Stemversterker Echovoice

Bericht door Arendje - 30 oktober 2012

Stemversterker Echovoice

Ik heb een stemversterker genaamd Echovoice. Op de ALS dag kreeg ik achteraf ook een mail van de fotograaf die dit vroeg voor een ALS patiënt die ook een zachte stem had. Blijkbaar is het nog niet eeen bekend hulpmiddel :?:

Ik kreeg van RDG eerst een microfoon op een stang die achter aan de rolstoel werd bevestigd, helemaal niets waard, je hoofd persé stil houden :lol: . Niets voor mij, dus duidelijk nee, toen werd het een headset. Vond ik ook geen succes, alle bijgeluiden (wind enz ) kwamen ook door de versterker. De keelmicrofoon werd wel bijgeleverd maar met de woorden "wordt door niemand gebruikt ". :-?

Op een gegeven moment ben ik het gaan uitproberen, en ja dit was het :-) , helemaal niet vervelend om de nek, en als je de microfoons goed plaatst is het resultaat goed. De versterker kan je zelf goed instellen op volume, ik heb het aan de leuning van de rolstoel hangen. Het enige minpuntje is een nieuwe bestellen bij RDG, ik heb nu standaard 1 op reserve, kostte wel enige moeite Ik kreeg iedere keer te horen, mevrouw dit wordt bijna niet gebruikt hoor :-? , ja maar ik wel!

Laatst kreeg ik een met maar 1 microfoon, geen succes :shock: dus weer bellen, nee die hebben we niet, ja maar ik heb ze wel altijd. Na aandringen schijnen ze uit Engeland te komen :?: Enfin ik kan weer tetteren :lol:

Ik heb dus eigenlijk een zachte stem, ook door de aantasting, als ik vermoeid ben, wordt het spastischer en langzaam. Dat is iets wat de laatste tijd vaker voorkomt.

Gr Arendje
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega

Reactie door Esperanza - 31 oktober 2012

Re: Stemversterker Echovoice

Dankjewel voor die duidelijke uitleg Arendje. Ik vroeg me even af of deze optie ook iets voor mezelf zou kunnen betekenen maar ik ben er nog niet helemaal overuit. Ja, het is overal gelijk met aanpassingen je moet overal je kiezen inzetten om alles goed voorelkaar te krijgen. Er is in maart voor mij een rolstoel aangevraagd en het is nog niet optimaal aangepast, ik geef ook steeds aan, de rolstoel is pas klaar als ik er niet meer ben :-x .

Groetjes, Afien :grin:
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door dspier - 01 november 2012

Re: Stemversterker Echovoice

Hoi Arendje,
Dat doet me denken aan mijn militaire dienstplicht. Toen was ik chauffeur op een rupsvoertuig en die maken een enorm kabaal.

Om met mijn commandant te kunnen communiceren hadden we ook een keelmicrofoon. Het klopt wat je zegt: zit dat ding niet goed dan hoor je alleen maar gegrom en gewauwel, zit de mic. wel goed dan hoor je een 'telefoonstem', beroofd van hoog en laag, maar wel goed verstaanbaar.

Keelmicrofoons zijn niet zo populair vanwege de moeilijke plaatsing, het snel verschuiven (als je veel beweegt ;-)
) en de slechte dynamiek van de microfoon. Maar ja, dat ding moet ook signalen van je strottehoofd door je keelwand oppikken, en dat klinkt alsof met je oor tegen de muur de buren afluistert als ze weer eens ruzie maken. Altijd leuk om te volgen! :lol: :lol:

Hebben ze bij militaire dumpwinkels geen reserve keelmicrofoon voor je :?:

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Arendje - 01 november 2012

Re: Stemversterker Echovoice

hoi Afien ja je moet overal je kostbare energie in gooien, is het niet in de aanvragen van de hulpmiddelen dan wel in de omgang en uitleg krijgen van artsen, kan ik wel een boek(en) over schrijven ' class='inline-anchor external' target='_BLANK'>

Een dumpshop hebben we hier niet, maar ik heb nog een op reserve :-)

Groetjes Arendje
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega

Reactie door Peet - 01 november 2012

Re: Stemversterker Echovoice

"Arendje": Een dumpshop hebben we hier niet, maar ik heb nog een op reserve
Hoi Arendje.
Probeer eens Dump 2000, http://www.dump2000.nl op de website zie ik het niet staan, maar je zou ze even kunnen bellen want ze hebben echt heel veel en ze doen aan verzenden.

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Arendje - 10 november 2012

Re: Stemversterker Echovoice

hoi peet bedakt voor de tip. Ingeborg die headset met de microfoon voor de mond is inderdaad waardeloos, de keelmicrofoon werkt gelukkig niet met bijgeluiden maar wordt ook niet geadviseerd door RDG vandaar dat weinig mensen die mogelijkheid kennen.

gr. Arendje
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega