Neater Eater Eethulp

Bericht door Nautica - 04 november 2013

Neater Eater Eethulp

Afgelopen donderdag heb ik een proefplaatsing gekregen van de Neater Eater eetmachine. Voor mij was mede van belang dat deze ook vloeistoffen kon verwerken zoals soep en yoghurt. De proef met de yoghurt dat ging goed al bleef er wel veel achter op het bord wat niet weg geschept kon worden door de beperkingen van het apparaat.

Vertrouwen dat het met de rest wel goed zou komen hebben ze het apparaat achtergelaten en heb ik inmiddels verschillende maaltijden kunnen proberen echter helaas bevalt het apparaat niet.
Het probleem is dat het apparaat het voedsel niet goed opschept dan wel over de rand van het bord duwt of op mijn schoot gooit. Dit komt onder andere doordat het apparaat te weinig kracht heeft om de lepel of vork onder het voedsel te duwen. Vanaf de beginpositie op het bord wil de lepel of vork naar de rand van het bord schuiven om het voedsel op te scheppen maar loopt uiteindelijk vast tegen het voedsel aan waardoor er weinig tot niets op de lepel ligt. Op momenten dat de lepel wel een volle schep met voedsel heeft weten te bemachtigen komt door de opgebouwde spanning de lepel soms plotseling los en schiet dan omhoog waardoor soms voedsel over de rand of op mijn schoot wordt geworpen.
Wij hebben dit uitgetest met verschillende gerechten waaronder lasagne in kleine stukjes gesneden, maar ook macaroni welke vrij los van structuur was en dus makkelijk verwerkt zou moeten kunnen worden. Ook met losse, in kleine stukjes gesneden, aardappels en fijngesneden bietjes trad hetzelfde probleem op.

Ik heb dus de leverancier nu de opdracht gegeven om het apparaat zodanig in orde te maken dat het werkt (want het was een gebruikt exemplaar) dan wel dat ze hem weer komen ophalen want zo heb ik er dus niks aan.

avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Bart - 04 november 2013

Re: Neater Eater Eethulp

Hee dat klinkt bekend, deden mijn kinderen ook toen ze nog klein waren.
Maar die sproeiden ook pap over me heen, dat doet dit apparaat nog net niet toch.... :mrgreen:
avatar > Bart

starstarstarstar
Berichten: 276
Geregistreerd: 22 januari 2012
Woonplaats: Hauwert

Reactie door Nautica - 08 november 2013

Re: Neater Eater Eethulp

[quote="conny":3prqewbj]Ik zag net een nieuw eethulpmiddel. Deze lijkt mij meer te bieden. Uitproberen? http://www.youtube.com/watch?v=0IyxVoukcM8&feature=youtu.be
De Meailtime Partner is een eenvoudig bedienbare eethulp met drie transparante maaltijdbakjes - geschikt voor de vaatwasser en magnetron - zodat men iedere dag gevarieerd kan dineren. Afhankelijk van de vingerfunctie van de persoon kan de eethulp (semi-)automatisch bediend worden, door middel van 2, 1 of geen knoppen. De afstrijkkapjes die monteerbaar zijn op de maaltijdbakjes zorgen ervoor dat men zelf de grootte van elke hap kan controleren en dat een hap netjes wordt afgestreken -
Assistive Innovations bv
Kervel 4
6942SC Didam[/quote:3prqewbj]
Ja Conny dit apparaat is mij ook bekend daar heb ik het ook over gehad met mijn ergotherapeut maar het probleem is dat mijn zorgverzekeraar geen contract heeft met deze firma.

Dat is eigenlijk het bizarre van ons zorgstelsel dat zorgverzekeraars bepalen welke apparaten je wel en niet krijgt en kijken dus meer naar de financiƫn dan wat voor iemand echt goed geschikt is.

Inmiddels heeft de firma het apparaat bij mij opgehaald en hij wordt aanstaande woensdag weer teruggebracht en het zou nu goed afgesteld moeten zijn. Ik heb daar wel mijn twijfels over want ik heb alle afstellingen al geprobeerd en volgens mij zijn gewoon de motortjes te zwak.
Maar we zullen zien hoe dat gaat.

Ik ga sowieso het traject in om toch maar een robotarm aan te vragen want die kan nog veel meer dan alleen maar eten.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM