Gramsbergen 2015

Bericht door RobRijkse - 31 december 2015

Gramsbergen 2015

Gramsbergen of all places, waar ligt Gramsbergen, vroeg ik, toen Wilma , mijn vrouw zei, zullen we daar heen gaan.
Nu weet ik het, waar een klein dorp groot in kan zijn. Het plaatselijke café verborg een grote schat, nl het glazen huis, welk al jaren, elke keer weer belangeloos geld ophaalt tgv ALS.
De naam van het café Alley, ofwel Steeg , mag van mij veranderd worden in 5sterrengoededoelenetablissement.
Oeps trapje voor de deur, kwamen gelijk naar buiten, zijingang werd omgetoverd tot luxe entree met vele helpende handen. Binnen werden we overvallen door een warme deken van aandacht, Door zowel bekenden als door de plaatselijke uitbater en de ALS meisjes/zusjes, zoals ze zichzelf noemden.
We voelden ons gelijk thuis. Vele mensen via facebook nu in het echt gesproken en zelfs onverwacht nog een interview gegeven, gezien en gehoord Door velen, heel bijzonder.
Vooral al die jonge mensen, die zich inzetten voor dit goede doel, waardoor, hopelijk voor velen, het medicijn gevonden wordt. Ik ben niet gauw onder de indruk, maar zoiets.....en dan landelijk. .....zou toch mooi zijn. Ik vergeet Gramsbergen nu nooit meer. Bedankt voor jullie warme gastvrijheid. ..volgend jaar weer...namens Wilma en Rob Rijkse
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door RobRijkse - 31 december 2015

Re: Gramsbergen 2015

Gramsbergen - De actie 'Alles voor ALS', die de afgelopen dagen in Gramsbergen werd gehouden, heeft 51.794,97 euro opgebracht. Dat is bijna 23.000 euro meer dan de editie van vorig jaar. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Vier inwoners, Marianne Kwant, Jaimy Bouwers, Arjen Sibon en Hayo van der Kamp, bevakkeerden sinds tweede kerstdag in een glazen huis, dat zich bevond in cafe The Alley. Het geld werd opgehaald door middel van onder andere veilings-sms verzoekjes, berichten en andere donaties. Grote donaties waren er van onder andere Loopgroep Dalfsen (7000 euro) en een benefietdiner, dat bijna 2800 euro opleverde. Plaatsgenote Inge ter Voorde, die het hele jaar actie heeft gevoerd nadat bij haar vader de spier- en zenuwziekte ALS was geconstateerd, doneerde 5800 euro. Gisteravond verlieten de 'bewoners' het glazen huis en werd het bedrag bekend gemaakt.
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg