. Nu komt de thuiszorg 4x per dag dan hoeft het nog maar 1x

Groetjes Arendje
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega