Welke actieve tillift?

Bericht door Nautica - 27 mei 2014

Welke actieve tillift?

Aangezien ik al een keer met een buurtzorg medewerkster ben gevallen omdat mijn balans slecht is en zij mij verkeerd ondersteunde willen we uit veiligheid overgaan naar een actieve tillift.
Nu heb ik wel eens hier iets gehoord over een dergelijke lift die tot op de grond reikt zodat deze ook gebruikt kan worden om op te staan wanneer je bent gevallen.

Wie heeft zo'n ding er wat voor merk is dat?
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Bart - 28 mei 2014

Re: Welke actieve tillift?

Heb geen antwoord op jou vraag Aer6nout, maar ben ook al een tijdje aan het snuffelen wat er te verkrijgen is. Ben op de Supportbeurs bij Tiltechniek (www.tiltechniek.nl) geweest, daar hebben ze wel veel. O.a. een tilbeugel inplaats van zo'n afschuwelijke tilzak. Er is ook een losse motor welke je aan een haak in het plafond kan bevestigen, door op meerdere plaatsen in je woning een haak of een stukje rail te monteren kun je dan de motor verplaatsen naar bv het toilet, douche e.d. De opvouwbare tillift kun je gemakkelijk kwijt in kleinere ruimten en is mits je een flinke auto hebt mee te nemen. Die tilbeugel lijkt me wel wat, ga via de ergotherapeut vragen of zij een demonstratie kan aanvragen. Ben nl. net als jij benieuwd of je hiermee vanaf de grond en bed naar de rolstoel kan.


Bart
avatar > Bart

starstarstarstar
Berichten: 276
Geregistreerd: 22 januari 2012
Woonplaats: Hauwert

Reactie door dspier - 30 mei 2014

Re: Welke actieve tillift?

Even kort, ben erg stijf vandaag. :(

Ik raad een tilzak aan. Die geeft meer steun door een groter oppervlak. De banden van de beugel gaan pijn doen als de benen atrofiƫren.
Ook denk ik dat een beugel meer hoogte nodig heeft: hoe hoog reikt de lift als je boven de WC hangt en hoe hoog is het plafond?

Ik was 2 tilliften en 4 zakken verder voor ik de juiste combi vond, gelukkig was omruilen geen probleem.

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen
Laatste bewerking: dspier † mei 30 2014, 09:54
Reactie door Nautica - 30 mei 2014

Re: Welke actieve tillift?

Ik heb even gekeken op de website van tiltechniek en dat lijkt mij wel wat. Momenteel heb ik een actieve til lift, de Bas 19, maar dat is een inmens groot apparaat wat overal in de weg staat.

De lift met een plafond rail zoals Bart heeft gepost zou voor mij ideaal zijn. Ik heb dan hooguit een rails nodig van een meter of vier in een rechte lijn. Dat is voor mij voldoende voor de afstand van mijn bed naar het toilet. De rolstoel en de douchestoel kan ergens tussen dat traject gestationeerd worden.

@Dick: de beugel kan ook vervangen worden door een zak. Op dit moment zou ik een lift met een dergelijke beugel nog zelf kunnen bedienen zodat ik zelf nog mijn transfer kan maken van bed naar het toilet en naar de rolstoel.

Ik zie op hun website dat een proefplaatsing mogelijk is dus dat ga ik maar eens aanvragen na overleg met mijn ergotherapeut
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door dspier - 30 mei 2014

Re: Welke actieve tillift?

"Nautica": @DickKlopt, mee eens.
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Arendje - 02 juni 2014

Re: Welke actieve tillift?

Ik heb een plafondlift met een lange rail van de ene kant van de slaapkamer naar de andere. Aan de ene kant staat mijn rolstoel en aan de andere kant komt de douche rolstoel. Hij kon niet doorgetrokken worden naar de wc of douche dat plafond was te laag. Maar ik heb toch een urostoma en een ileostoma dus toiletgang niet echt nodig ;-)

Ik heb voor die tijd eerst een aktieve lift gehad en daarna een passieve maar de plafondlift bevalt prima. Daarnaast een elektrische douchestoel Dolfijn goede combinatie
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega