3x is scheepsrecht

Bericht door dspier - 30 november 2012

3x is scheepsrecht

Hallo,
Van de week ben ik weer gevallen, nu voor de 3e keer in een jaar tijd.

[list=1:10a3chw1]
[*:10a3chw1]Het begon de afgelopen winter, toen ik nog gewoon kon lopen –maar sprinten zat er al niet meer in. Het vroor dat het kraakte en het meertje achter ons huis zat na jaren eindelijk weer dicht. Iedereen schaatsen en dat moest ik ook proberen natuurlijk. Ik had tenslotte nog geen half jaar daarvoor mijn diagnose gehad: hoe snel kan zoiets gaan? :roll:
Nou, dat wist ik gauw genoeg. :mrgreen: ik had mijn schaatsen ondergebonden en ging op weg. De eerste paar meter een beetje onwennig, maar hè, het was ook weer ruim een jaar geleden dus mag het? 10 meter uit de kant maak ik echter een zwieper, mijn bril vloog af en ik land met mijn hoofd achterover op het ijs. Mensen kwamen toegestormd terwijl ik een beetje duizelig weer naar de kant kroop. Daar heb ik even zitten bijkomen terwijl mijn vrienden mijn schaatsen vast uittrokken onderwijl mij goed in de gaten houdend: het was zo'n doffe klap waarbij je gewoon hoort dat alle energie geabsorbeerd wordt door het hoofd. :oops: maar alles werkte nog, het enige bewijs van mijn val was een plekje op het zwarte ijs en 5 hechtingen door de huisarts die maar bleef mopperen dat zij niks kon zien door mijn dikke bos haar! :lol:

[/*:m:10a3chw1][*:10a3chw1]De aanleiding voor de 2e keer herinneren Peet en Marc (van Lia) zich nog wel: dat was de avond na het bezoek aan Lia en Marc. Onder het mom van 'een goeroe bakkie' kwamen de 3 meest actieve forumleden in Roosendaal bij elkaar, zogenaamd om de toekomst van het forum te bespreken, maar eigenlijk om eindelijk eens kennis te maken met de fysieke personen die schuilgingen achter hun forumnaam. Het was mooi weer en Marc en Lia hebben een pracht veranda met uitzicht over de tuin, dus daar gingen we zitten, genietend van elkaars verhalen en de heerlijke kwarktaart die Marc had gebakken. 8-)

Toen ik opstond om te gaan was mijn rug een beetje stijf van het vele voorover zitten. s'Avonds stond ik op uit mijn bank (ja, dat kon ik toen nog) en toen schoot het er ineens in. Ik verloor mijn balans en viel voorover. Wenkbrauw kapot en naar de huisartsenpost. Omdat de dienstdoende arts niet wist of hij mocht verdoven heeft hij zonder gehecht.

[/*:m:10a3chw1][*:10a3chw1]Ergisteren was mijn 3e keer: toen ik 's nachts naar bed wilde en even wat rotzooi in de keuken wilde zetten (ik ben netjes opgevoed) bokte mijn rollator even en viel ik achterover. Wéér een gat in mijn kop, alleen nu had ik er wel een probleem bij: de hond zat mij aan te gapen "wat doet hij nou?", de rest was al naar bed en ik kon mezelf niet meer oprichten! Dus kronkelde ik mezelf naar de bank waar een dekenkist staat en heb er lawaai mee gemaakt. Vrouwlief wakker, huisartsenpost weer gebeld "meneer Spierings, is het weer zo ver? Wij zullen u kwantumkorting geven, de derde keer doen we gratis!" [/*:m:10a3chw1][/list:o:10a3chw1]

Dus Aernout, als je een keer bezopen van je barkruk valt hoef je je niet te schamen hoor: als het daarbij blijft mag je in je handen klappen! ;-)

Wie heeft nog een verhaal?

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Nautica - 30 november 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Mooi klote Dick en van die barkruk. Ik hoop dat ik daar nog lang van kan genieten zonder er af te lazeren.

Gisteren nog even naar mijn stamcafeetje geweest en even over ALS gepraat in de vorm van wat zelfspot met humorvolle respons erop en de eigenaar en barkeeper John gaven al aan dat ze echt mijn leuter niet vast gaan houden in de wc als ik moet plassen en mijn handen doen het niet meer. En dan zit daar zomaar een lieftallige blonde dame van 24 lentes die in de thuiszorg werkt en die zegt "oh dan doe ik dat wel hoor!!!." . Hilariteit alom maar sommige mannen werden wel wat jaloers.

Ja het is mooi waardeloos maar dat is wel mijn spookbeeld als mijn handen niks meer doen en kan nog normaal lopen. Zijn daar eigenlijk oplossingen voor buiten een katheter om? Volautomatische broekgulp met robot handje of zo?
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door dspier - 30 november 2012

Re: 3x is scheepsrecht

"Nautica": Ja het is mooi waardeloos maar dat is wel mijn spookbeeld als mijn handen niks meer doen en kan nog normaal lopen. Zijn daar eigenlijk oplossingen voor buiten een katheter om? Volautomatische broekgulp met robot handje of zo?Hoi Aernout,
Ik denk dat je terug moet naar die kroeg en die 24 jarige blondine nog eens diep in haar ogen moet kijken, want een andere oplossing buiten een katheter of een incontinentieluier om weet ik zo ook niet. En uit die drie zou ik wel weten wat te kiezen! :mrgreen:

Maar ook met een katheter, wie doet die om (thuiszorg bij de ochtendverzorging), en zonder katheter, wie doet jouw broek omlaag als je met de vingers niet meer achter je broeksband komt? Of ben je van plan tegen die tijd in je adamskostuum te gaan lopen?

En Annie's suggestie klinkt simpeler dan het is: ik moet mijn gereedschap altijd nog naar beneden duwen als ik op de wc zit, anders krijg je een wildplasser!

Tja, was het maar k*t, dan konden we het nog enigszins in toom houden. :lol:

;-) Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Tom - 30 november 2012

Re: 3x is scheepsrecht

....
avatar > Tom

star
Berichten: 46
Geregistreerd: 19 april 2012
Woonplaats: Gelderland
Laatste bewerking: Tom dec 03 2012, 19:48
Reactie door Nessy - 01 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Jeetje Dick....en hoe gaat het nu met je?
avatar > Nessy

star
Berichten: 40
Geregistreerd: 06 augustus 2012
Woonplaats: Curacao

Reactie door Jan v - 01 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Beste Valgenoten. Mij overkwam het vorige week maandag. Ik liep alleen in een verlaten bos en viel over een luchtwortel die aan beide kanten vast zat, languit. Gelukkig geen letsel. De volgende dag ben ik met een spa er weer naar toe gegaan om de wortel op te ruimen. Wat ik geleerd heb, is dat ik niet meer alleen een verlaten bos inwandel. Ik had wel een gsm bij me, maar mijn vrouw die dag toevallig niet. Bovendien kan ik geen verstaanbaar woord meer uitbrengen. Dat had dus een smsje moeten worden. Achteraf heb ik dus nog geluk gehad. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door dspier - 01 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Hoi Nessy,
Deze 'dolle hond' heeft een hardhouten hoofd, je kunt beter vragen hoe het met het parket is :lol:
Ik ben er al weer bovenop.

"jan v": De volgende dag ben ik met een spa er weer naar toe gegaan om de wortel op te ruimen. Wat ik geleerd heb, is dat ik niet meer alleen een verlaten bos inwandel. Hoi Jan,
Dus jij hebt het ongeluk weer opgezocht? :shock: Dat noem ik nog eens lef hebben! :lol:

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Esperanza - 02 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Dag Allemaal,

Zo lag ik een keer boven aan de trap te spartelen ik was bij de laatste tree met m'n slipper blijven haken en met mijn hoofd tegen de muur geknalt, met mijn knieen tegen de muur kon ik de val nog een beetje beperken en gleed zo naar beneden, daar lag ik en ik kon niet meer omhoog komen. Mijn man zat mooi voor de tv te kijken en hoorde mij niet roepen, toen heb ik de slippers die ik aanhad de trap naar beneden gegooid maar helaas geen respons. Ik werd zo boos en begon te huilen en nog harder te schreeuwen toen kwam onze zoon aangesnelt die lag boven in diepe slaap en hij zei helemaal verbijsterd :o :shock: toen ik daar lag, Mam wat doe je daar in je onderbroek en kniekousjes op de grond :?: Ik zei, zie je dat dan niet, ik swiffer de vloer :lol: : [b:gs6t0gf3] I'm Sexy and I know it[/b:gs6t0gf3] :lol:


Groetjes, Afien :grin:
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Nautica - 02 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

"Esperanza": Ik zei, zie je dat dan niet, ik swiffer de vloer

Hahahaha nou gelukkig is je humor niet aangetast door die val
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Peet - 03 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

"dspier": De aanleiding voor de 2e keer herinneren Peet en Marc (van Lia) zich nog wel Dat was echt leuk en gezellig :cry: en inderdaad erg lekker :-P
"dspier": Ergisteren was mijn 3e keer Het valt mij op dat hier vaak onze Jack Russels een rol in spelen :-? Die van mij trok me laats buiten ook al ondersteboven en stond me vol trots aan te kijken dat het einderlijk was gelukt, en tegelijk teleurstellend omdat ik net de stoeprand had gemist maar wel in het gras terecht kwam waar hij net met ze poot omhoog stond, ik hoop nog steeds van de kramp Maar dan kom ik toch nog even op het beademingsmasker, Hoe doe jij dat in je eentje of vraag ik nu teveel
"Nautica": Ja het is mooi waardeloos maar dat is wel mijn spookbeeld als mijn handen niks meer doen en kan nog normaal lopen. Zijn daar eigenlijk oplossingen voor buiten een katheter om? Volautomatische broekgulp met robot handje of zo? Ja Aernout, het is zwaar klo.e maar dat is wel wat ons te wachten staat, altans de meeste. Toen ik in februari de diagnose kreeg kon ik in principe de hele wereld nog aan, ik herinner me zelfs nog dat Dick ook nog volop aan het sleutelen was. ik kan gelukkig nog lopen dus me benen werken nog, maar zeker niet alleen omdat ik door me zwakke nekspieren een beetje onstabiel ben, en sinds mijn prg is me conditie verschrikkelijk hard achteruit gegaan.
Nu ben ik zover dat ik bij alles hulp nodig heb, broek aan of uit, mijn vrouw moet me helpen anders zeik ik alles onder. thuis hou ik het lekker makkelijk met korte broek of jogging broek, die kan ik nog een beetje handelen. je er op voorbereiden lukt denk ik niemand :(
Dus neem Dick ze advies ten harte, haal die blondine en nodig ons ook eens uit
"Esperanza": Mam wat doe je daar in je onderbroek en kniekousjes op de grond Ik zie het helemaal voor me

Trusten allemaal.
Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door dspier - 03 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

"Peet": Maar dan kom ik toch nog even op het beademingsmasker, Hoe doe jij dat in je eentje of vraag ik nu teveel Jij vraagt nooit teveel! :lol:

Alleen snap ik de vraag niet, is die aan mij gericht? Ik heb nl geen beademingsmasker, Dick Schoenmakers (de naar Limburg ontvoerde Brabander die we graag weer terug zouden zien – oproep aan zijn vrouw ;-) ) wel, maar hij komt in dit verhaal niet voor.

Dus ik ben een beetje :roll:

"de eigenwijze Peet": Het valt mij op dat hier vaak onze Jack Russels een rol in spelen nu je het zegt... Dat is mij ook overkomen –val twee-en-een-half zullen we maar zeggen: dat was op een tankstation onderweg naar Polen. Stond ik daar op een grasveldje tussen de pompstations met de hond aan de riem, loopt ie zomaar achter me langs en trekt me (weer) achterover. Gelukkig rol ik af en land ik op het gras! Geen permanente schade, behalve dan wat psychische :mrgreen:

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 03 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

[quote="dspier":3f3u1cyj]Alleen snap ik de vraag niet, is die aan mij gericht? Ik heb nl geen beademingsmasker, Dick Schoenmakers (de naar Limburg ontvoerde Brabander die we graag weer terug zouden zien – oproep aan zijn vrouw ;-) ) wel, maar hij komt in dit verhaal niet voor.

Dus ik ben een beetje :roll: [/quote:3f3u1cyj] Anders ik wel Ik had durven zweren dat jij ook al aan de thuis-beademing zat. ben je er dan misschien al voor weg geweest :?:
Ja van onze Dick Schoenmakers wist ik het wel. Beetje stil rond Dicks :( Dicks waar zit je :?:

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Esperanza - 04 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Dag Dick,

Als je toch regematig valt is het misschien niet onverstandig om een alarmbandje om te hebben die heb ik nu ook al een tijdje om, dat als mij er iets zou gebeuren kan ik het indrukken en dan wordt het alarm naar een centrale gestuurd, die vervolgens actie onderneemt.

Groetjes, Afien :grin:
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door dspier - 04 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Hoi Afien,
Ben ik al mee bezig: ik heb ook zo'n alarmtelefoon besteld als Petra heeft.

Niks alarmcentrale van €18,-/maand (waar ik toch maar 3x per jaar gebruik van maak), maar een telefoon die eerst in huis alarm slaat en –pas als daar niet op wordt gereageerd– automatisch rond gaat bellen.

@Peet,
Misschien ben je in de war met mijn verhaal over airstacken ?

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 04 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

Klopt Dick daar was ik inderdaad mee in de war, ik ben niet opnieuw gevallen maar ik ben bang dat me hersens toch een oplazer hebben gehad, of misschien in een keer het teveel aan zuurstof :lol:



Gekkehuis he :( dat is vanmorgen afgeleverd met nog 2 grote zuurstofflessen, maar ja, als het werkt is het prima, maar het maakt allemaal zo herrie, de ene zuigt en blaast en deze bromt weer als een gek.

Groetjes, Peet.
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 04 december 2012

Re: 3x is scheepsrecht

[quote="humpytoverfee":1bhi5dn7]Enne Peet wat betreft slappen nekspieren. Jij hebt een kraag maar mijn vader heeft sinds gisteren deze: http://www.symmetric-designs.com/headmastercollar
Hij kon zijn hoofd helemaal niet meer optillen en had veel last van zijn nek.[/quote:1bhi5dn7]
Hoi Miranda.

Werkt dat een beetje, is je vader daar goed tevreden over :?:
Nou vermoed ik dat het een kunstof beugel is die zo rond loopt :?: is die te verbuigen :?: want ieder lichaam is anders.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis