Tekst-naar-spraak app

Bericht door Charlotte - 05 mei 2016

Tekst-naar-spraak app

Beste allemaal,
Ik ben op zoek naar een goede tekst-naar-spraak app (voor android telefoon), waarmee je getypte tekst kunt laten uitspreken. Is er wellicht iemand die zo'n app gebruikt en/of een goede tip hiervoor heeft? Ik heb zelf gezocht, maar er zijn er behoorlijk veel. Degene die ik gedownload heb, zijn verouderd en werken niet goed meer op nieuwe besturingssystemen/telefoons. Wie heeft goede ervaringen/tips om te delen? Alvast bedankt!
Hartelijke groet,
Charlotte
PS: heb reeds info bij logopediste ingewonnen en de info op http://www.als-centrum.nl/kennisplatform/communicatiehulpmiddelen-2/ gelezen. Lastig is dat de app bediend moet kunnen worden met de omgevingsbesturing (hoofdschakelaar/mobiele telefoon). RDG hebben we ook gevraagd, maar wisten ook niet zo gauw iets.
avatar > Charlotte

starstar
Berichten: 58
Geregistreerd: 16 februari 2015

Reactie door RobRijkse - 06 mei 2016

Re: Tekst-naar-spraak app

Spraak assistent.
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door Charlotte - 16 mei 2016

Re: Tekst-naar-spraak app

Beste Rob,
Dank voor je tip: dit was de eerste app die we geprobeerd hebben. Hij werkt prima, maar helaas niet fijn als je geen handfunctie meer hebt. Met de omgevingsbesturing kun je apps scannen (dan gaat de cursor als het ware alle opties langs), maar dat werkt op deze app helaas niet. We hebben weer contact openomen met de leverancier van de omgevingsbesturing om te bekijken wat er voor aanpassingen of andere opties mogelijk zijn.
Vriendelijke groet,
Charlotte
avatar > Charlotte

starstar
Berichten: 58
Geregistreerd: 16 februari 2015