Fujitsutablet met ogen te besturen

Bericht door Dick - 02 oktober 2012

Fujitsutablet met ogen te besturen

.
[i:1ny7jujg]BRON NU.NL TECH/GADGETS 02-10-2012[/i:1ny7jujg]

[b:1ny7jujg][u:1ny7jujg]Fujitsutablet met ogen te besturen[/u:1ny7jujg][/b:1ny7jujg]


AMSTERDAM - Fujitsu heeft op de CEATEC-beurs een tablet getoond met een scherm dat bestuurd kan worden door middel van oogbewegingen.
Dat schrijft techsite The Verge die de technologie even kon uitproberen.

Door met de ogen te bewegen kunnen diverse applicaties op de tablet bestuurd worden. Het gaat nog om een prototype. Informatie over of en wanneer het apparaat de markt op zal gaan, is niet voor handen.

I Beam gebruikt infrarode LED en een camera om de kijkhoek van de gebruiker in te schatten. Vervolgens wordt aan de hand van de positie van de ogen bepaald waar de cursor geplaatst moet worden.

Toepassingen

Fujitsu toonde hoe I Beam gebruikt kan worden in een spel, browser, fotogalerij en een app om boeken te lezen.
Volgens The Verge werkte de technologie na 30 seconden kalibreren bijzonder accuraat, maar zijn er nog wel problemen. Zo zorgt het scannen van een hele webpagina bij het browsen ervoor dat de cursor over het hele scherm schiet.

Het Japanse bedrijf NTT Docomo werkt samen met Fujitsu aan de ontwikkeling van de techniek. De bedrijven laten weten dat alleen getoond wordt wat er vandaag de dag mogelijk is en wilden niets zeggen over een commerciƫle toepassing.

[i:1ny7jujg] Door: NU.nl/Colin van Hoek [/i:1ny7jujg]
avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert

Reactie door Nautica - 14 oktober 2012

Re: Fujitsutablet met ogen te besturen

Dezelfde techniek wordt gebruikt op mijn Samsung Galaxy s3 telefoon om er voor te zorgen dat het scherm niet op zwart gaat zo lang je naar het beeldscherm kijkt. Helaas werkt dit slecht voor brildragers en ook in schemer.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM