Angst voor iets ergs

Bericht door Michel44 - 26 augustus 2016

Angst voor iets ergs

Hoi allemaal ,

Mijn naam is michel, 43 jaar en gisteren voor het eerst naar de huisarts geweest met de volgende klachten.

DEnk dat het ongeveer 2 jaar geleden is begonnen. 24 uur per dag , spiertrekkingen in mijn linkerkuit. Omdat ik er verder geen klachten bij kreeg geen aandacht aan geschonken. Kort daarna begon ook mijn rechterkuit. OOk 24 uur per dag spiertrekkingen zonder pijn. Wel werd ik snachts soms wakker met kramp aanval in de kuit. Maar verder vond ik nog geen reden om te denken , ow jee dit is goed mis. De spiertrekkingen zijn trouwens zeer goed zichtbaar. Golvende bewegingen in de kuit. Nu sinds paar weken voel ik ook op andere plekken spiertrekkingen. Maar deze zijn meestal van korte duur. Soms echt maar 1 seconde, soms minuutje oid. Pas geleden nog virus op de tong gehad, zeg maar bultjes en rode pijnlijke tong, vaak brandende en zere ogen , darm problemen al mijn gehele leven, depressief, slik anti depressiva al jaar of 6 tegen hyperventilatie en depressiviteit, 4 jaar geleden mijn werk verloren en sindsdien zo goed als zittend en liggend leven gekregen. Dus dit alles zou je zeggen, nou daar heb je de oorzaak al van de spiertrekkingen of fasciculaties om t woord er maar voor te gebruiken.

Toch doodsbenauwd, ben ook zo hypochonder als de pest, voor a.l.s . Gisteren dus na de dokter geweest en hij vond het wel raadzaam om afspraak te maken bij de neuroloog. En sinds gister is het echt helemaal mis. Duimen die nu spontaan bewegen, spiertrekkingen zitten nu ook aan de zijkant van de voet. Steeds meer kleine spiertrekkingen in arm, buik hoofd. Prikkelingen, nou ja nu dus pure angst. Nog niet idee dat ik ergens spierkracht aan t inleveren ben. Wel idee maar kan tussen mijn oren zitten dat ik soms wat moeite heb met dingen oppakken maar denk er dan wel aan als ik iets oppak. Heb mezelf er nog niet op kunnen betrappen dat ik moeite heb met dingen oppakken als ik even niet bezig ben met dit probleem.

Wel snel stijve spieren en , bijv nu ik wat langer typ, snel vermoeide spieren. Om mezelf moed in te praten hoe moeilijk ook denk ik dan maar dat komt omdat door de laatste 4 jaar zo goed als zittend leven mijn lichaam niks meer is gewend en mijn conditie 0,0 is.

Het spijt me voor de mensen hier die a.l.s. hebben maar moet nu wachten op afspraak bij neuroloog maar ben op van de zenuwen en lijkt wel of alle spiertrekkingen e.d met de minuut erger worden
avatar > Michel44

Berichten: 2
Geregistreerd: 26 augustus 2016

Reactie door lijster - 27 augustus 2016

Re: Angst voor iets ergs

Hallo Michiel,

Wat verdrietig dat je zo n moeilijk leven hebt met zoveel angst klachten en onzekerheid.
Ik kan je nu al voorspellen dat je hier de zekerheid ook niet zult vinden.
Ik hoop dat je bezoek aan de neuroloog je rust kan geven.
Ik wens je een leuker leven toe dan je nu hebt, waarin je kunt genieten van wat dan ook.
Vr.gr.,
Lineke
avatar > lijster

starstarstarstar
Berichten: 493
Geregistreerd: 14 oktober 2014
Woonplaats: leiden

Reactie door Michel44 - 15 december 2016

Re: Angst voor iets ergs

Hallo, tijdje geleden dat ik dit heb geplaatst maar wou toch ff reageren. In september onderzoek gehad bij de neuroloog. Van top tot teen onderzocht of zij ergens krachtverlies kon ontdekken. Dit was niet t geval. Spieren lagen er super mooi bij en sommige oefeningen, zoals opstaan uit zittende positie zonder je handen te gebruiken had ze nog nooit iemand gehad die zo snel.kon opstaan als ik. Wel ct scan gehad en bloed laten prikken. Ook hier kwam niks naar voren wat zou wijzen op als. Tijdens derde bezoek toen de uitslagen werden besproken bleef ik me toch zorgen maken. Omdat de kuiten 24 uur per dag, elke seconde lang als een gek blijven bewegen, fasciculaties. Altijd in rust, zo gauw ik loop of de spieren aanspan zijn er geen fasciculaties. Maar 1 seconde in rust en de kuiten bewegen weer als een gek. Maar gezien de onderzoeken en feit dat dit nu meer dan een jaar zo is sluit ze als uit en krijg ik het stempel goedaardig fasciculatie kramp syndroom. Ging iets beter na die tijd en dan vooral psychisch maar sinds week of drie ben ik.weer helemaal psychisch kapot. kuiten zijn ogen steeds het zelfde maar krijg steeds meer last van ploppende spieren en dan vooral in linkerbovenbeen. Niet continu bewegende spieren maar even spierbibber van 2 tot ong 15 seconden. Snel vermoeide spieren, snel kramp of een verrekte spier. Ben en blijf hypochonder. Snel van mijn padje, denk nog steeds meteen aan t ergste, ben depressief, leidt een liggend leven, beweeg weinig.... Moet ik weer naar de neuroloog, of moet ik proberen naar oordeel te accepteren en minder snel denken dat t toch goed mis is. En heeft ze gelijk dat na een jaar mss wel langer kuit fasciculaties ik dan toch wel keer krachtverlies had moeten hebben?
avatar > Michel44

Berichten: 2
Geregistreerd: 26 augustus 2016

Reactie door Kathleen - 18 december 2016

Re: Angst voor iets ergs

Hoi michiel,

Ik heb er geen verstand van maar ik denk wel dat zolang je geen krachtverlies hebt, je je niet al te veel zorgen moet maken.
avatar > Kathleen

starstar
Berichten: 85
Geregistreerd: 23 juni 2016
Woonplaats: Wezemaal (B)