Douchen!

Bericht door willy - 17 maart 2012

Douchen!

Oh,wat een gedoe!
Al een tijdje word ik gedoucht door mijn'wasdames',eerst was het zo dat ik in mijn rolstoel zat,maar nu ik dat niet meer kan,blijf ik in bed liggen en vanaf mijn bed,tild mijn man me in de stoel,die onder de douche gereden word:handdouche wel te verstaan,anders word iedereen nat.

De thuiszorg is echt fantastisch,allemaal ontzettend aardige dames.ik heb er al heel wat gezien,met vakanties en ziektes komt er een ander,allemaal even toegewijd,ik heb er niets dan lof voor!

Ook kan je dingen bespreken,waar je mee zit en proberen ze een antwoord voor je te zoeken,door evt. er met de anderen over te praten.aangezien deze ziekte steeds weer 'verassingen'met zich mee brengt,dus iedere keer weer andere probleempjes op te lossen.

Zijn er meer mensen die gebruik maken van thuiszorg?

Groetjes Willy
avatar > willy

starstarstar
Berichten: 181
Geregistreerd: 23 februari 2012
Woonplaats: harderwijk

Reactie door Lia - 18 maart 2012

Re: Douchen!

Hallo Willy

Ja, ik krijg sinds september hulp. Intussen wordt ik 's morgens met een lift uit bed in de douchestoel getild. Daarna weer op bed aankleden en in de rolstoel gedumpt. (zo voelt het soms) Alle transfers gaan nu met de lift.
De dames zijn ook hier TOP, maar de lift vond ik wel erg in het begin.Het bekende weer inleveren. Maar dit was erger dan de andere hulpmiddelen voor mij. Misschien omdat ik zelf in mijn leven zo vaak hulpeloze mensen in de lift verzorgd heb?
Nu ben ik blij dat ik mezelf niet meer hoef te pijnigen met opstaan en overstappen.

Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal

Reactie door Jan v - 19 maart 2012

Re: Douchen!

Beste Lia, je verhaal over het gebruik van de tillift doet mij denken aan Rudolf Steiner. Die poneerde dat je in het hiernamaals je leven nog eens, maar dan drie keer zo snel doorleeft en dan in de rol van de ander die jij bejegende. (Wim Schuwirth: Eerst Zien.p.110). Het lijkt wel alsof je al aan het hiernamaals bent begonnen. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Lia - 20 maart 2012

Re: Douchen!

Hallo Jan

Dan hoop ik toch dat deze Oostenrijker er naast zit. Wanneer dit het hiernamaals is val ik acuut van mijn geloof :(

Groetjes, Lia
avatar > Lia

starstarstarstar
Berichten: 459
Geregistreerd: 13 november 2011
Woonplaats: Roosendaal