Elders naar toilet

Bericht door Keet! - 02 mei 2021
Gezellig bij vrienden op de koffie/borrel/etentje. Maar hoe kom ik van toilet. Heb steeds meer moeite met lopen en kan niet meer opstaan vanuit een lage stoel. Ga ik op pad met een toilet verhoger, plastuitje? Wie heeft hier ervaring mee en evt goede tips
avatar > Keet!

Berichten: 2
Geregistreerd: 02 oktober 2020

Reactie door Cro - 11 mei 2021
Hallo Keet,
Ja ik denk dat iedere ALS Vrouw hier wel mee worstelt. Ik in ieder geval ook! Ik neem inderdaad over al mijn toilet verhoger mee. Plas tuitjes was in begin nog wel een optie toen ik nog kon staan en mijn handen nog iets deden, maar dit lukt niet meer. In continentie materiaal geprobeerd maar dat lukte tussen mijn oren niet.En een katheter wil ik eigenlijk niet aan, de kans op infectie’s heb ik helemaal geen zin in. Er bestaat een rolstoelkussen met een plas goot erin
Maar daar zag ik zelf niet zo veel meerwaarde in want dan moet je op de een of ander manier je broek/rok/Onderbroek nog uit.Mijn oplossing is voorlopig thuis naar de wc gezellig op visite gaan en zorgen dat ik weer op tijd thuis ben.
avatar > Cro

Berichten: 1
Geregistreerd: 14 augustus 2020
Woonplaats: Lisse

Reactie door Eva82 - 21 mei 2021
Zelfde worsteling hier...als mijn echtgenoot aanwezig is is het geen probleem. Die tilt me zo op en helpt me met liefde. Maar als ik alleen ben of met vriendinnen op pad ga dan kan dat niet.

Ik overweeg om deze reden sterk een supra pubis catheter (catheter via de buikwand). De kans op infecties valt echt enorm mee (cranberry sap / tabletten uit voorzorg!) en ik denk dat het mij veel vrijheid zal geven. Ook zal het mijn man wat meer rust en ruimte geven om gewoon zijn dingen te kunnen blijven doen zolang dat gaat.
avatar > Eva82

Berichten: 1
Geregistreerd: 28 april 2021

Reactie door ReneKies - 30 juni 2021
Als man heb ik misschien niet specifiek jullie probleem, toch is het item ‘elders naar het toilet’ wel een dingetje geworden, omdat de handen, polsen en veel armspieren zijn uitgevallen. Met plassen kies ik gewoon voor zitten, en mijn vrouw helpt bij de kleding. Maar bij die andere ‘grotere’ toiletgang lukt mij het schoonvegen niet meer zelf.

Thuis heb ik dan wel een spoel-föhn-toilet, maar logisch dat die bijna nergens op vakantieoorden voorkomt. Dat begint mij te weerhouden om op vakantie te gaan. Maar dat zal eerder een drempel van ijdelheid zijn waar ik mijzelf overheen moet zetten. Laatst nog de mogelijkheden van een katheter besproken, wat bij een man uitwendig zou kunnen. Ik hou nu soms te lang de volle blaas te lang vast, vandaar. Een lastige fase en drempel moet ik bekennen.

Trouwens; in Nederland valt een nog slag te slaan met invalidetoiletten! Te weinig en vaak niet op orde.

Gr. René
avatar > ReneKies

Berichten: 5
Geregistreerd: 29 juni 2021
Woonplaats: Ittervoort