Woningaanpassing Peet (Pernis)

Bericht door dspier - 17 augustus 2012

Woningaanpassing Peet (Pernis)

[color=#FF0000:2sg6mh3h]**Topic aangemaakt door Moderator, afgesplitst van "Zo kan het ook!" **[/color:2sg6mh3h]

[quote="Peet":2sg6mh3h]De WMO vrouw is hier zo 5 weken geleden geweest.
Zij zag wel mogelijkheden. [...]
Maar er moest eerst nog een bouwinspecteur komen om advies uit te brengen aan haar. dit zou na haar vakantie gebeuren.
Die bouwinspecteur is geweest en zag gelukkig ook mogelijkheden. hij ging best wel optimistisch hier de deur uit :)
Nu heb ik gisteren een email gehad van de WMO vrouw dat zij aanstaande vrijdagmiddag langs wilde komen samen met de bouwinspecteur omdat het toch wel problematische was. nu wil het toeval dat ik vrijdag al een afspraak had en mijn vrouw best wel belangrijke dingen op haar werk heb en zij er toch graag bij wil zijn. dus vroeg ik aan haar of het een half uurtje later kon? dat zou genoeg zijn.
Krijg ik vandaag een email dat ze het dan maar verzet naar 31 Augustus omdat nog meer huisbezoeken heeft en de bouwinspecteur volgende week op vakantie gaat.
Daar zakt nou letterlijk me broek vanaf van verbazing :x zij moeten toch als geen ander weten hoe snel het kan gaan met ALS, dan ga je het toch niet zo ver weg verzetten.
Dus ik heb maar snel terug gestuurd dat ze dan maar aanstaande vrijdag moet komen en dat ik dan wel zorg dat ik er ben. Nog geen antwoord :?
Ik voel aan me water dat ik niks ga bereiken :(

[...]

Dus wat ik eigenlijk wil zeggen is, Zo kan het ook, maar dan alleen in Rotterdam :x
Ik hoor graag andere ervaringen.

Groetjes, Peet.[/quote:2sg6mh3h] :lol: :lol: :lol: Ze hebben zeker het beleid van Den Bosch gekopieerd? :lol: :lol: :lol:

Ik heb nu bijna een jaar geleden een aanvraag bij de WMO ingediend. Ik heb vanaf het begin veel tegenwerking en tig inspecties gehad. En ze hebben de boel vrolijk op slot gegooid met de herfstvakantie ( mijn manager is weg en zonder mag ik geen beslissing nemen'), de Kerst en de carnavalsvakantie (nou goed, Als Bosschenaar dat snap ik dat dan nog wel). Verder hebben ze me 10x dezelfde vragen laten stellen en bij de minste of geringste aanwijzing dat de bal mogelijk niet bij hun lag zijn ze met de armen over elkaar gaan zitten tot ik maar weer ben gaan bellen en mailen. Ik heb 3x een verzoek tot een gesprek ingediend maar dat werd steeds niet gehonoreerd.

Pas in maart kwam er een antwoord uit dat informatieverslindend glazen gebouw. Pas toen wilden ze ook met mij in gesprek en mocht ik mijn argumenten op tafel leggen. Maar er werd wel bij gezegd dat er al een beslissing was genomen en een bezwaarprocedure zou zaken alleen maar verder vertragen: ik kon dus maar beter akkoord gaan! :shock:

Ik kan er niks anders van maken dan een traineringsbeleid om de gang naar de portemonnee van de overheid te belemmeren! :evil: De dreiging heeft ze niets geholpen, omdat ik maar geen duidelijke antwoorden kreeg is het bezwaarschrift er toch gekomen. Toen werd ik om tafel geroepen bij twee hoge heren die vroegen of we het niet buiten de bezwaarprocedure om konden oplossen - en ik zou antwoord krijgen op mijn vragen. Maar er kwam alleen telefonisch antwoord en niets formeel. Dus blijft mijn bezwaarschrift (formeel) ook staan, ja toch? Na de vakantie (augustus) kwam er eindelijk een formele reactie op een eerste offerte van het bouwbedrijf (mei): met onjuiste aannames en andere conclusie dan telefonisch beloofd. Plus die offerte was al 2x herzien en dus niet meer geldig :evil: :evil:

Ik heb van pure ellende maar vast opdracht gegeven om aan de badkamer te beginnen en eventuele geschillen vechten we later wel via de rechtbank uit: ik moet nu zsm een aangepaste badkamer hebben, dat is prio 1.

Ik lees gelukkig ook positieve verhalen (zoals die van Catja), maar ik help je hopen dat het opschiet! Het ergste aan de hele zaak vind ik nog dat niemand bij de gemeente schijnt te beseffen hoeveel stress dit oplevert. Je moet opkomen voor je recht, jazeker, maar als er iets is waar ALS patiƫnten recht op zouden moeten hebben is het rust en tijd voor bezinning. Dit is weggegooide energie betaald van ons belastinggeld! :evil:

Groetjes,
Dick (die duidelijk op zijn pijnlijke teen is getrapt :mrgreen: )
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Dick - 17 augustus 2012

Re: Woningaanpassing Peet (Pernis)

Wordt meer de rubriek [b:2e2fo1l7]"Zo kan het toch niet!"[/b:2e2fo1l7] dan "Zo kan het ook!". :lol: en :cry:
avatar > Dick

starstarstarstar
Berichten: 242
Geregistreerd: 13 februari 2012
Woonplaats: Weert

Reactie door Peet - 17 augustus 2012

Re: Woningaanpassing Peet (Pernis)

Precies wat ik ook dacht Dick s.
Straks (Vanmiddag) komt de vrouw van het WMO en de Bouwinspecteur weer langs. ik kan niet wachten zo benieuwd ben ik naar wat ze gaan zeggen.
Word dus vervolgd.

PB nog gehad?

Gr, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 18 augustus 2012

Re: Woningaanpassing Peet (Pernis)

Gisteren is dus de bouwinspecteur en de vrouw van het WMO geweest en de oplossing is in zicht :P

Door de anti-invalide inrichting van ons oude huis uit 1884 is het vrijwel onmogelijk om op korte termijn iets arbo technische te realiseren zodat het gangbaar word voor de hulpverleners waar ik mee te maken ga krijgen en natuurlijk voor ons zelf.
Er zou dan ook een completen verbouwing plaats moeten vinden met daar aan aansluitend een lift. dit zou teveel werk, tijd en geld in beslag nemen.
Ik zou Peet niet zijn als ik het daar direct mee eens zou zijn, dus sprak ik dat tegen ;) maar eerlijk is eerlijk ze zijn heel begripvol en zoeken daadwerkelijk mee naar een oplossing. Verhuizen is geen optie dat hebben ze wel begrepen.
Waar ik en mijn vrouw het ook al enkele keren over hebben gehad was een zogenaamde zorgunit. [b:25uo2goy]Zoiets als dit maar je hebt heel veel verschillende.[/b:25uo2goy]

Dit is natuurlijk niet iets wat je graag wil maar als je niet wil verhuizen en je kansen gering zijn dan moet je wel. en een oplossing is het :!:
De bouwinspecteur viel ons redelijke grote balkon op en kwam toen met het zelfde idee. ons balkon van 650 cm breed bij 242 cm diep zou makkelijk zo unit kunnen dragen. die units zijn 600 cm bij 300 cm en dan zouden we zo vanaf de woonkamer door kunnen lopen die unit in.
onze tuin van 650 cm bij 11 meter is ook nog een optie maar dan moet er toch weer een lift komen. te duur.
Binnenkort komt hij nog een keer langs met een aannemer om alles op papier te zetten.
Nadeel is, niet meer zonnen op het balkon tot de zorgunit weer weg is. maar dat kan dan nog wel in de tuin.

Als dit zo word opgelost ben ik tevreden :P
Nu maar hopen dat er geen kink in de kabel komt :?

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 22 augustus 2012

Re: Woningaanpassing Peet (Pernis)

[quote="Peet":11vkjnbm]Gisteren is dus de bouwinspecteur en de vrouw van het WMO geweest en de oplossing is in zicht :P
[...]
Nadeel is, niet meer zonnen op het balkon tot de zorgunit weer weg is. maar dat kan dan nog wel in de tuin.

Als dit zo word opgelost ben ik tevreden :P
Nu maar hopen dat er geen kink in de kabel komt :?

Groetjes, Peet[/quote:11vkjnbm]Hoi Peet,
Ben je niet bang dat je woonkamer een erg donker hol gaat worden met zo'n unit voor het balkonraam? Tenminste... ik neem aan dat je een flink raam/aantal ramen hebt die over het balkon uitkijken? :roll:

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 22 augustus 2012

Woningaanpassing

Ja dat klopt ook wel Dick.
Wij hebben onze tuin op t zuiden dus de hele dag zon. met in de woonkamer een schuifpui van 2 bij 2.
aan de voorkant 1 raam van 190 bij 1 meter.
De lichtinval in onze kamer moeten wij echt hebben van de schuifpui. en dat is dan ook een zee van licht wat we een beetje dimmen met de lamellen.
dus als straks die unit daar staat is het of je een blinddoek voordoet.

Maar mijn vrouw is het zonnetje in huis dus die schijnt mij wel bij :lol:
Ja het is gewoon niet anders, ik zie op de korte termijn gewoon geen andere oplossing :roll:

Groetjes, peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis