verkorte wia ( iva) aanvraag

Bericht door honorine60 - 25 juli 2015

verkorte wia ( iva) aanvraag

Hallo,

Even mijn ervaring delen over het gesprek met uwv over een aanvraag verkorte wia (= iva) uitkering.Helaas was mijn begeleider plotseling niet in staat mee te gaan. Ik ging dit gesprek alleen aan ( iets wat ik niemand aanraad). De Mevrouw van het UWV vond het noodzakelijk mij eerst te vertellen dat een IVA uitkering tot de grootste uitzonderingen bestonden op vlak van uitkeringen. Ik vroeg of zij de ziekte a.l.s kende? En of het gesprek misschien wat ingekort kon worden omdat ik er zelf al van was overtuigd dat ik recht had op een IVA uitkering. Helaas vertelde deze mevr dat dat niet kon en er nooit een uitkering op een diagnose gegeven werd. Ik moest dus door de hele molen van vragen. Zij vond dat ik nogal kortaf was en weinig emotie toonde. Ik vertelde haar dat ik die week en uren in gesprek was geweest met de gemeente en met zorgverzekeraar en met zorgverleners. En toen trok ik maar een blik tranen tevoorschijn.....die er natuurlijk altijd zit...maar je wordt zo moe van al deze emotie en ik was al zo moe van al die vragen over hoe slecht het wel niet met mij gaat! Enfin dat hielp. Ze werd opeens heel menselijk. Ik kreeg zelfs het aanbod van een taxi naar huis ( ik was met de bus). Ik hoop zo dat het UWV een uitzondering wil maken voor a.l.s patiƫnten. Wat heb ik aan folders over zo snel mogelijk weer aan het werk?

De mevrouw voelde zich toch wat ongemakkelijk onder deze situatie en vermelde meteen dat de IVA aanvraag geaccepteerd is.
Ik zei nog...als ik morgen voor 100% aan het werk zou kunnen ik meteen zou tekenen.

Dit is weer zo'n voorbeeld van verspilde energie.

groetjes Simone
avatar > honorine60

starstar
Berichten: 88
Geregistreerd: 01 februari 2015
Woonplaats: utrecht

Reactie door RobRijkse - 25 juli 2015

Re: verkorte wia ( iva) aanvraag

Hoi Honorine, ikzelf ben via de werkgever/bedrijfsarts begeleid via UWV naar de IVA, hetgeen zo klaar als een klontje was..Dus gelijk toegekend. Maar ik geef je gelijk, niet iedereen heeft een emphatisch vermogen en dat soort instanties werken vaak volgens het boekje, waar geen afwijkend gedrag in thuis hoort. Gelukkig kwam het goed voor je, maar heb jij geen werkgever, die hier wat voor jou kon betekenen??
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door lijster - 25 juli 2015

Re: verkorte wia ( iva) aanvraag

Toch steeds weer blijkt dat je veel moeite moet doen voor iets dat noodzakelijk is of waar je recht op hebt (welke ziekte je ook hebt.)
Maar ja zij moeten ook hun werk doen en zich aan opgelegde regels houden het is alleen zo jammer dat sommigen zich strak aan de regels houden zonder oog en oor te hebben voor wat er aan de orde is.
We zullen daar mee te maken blijven houden
Fijn Simone dat de mevrouw waar jij mee te maken kreeg uiteindelijk ging begrijpen dat ze de regels goed moest hanteren hetgeen tot een positief besluit leidde.
Gelukkig komt het veel vaker voor dat er positieve besluiten worden genomen.
vr.gr.,
lineke
avatar > lijster

starstarstarstar
Berichten: 493
Geregistreerd: 14 oktober 2014
Woonplaats: leiden