Gesprek met mijn huisarts over euthanasie

Bericht door Nautica - 12 juni 2013

Gesprek met mijn huisarts over euthanasie

Naar aanleiding van een telefoontje vorige week van mijn huisarts ben ik vandaag even bij hem op consult geweest want hij wilde even een gesprekje met mij om te weten hoe het met mij gaat.
Dat kwam mooi uit want dan kon hij gelijk even dat ellendige wratje wat onder mijn neus zat verwijderen.

Ook kwam het onderwerp euthanasie ter sprake en uiteraard heb ik over dit onderwerp ook al nagedacht. Voor mij is echt de grens als ik beademd moet gaan worden via een tracheostoma.
Mijn huisarts had al eerder aangegeven dat hij aan euthanasie wel mee wil werken dus hij gaf opnieuw aan dat hij dat graag voor mij wil doen en dat we misschien dit alvast moeten gaan vastleggen nu ik nog goed ben en mijn wil kan uiten.


Ik was ook benieuwd op welk tijdstip ik er uit zou kunnen stappen aangezien ik nu nog behoorlijk goed ben. Ik vroeg hem ook stel dat over een maand of twee er plotseling geen zin meer in heb en dan euthanasie wil terwijl ik dan misschien ook nog redelijk goed ben, is dat mogelijk?
De huisarts gaf aan dat het om mijn kwaliteit van leven gaat en als dat voor mij over twee maanden zou zijn hij daar aan meewerkt maar dat ik zelf de grens moet aangeven.

Nu ben ik dat niet van plan want ik heb nog steeds hoop dat er misschien plotseling resultaten worden geboekt bij een of ander onderzoek of dat er een behandeling komt die het proces kan vertragen ofwel stoppen.

In ieder geval ga ik nu maar vast lid worden van de VVE en daar de benodigde documenten opvragen en tevens een niet te reanimeren penning bestellen.

Ik ben wel blij dat ik zo'n fijne huisarts heb
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Arendje - 13 juni 2013

Re: Gesprek met mijn huisarts over euthanasie

ik heb ook op de site van artseninfo gelezen dat een persoonlijke brief, wilsverklaring ook kan. Ik ben er ook mee bezig, stel bij de volgende operatie
dat het niet goed gaat. Door de verpleegkundige in de ambulance ben ik toch er weer over na gaan denken. En bij de operatie kreeg ik het nadien erg benauwd (belandde op de IC) door de PLS en de kans dat de ademhalingsspieren er mee gaan kappen.

Groetjes Arendje
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega

Reactie door Peet - 13 juni 2013

Re: Gesprek met mijn huisarts over euthanasie

"Nautica": Ook kwam het onderwerp euthanasie ter sprake en uiteraard heb ik over dit onderwerp ook al nagedacht. Voor mij is echt de grens als ik beademd moet gaan worden via een tracheostoma.
[b:1wnm5d32]Daar heb ik ook mijn grens vast laten leggen, maar ik ben me er van bewust dat zo grens snel is te verleggen.Maar nu zeg ik nog steeds, Nee :!: 1 extra gaatje voor die sonde vind ik wel genoeg.[/b:1wnm5d32]
[quote="Nautica":1wnm5d32]In ieder geval ga ik nu maar vast lid worden van de VVE en daar de benodigde documenten opvragen en tevens een niet te reanimeren penning bestellen.
Ik ben wel blij dat ik zo'n fijne huisarts heb[/quote:1wnm5d32]
[b:1wnm5d32]Goed geregeld, en misschien een domme vraag, maar wat is VVE?

Dat gevoel heb ik ook bij onze huisarts, een fijne kerel.[/b:1wnm5d32]
[b:1wnm5d32]
Groetjes, Peet[/b:1wnm5d32]
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Nautica - 14 juni 2013

Re: Gesprek met mijn huisarts over euthanasie

[quote="Peet":1ip6x0ob]Goed geregeld, en misschien een domme vraag, maar wat is VVE?
[/quote:1ip6x0ob]
Correctie het moet zijn NVVE oftewel Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde.

http://www.nvve.nl/
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM