Gevoelsarme mensen

Bericht door Esperanza - 11 oktober 2012

Gevoelsarme mensen

Dag Allemaal,

Waar ik mij druk om kan maken zijn de mensen die zich geen houding weten te geven als mijn man [b:1i3e3ao8][i:1i3e3ao8]niet[/i:1i3e3ao8][/b:1i3e3ao8] in de buurt is. Om het ijs maar te doorbreken ga ik maar op de quizmaster stoel zitten en vuur mijn vragen af. Heb je nog iets leuks gedaan vandaag? Wat heb je leuke kleding, is het nieuw? het staat je geweldig. De hoofden die allang naar de andere kant van de kamer waren gedraaid toen mijn man even het vertrek had verlaten kijken mij nu verschrikt aan :shock: , dan zie je ze denken Ooo, het is lang (1.78 ) en het spreekt, wat moet ik nu :roll: , heb ik haar goed verstaan, één en al paniek voel je bij die personen. En dan denk ik bij men eigen, daar heb ik altijd mijn best voor gedaan voor die personen, DAN KNAPT ER IETS BIJ MIJ DAN MOET IK MIJN HAND OP DE MOND LEGGEN EN MIJ HET ZWIJGEN OPLEGGEN :evil: :twisted: . Ik loop weg, diep bedroefd :cry: , kapot van verdriet :cry: en ga dan even in een stil hoekje de pijnlijke ervaring uithuilen en mijn tranen de vrije loop laten, fatsoeneer mij en ga weer met een lach :) op mijn gezicht er weer bijzitten. Dan denk ik, hoe arm kan een mens toch zijn, dan heb ik toch een stapje voor in dit leven, en voel mij een rijk mens.

Heb ’t goed, Afien :D
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Peet - 11 oktober 2012

Re: Gevoelsarme mensen

Mooi gezegd Afien, iets om trots op te zijn.
Toevallig zei Marian van mij gisteravond, ik ben toch benieuwd hoe het gaat als je echt afhankelijk word van je spraakcomputer? ja natuurlijk vraag ik me dat ook af, maar ik heb maar 2 echte vrienden en die zullen alles op alles zetten om Peet in de lucht te houden, daar ben ik niet bang voor. en voor me familieleden al helemaal niet :P
maar voor dit soort gevallen ga ik hele zinnen voorschrijven en opslaan, en nu doen ze het maar met me dronkemansgepraat, komen ze gewoon niet omheen :lol:
Maling aan hebben Afien.

Ik heb ooit eens een aantal dagen tussen zwaar gehandicapten mensen gewerkt, de ene nog erger dan de ander. Die was blind en doof, een ander had ogen op plekken zitten wat gewoon onmogelijk is, en een ander was eigenlijk niet meer dan een oortje en dan was het ook nog doof :lol:
Ik voelde me erg ongemakkelijk de eerste 5 minuten :mrgreen: maar dat was snel over en heb me rot gelachen die week, en toen het werk daar klaar was werd ik uitgelaten of ik van adel was :) het zijn toch gewoon mensen :!:

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Peet - 11 oktober 2012

Re: Gevoelsarme mensen

"humpytoverfee": Enige nadeel vind ik is dat ons pap zijn frustratie of woede niet meer van zich af kan spreken. Typen heeft toch niet het gewenste effect
Maar hij kan toch nog wel gooien, dan hoeft hij niet te typen :lol: :lol: wedde dat je doorhebt dat hij gefrustreerd is :lol: :lol:

Gr, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door (unsigned) - 11 oktober 2012

Re: Gevoelsarme mensen

Hallo Afien,

Ben onder de indruk van jouw verhaal recht uit je hart, voel mee, hoe diep het pijn kan doen.
Trof juist een blog van iemand die ook zoiets beschrijft, plaats het hieronder. Draagt ook bij aan dat wat Peet en Humfytoverfee zeggen en anderen zich in zullen herkennen.

"""
Blog
over de auteur
Wat een kandidaat lijden kan :

Ik heb gisteren tegen de avond iets meegemaakt dat bijna aan het onvoorstelbare grensde.

Ik was op de terugweg van mijn flyeraktie. Rond 150 denk ik dat ik er uitgedeeld heb. Rond kwart over zes passeerde ik voorbij een tearoom en zag 2 koppels die in mijn richting keken. Dus besloot ik een flyertje te geven. Toen ik ze een flyer probeerde te geven, begonnen ze onder elkaar. “Ik vind het schandalig dat ze hem daarvoor gebruiken. Hij beseft niet eens dat hij leeft, hoe zou hij capabel zijn om zoiets te doen.” Dat was te veel (het ergste komt nog). Ik begon te typen. “Ik weet heel goed waarom ik bij groen ben.” Hij kon het niet lezen. Ik kende iemand die daar hielp. Ze kwam op dat moment naar mij. Ik vroeg aan haar om het luidop te lezen. Ddaarop vroeg één van de twee vrouwen : “en hoe heet hij in het echt ?” Ik dacht dat ik in de grond ging zinken….

Dat kom je tegen als je zwaar gehandicapt bent en je je niet verbaal kan verdedigen. Zo’n dingen kunnen we ook meemaken als we gaan canvassen…



Gelijkaardige artikels

Groen Brugge lanceert campagnewebsite (Groen Brugge - 22-08-2012)
In discussie met de Brugse bevolking (Klaas Janssens - 05-10-2012)

Bart Sarazijn
webmaster, lid adviesraad personen met beperkingen
42[/b][/b]
Wenst u ook een stad waar het voor personen met een beperking goed wonen is en waar men zich gemakkelijk kan verplaatsen? Daarvoor vraag ik uw steun op 14 oktober om mij in Brugge aan het werk te zetten. Ik zal mij inzetten voor een toegankelijkere stad. En tegelijk ook een milieuvriendelijke stad. Dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor u en alle Bruggelingen.
""

Afien, wat zou jij gewild hebben dat ze deden of vroegen, wat jouw een goed gevoel had gegeven?

Groeten, Marica.
avatar > (unsigned)

Geregistreerd: