Tellus mobi

Bericht door Lia - 14 februari 2012

Tellus mobi

Hallo allemaal

Toen ik problemen kreeg met de muisbediening en afstandsbedieningen heeft mijn ergotherapaute Rtd Het Dorp gevraagd mij een en ander te demonstreren. Voor de muis heb ik gekozen voor een trekbal met aparte klikknop voor de linkerhand.
Omdat ik graag vooruit denk heb ik niet alleen voor omgevingsbesturing maar tegelijk ook voor communicatie gekozen. Alles in 1 toestel en 1 aanvraag. Achteraf goed bekeken omdat mijn spraak al behoorlijk slecht wordt.
Ik heb geprobeerd de werking van het toestel samen te vatten. Wanneer jullie vragen hebben hoor ik het wel. We gaan nog foto's maken van het toestel op de bevestigingsbeugels maar of ik die op de site geplaatst krijg???

De Tellus mobi
Dit communicatie apparaat is tevens geschikt voor omgevingsbesturing. Het is een compact toestel (285 x 234 x 39 mm), touchscreen, systeem Windows 7, met vrouwen en mannenstem.
Er is een uitgebreide software. Rtd Het Dorp geeft een goede persoonlijke uitleg bij de levering en nog een evaluatie op een later tijdstip. Een basiscommunicatie is ingesteld. Die kun je zelf naar hartelust veranderen.

Je hebt voor het communicatiegedeelte veel pagina’s ter beschikking (meer dan 50) en je kunt ook subpagina’s aanmaken.
Voorbeeld: Eten en drinken, daar heb ik naast eten subpagina’s gemaakt voor: drinken, brood, warm eten, groenten, iets lekkers. Voor de meeste items zijn symbolen beschikbaar. Maar je kunt ook foto’s er in zetten. Voor de familie en vrienden heb ik foto’s verkleind en die er in gezet. Het is echt simpel ( ja Dick, hierbij lukt het mij zelfs!) en ziet er, zeker voor kinderen, vriendelijk uit.

De omgevingsbesturing wordt helemaal naar wens en behoefte ingesteld. TV, DVD speler, Video etc. maar ook telefoon, voordeur openen, alarmbel, hoog-laag bed kan via de Tellus bediend worden.
Deze onderdelen en de communicatie worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Aanpassingen aan het huis zoals elektrische punten worden door de gemeente vergoed.
Gordijnen openen – dicht kan ook. Dit is echter zo duur dat de meeste gemeenten dit niet vergoeden. Lichtschakelaars worden wel vergoed.

Het toestel is mee te nemen in een speciale bijgeleverde tas.
Overdag zit hij aan een speciale beugel bevestigd aan de elektrische rolstoel en neemt de voeding voor de batterij van de rolstoelbatterij. ’s Nachts zit hij aan een speciale standaard die naast mijn bed staat en zit aan een stopcontact aangesloten.
Ook zit er aan de rolstoel een knop bevestigd voor de alarmbel. Deze is met zeer lichte druk te bedienen. Het batterijtje hiervoor moet je wel bij je hebben in een klein tasje bij voorbeeld.

Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Dick - 14 februari 2012

Re: Tellus mobi

Hierbij de link:
http://www.rtdhetdorp.nl/onze-hulpmiddelen/communicatie/dynamische-communicatiehulpmiddelen/tellus-mobi-2/tellus-mobi/#

en een plaatje

avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert

Reactie door Catja - 14 februari 2012

Re: Tellus mobi

Hallo Lia.

Ik bvind het leuk dit te zien,Ik heb 30 jaar in het Dorp gewerkt, en ook bij bewoners gezien hoe deze ontwikkeling heeft plaats gevonden.
En nooit gedacht dat ik er waarschijnlijk zelf mee te maken ga krijgen.Maar ja het is niet anders. ;)
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem