Bijstand (WWB)

Bericht door Nautica - 23 april 2013

Bijstand (WWB)

Nou het is weer lekker geregeld allemaal. Ik moet noodgedwongen een bijstandsuitkering aanvragen en dan moet je je eerst inschrijven op werk.nl als werkzoekende. Alsof ik dat nog zou kunnen. Vervolgens moet je dan via de website van de UWV een bijstandsuitkering aanvragen vervolgens vul je alles in en toen kreeg ik de melding dat ik deze uitkering niet via de website kan aanvragen en moest ik het nummer van de UWV in Alkmaar bellen. Vervolgens bel ik dat nummer en wordt mij gezegd dat ik mij persoonlijk moet melden bij de UWV in Alkmaar.
Afijn vandaag dus naar Alkmaar geweest moet je daar weer een formulier invullen, wat ik al niet meer kan, en vervolgens krijg je dan een gesprekje met zo een geitenwollensok figuur die je een pak formulieren meegeeft die ik dan ingevuld weer bij de gemeente Castricum moet inleveren. Dat had men toch ook naar mij toe kunnen sturen dat had mijn rit naar Alkmaar gescheeld. Bureaucratie ten top

Natuurlijk heb ik gezegd dat ik ALS heb maar ze willen toch perse dat je komt opdraven ook al geef je aan dat je weinig mobiel meer bent en het veel energie kost. Ik had ook gezegd dat ik zelf niet meer kon rijden en dat ik dan van de Bios Regiotaxi afhankelijk ben. Maar dat maakt die gasten allemaal niks uit. En dat alleen maar om een paar van die stomme formuliertjes op te halen.......... schandalig!!!!!

En nu nog punt 2.......... hoe vul ik die formulieren in? Ik kan immers niet meer schrijven en een digitaal formulier wat je op de pc kan invullen hebben ze niet. En dat in het digitale tijdperk.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Arwi - 23 april 2013

Re: Bijstand (WWB)

Wat een klojo's, Aernout. Ze werken zo lekker langs mekaar heen.
Eigenlijk moeten ze gewoon weten wat ALS is en wat je dan allemaal niet meer kunt.
Peet had ook geen goede ervaringen met het uwv. Ze staan te ver van de mensen af denk ik.
Volhouden maar.
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)

Reactie door Jan v - 23 april 2013

Re: Bijstand (WWB)

Hallo Aernout. Je zou voor dit soort situaties op zoek moeten gaan naar een vrijwilliger in de buurt die bereid is je op afroep met dit soort klussen te helpen. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Peet - 23 april 2013

Re: Bijstand (WWB)

"Arwi": Peet had ook geen goede ervaringen met het uwv. Dat is nog erg zacht uitgedrukt :mrgreen: maar het klopt wel, mijn ervaring met het UWV is verre van normaal en of menselijk.
Ik had vanmiddag op facebook al gereageerd op het bericht van Aernout omdat juist nu deze week bij mij ook het uwv weer van zich liet horen.
Die klanten zijn echt gestoorde gehersenspoelde idioten, wat een maf wijf is dat :bgrr ik scheer echt niet iedereen over een kant bij het uwv want ik toen ik nog kon praten een keertje iemand uit Groningen van het hoofdkantoor aan de lijn gehad die heel anders reageerde, maar dan had die kunnen vermelde, [i:391w3jka]deze mensen niet lastig vallen met domme vragen.[/i:391w3jka] maar toch niet slim genoeg om dat te doen.
Hoe pak je dit soort figuren aan :?: ik zou het zo snel niet weten en zij weten dat we afhankelijk van hun zijn, hoe arrogant kan je zijn :bgrr

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Nautica - 05 juni 2013

Re: Bijstand (WWB)

Op 23 mei heb ik een gesprek gehad bij de gemeente over een uitkering. Eigenlijk was alles aangezien ik ALS heb allemaal snel geregeld en krijg ik dus met terugwerkende kracht vanaf 1 april een bijstandsuitkering.

Aangezien ik in een te duur appartement woon zou ik daarvan net de huur kunnen betalen maar krijgt boven op mijn bijstand een extra bedrag zodat ik voorlopig nog in mijn eigen appartement kan blijven.
Gezien mijn ziekte is dat voor de gemeente uiteindelijk een goedkopere oplossing want ik woon namelijk in het meest ideale appartement wat met weinig aanpassingen geschikt gemaakt kan worden zodat ik hier nog lang kan blijven. Mijn woning is een zogenaamd seniorenappartement met brede gangen en brede deuren. Ik kan bij wijze van spreken met een scoutmobiel zo naar binnen crossen en de badkamer is zo ruim dat je er met een rolstoel makkelijk in kunt.
Indien ik naar een goedkopere woning moet verhuizen dan zullen de aanpassingen veel duurder worden.

Ook krijg ik nu omdat mijn woning al gedeeltelijk is aangepast bijzondere huurtoeslag en dat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari.

Nu dit eindelijk geregeld is ben ik weer gerustgesteld en neemt een hoop stress weg
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Peet - 05 juni 2013

Re: Bijstand (WWB)

Goed geregeld :-)

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Arwi - 05 juni 2013

Re: Bijstand (WWB)

Fijn zo, een zorg minder.
Zorgen hebben we al genoeg.
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)