Neuromodulatie

Bericht door Bou - 09 januari 2015

Neuromodulatie

Zou neuromodulatie geen uitkomst kunnen zijn voor ALS-patiënten? Bij de ziekte van Parkinson wordt de behandeling al succesvol toegepast. Eind vorig jaar is daar een live-uitzending van op TV geweest, waarbij behandelende specialisten en patiënten live commentaar gaven. Het was bij mij alweer een beetje weggezakt, tot ik in de NRC van afgelopen weekend op een artikel hierover stuitte.
Ik ben geen specialist maar zou hier toch graag meer over weten.
avatar > Bou

starstarstar
Berichten: 123
Geregistreerd: 18 juli 2014

Reactie door Nautica - 10 januari 2015

Re: Neuromodulatie

neuromodulatie omvat drie verschillende methodes. De ene methode is elektrische stimulatie van de hersenen of het ruggenmerg. De andere methode is door middel van medicatie die gedoseerd wordt vrijgelaten in het ruggenmerg hoofdzakelijk voor pijnbestrijding. De derde methode is het implanteren van de stamcellen en zoals bekend vindt hier van al klinische onderzoeken plaats bij ALS patiënten in Israël en Amerika.

In Amerika passen ze op basis van proef de eerste methode ook toe bij ALS patiënten door middel van EMS stimulatie van het diafragma (middenrif).EMS staat voor Electronic Muscular Stimulation.
Dit wordt toegepast om de ademhaling zo lang mogelijk zelfstandig te houden. Er worden dan elektroden in de spieren van het middenrif geimplanteerd en worden er elektronische impulsen gezonden vanaf een kastje wat net als een pacemaker onder de huid wordt aangebracht.

In Amerika is dat experimenteel maar ik lees op Amerikaanse fora positieve berichten
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Bou - 10 januari 2015

Re: Neuromodulatie

Dank voor je reactie, Nautica! Dit is informatie waar ik iets aan heb.
avatar > Bou

starstarstar
Berichten: 123
Geregistreerd: 18 juli 2014