MEE

Bericht door Nautica - 17 oktober 2012

MEE

Weer wat ontdekt. SInds mijn diagnose worstel ik met een paar praktische zaken waar ik even geen uitweg meer in zag.
Ik ben zelfstandig ondernemer en run een webshop. Dat computeren en dergelijke dat lukt me nog wel en daar zijn ook nog hulpmiddelen voor. Maar gisteren moest ik aardig wat bestellingen verwerken en worstel daar nu al mee omdat mijn linkerhand gewoon minder kracht heeft en de fijne motoriek veel minder is. Ik voel dat recht nu ook al minder wordt maar heb daar nog kracht genoeg en de motoriek is nog goed.
Maar er komt een moment dat ik dus niet meer pakketten kan verwerken.
Ik heb geen arbeidsongeschiktheids-verzekering en als ik mijn werk niet meer kan doen heb ik geen inkomen meer. Uiteindelijk zal dat bijstand worden. Maar dan komt het volgende probleem. Dan zal ik ook moeten verhuizen omdat ik in een woning boven de huurgrens zit. Sociale huurwoningen liggen hier niet voor het opscheppen.
Dit was even om mijn angst voor de toekomst te schetsen wat betreft mijn financiƫn.

Zoekende naar oplossingen kwam ik op de site van MEE ( http://www.mee.nl/ ). Mee is een onafhankelijke instantie die mensen met beperkingen naar de juiste loketten dirigeert. Door hun deskundigheid kennen ze de regels en kunnen ook assisteren bij bezwaar indien de overheid zaken weigert. Het advies is gratis en wordt betaald door de overheid. Je krijgt een consulent toegewezen die je langs alle valkuilen loodst.

Ik citeer even van hun site:
[quote:2jfdqv69]MEE ondersteunt mensen met een beperking.
U kunt bij MEE terecht met uw vragen over opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, samenleven & wonen en regelgeving & geldzaken.

U wilt zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk meedoen in de samenleving. En zelf de regie houden over uw leven. Wij kennen de mogelijkheden en helpen u hier graag bij. Een indicatie of verwijsbrief is niet nodig. Onze ondersteuning is gratis. U vindt ons door het hele land.[/quote:2jfdqv69]

Morgen de eerste afspraak met de consulent. Ben benieuwd en hou jullie op de hoogte.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Peet - 17 oktober 2012

Re: MEE

Hoi Aernout.

Toen ik me hier registreerde op StopALS.nu kreeg ik al vrij snel het advies, Peet je moet je zo snel mogelijk lid maken van VSN.nl.
http://www.vsn.nl/ Daar staat ook verschrikkelijk veel info op over problemen waar je tegenaan kan lopen en hoe op te lossen.
Dus Aernout als je dat nog niet heb gedaan, direct doen :!:
Daar staan ook dingen op zoals meetings en dergelijke, gewoon ook een grote informatiebron.

Beter 1 website teveel dan te weinig.

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis
Laatste bewerking: Peet † okt 18 2012, 16:59
Reactie door willy - 18 oktober 2012

Re: MEE

Dag Aernout,

Wat beroerd als je dat niet meer zou kunnen....
Buiten de hulpadviezen van MEE en de VSN,zou ik denken aan een buurman of vrouw,die evt.een handje willen helpen,een schooljongen of meisje,family...
Voor een p.daagjes in de week.
Ik weet natuurlijk niet hoeveel paketten je per dag verzend(hopelijk veel)

Ikzelf heb nl. vroeger ook veel mensen geholpen en vond het fijn om te doen,er zullen er meer zijn,alleen:hoe vind je ze?
Daar moet je zelf achterheen,dus gooi al je charmes in de ring :D

Sterkte,
Willy
avatar > willy

starstarstar
Berichten: 181
Geregistreerd: 23 februari 2012
Woonplaats: harderwijk

Reactie door Nautica - 18 oktober 2012

Re: MEE

Vandaag een intake gesprek gehad bij MEE kantoor in Heemskerk. Goed gevoel over gekregen. Heel begripvol en veel vragen stellen ( ook naar zaken waar ik nog niet over had nagedacht). Na inventarisatie hebben ze eerst gekeken welke coach ik moest krijgen met de juiste expertises. Werd vanmiddag al gebeld met een nieuwe afspraak voor aankomende woensdag met de juiste coach. Wordt dus vervolgd.

@Willy: Ik heb ook een dochter die me kan assisteren met inpakken als het nodig is. Nu kan ik het nog zelf en geef dat ook niet zomaar op. Ik wil wel mijn bedrijf verkopen. Met de opbrengst heb ik financieel weer wat lucht. Kan ik nog wat leuks gaan doen zoals met dochterlief op vakantie nu ik nog redelijk goed ben. Kan ik ook vast mijn uitvaart regelen. Gelukkig vandaag openhartig gesprek met een leverancier gehad die na mijn verhaal bereid is mijn voorraden over te nemen. Dat geeft al weer een goed gevoel.
Qua toekomstige zorg die ik nodig zal gaan hebben is dat eigenlijk al geregeld. Heb in mijn vriendenkring gelukkig een aantal leuke meiden die in de zorg hier werken en dat graag bij me komen doen. En het is natuurlijk top dat je dat iemand kan laten doen die je kent en die je graag mag.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Peet - 18 oktober 2012

Re: MEE

Aernout

Respect voor je hoe je het allemaal aanpakt, ik hoop dat je dat nog lang blijf doen.
Ga zo door :!:

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Nautica - 07 november 2012

Re: MEE

Heb dus inmiddels bij MEE een gesprek gehad met een maatschappelijk werker. Dacht dat ze na het intakegesprek wel met oplossingen zouden komen. Kwam er op neer dat ik het verhaal nog een keer moest vertellen. Dacht dus dat ze alle regels en wegen zouden weten maar dat valt zwaar tegen. Ik gaf aan dat mijn woning in feite aangepast is en dat je met een ziekte of handicap ook huurtoeslag kan krijgen op een woning boven de huurgrens. Dat wisten ze dus niet eens. Hij heeft wel voor me naar de belastingdienst gebeld wat voor criteria daar voor gelden en inmiddels heb ik formulieren binnen. Kreeg een vervolgafspraak voor een week later dus dacht dat er wel een en ander zou worden uitgezocht. Dat tweede gesprek ging hij steeds in op hoe ik me er emotioneel onder voelde bla blah blah. Ja hallo daar kom ik niet voor. Ik kom voor een wegwijzer om praktische zaken op de lossen en mijn emoties kan ik elders wel kwijt.

Kortom heb er geen bal aan gehad. Als de regering moet bezuinigen moeten ze daar eens naar kijken want MEE wordt door de overheid betaald
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door dspier - 10 november 2012

Re: MEE

Hoi Aernout,
Je schreef elders dat je later mogelijk in een verpleegtehuis terecht zou komen omdat je niemand hebt om je te verzorgen.

Balen! :( Maar misschien hoeft dat niet: Stichting MEE heeft ook contacten met woningcoƶperaties die zelfstandige woonunits verhuren met verpleging of verzorging. Het is even zoeken, maar hun woningaanbod staat op hun [color=#FF0000:144avhsu][Link werkt niet meer][/color:144avhsu]. Klik daar maar eens op, gebruik trefwoord 'wonen' en selecteer 'zoeken in heel Nederland'. Je kunt ook op postcodegebied zoeken.

Als je het zo niet kunt voorkomen, kun je het onvermijdelijke misschien wel uitstellen. :-P

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen