Pensioen

Bericht door Nautica - 28 april 2013

Pensioen

Ik had ergens nog twee kleine pensioentjes en ging eens uitzoeken of ik die niet kon afkopen want de pensioengerechtigde leeftijd haal ik toch niet meer.

Nu blijkt dat dus dat dit gewoon niet kan en is wettelijk geregeld in de pensioenwet. Heb je het al jaren geld ingelegd en dat ben je gewoon kwijt. Hetzelfde geldt natuurlijk met de AOW daar heb je hele leven voor betaald maar je ziet er geen cent meer van terug.

Eigenlijk zouden de wetten aangepast moeten worden zodat terminale patiƫnten die het nooit meer opmaken over dat geld moeten kunnen beschikken en wat ruimer in hun financiƫn komen te zitten zodat de laatste tijd van je leven op financieel vlak onbezorgd is.

Ik ben straks aangewezen bijstandsuitkering en dat is natuurlijk geen vetpot. Wanneer er geen goede oplossing komt zal ik gedwongen worden om te verhuizen naar een goedkopere huurwoning die vervolgens dan moet worden aangepast terwijl ik hier in mijn huidige appartement met weinig aanpassingen nog lang zou kunnen blijven, het is alleen te duur.

In ieder geval kan ik een van de twee pensioenen met 55 jaar laten ingaan dus moet ik het nog even minimaal 10 maanden volhouden.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Hans van catja - 28 april 2013

Re: Pensioen

zal het pensioen niet ingehouden op je bijstand uitkering?

Gr, hans
avatar > Hans van catja

star
Berichten: 46
Geregistreerd: 02 maart 2012