hulpeloos/machteloos

Bericht door Ton - 03 september 2015

hulpeloos/machteloos

Goedemorgen.
Hebben jullie dat ook wel eens het gevoel als je in een rolstoel of scootmobiel zit dat je geen kant in kunt en niks kan doen.
Nou ik de laatste dagen wel , 2 dagen geleden wil ik de hond uitlaten , komt er ineens een andere grote hond aan , losgeschoten valt gelijk die van mij aan nou met een verschil van denk ik 35 kg en 3 keer zo groot is dat geen partij ,
dus paniek eigenaresse springt gelijk bij haar hond in de nek dat ie moet loslaten wat ie dus niet deed.
Hij had mijn hond in de nek optillen en schudden maar eindelijk los , hadden we veel geluk omdat mijn hond een tuigje aanhad bleek het dat hij daar in gehapt had dus gelukkig geen verder letsel , goed gesprek gehad met de eigenaars van de hond die waren nog meer geschrokken denk ik hij krijgt nu een muilkorf aan.
Maar je zit er maar bij in je mobiel en kan niks doen flinke stress.
Vanmorgen laat ik de hond uit ben altijd rond 05;45 op natuurlijk op het verste punt loopt mijn band lek van mijn scootmobiel , ja daar sta je weer denk ik dan , vrouw gebeld die was nog net niet werken heeft mij opgehaald en ik heb naar de hartingbank gebeld dat mijn scoot langs de kant stond met een lekke band
Nu dus weer thuis en wachten tot ik er iets van hoor , maar dat gevoel dat je zo afhankelijk bent is er niet beter op geworden , dit wilde ik gewoon effe kwijt.
Groetjes Ton
avatar > Ton

starstarstar
Berichten: 112
Geregistreerd: 16 november 2014
Woonplaats: Tilburg

Reactie door honorine60 - 03 september 2015

Re: hulpeloos/machteloos

Hallo Ton,

Ik schrijf net dat ik blij ben straks met mijn scootmobiel en stukje vrijheid en nu lees ik jou ellende. Het is dus een schijnvrijheid eigenlijk. Want ons lichaam kan steeds minder. Wat een nare ervaring met je hond. En dan die lekke band....dat kan dus ook nog. Gelukkig hebben we tegenwoordig telefoons bij ons dus je kon wel opgehaald worden.
Het is wel een verhaal " uit het leven gegrepen van een a.l.s patiënt". Ik hoop dat je band weer gerepareerd is en je hond bekomen is van de schrik. Groeten Simone
avatar > honorine60

starstar
Berichten: 88
Geregistreerd: 01 februari 2015
Woonplaats: utrecht

Reactie door RobRijkse - 06 september 2015

Re: hulpeloos/machteloos

Ja, je maakt wat mee, gelukkig goed afgelopen, dus altijd batterij en beltegoed checken. Tja dan rij ik op een braderie in mn scoot, herrie rondom natuurlijk, kijken ze je gewoon recht aan in je smoel, gaan ze vlak voor je staan, dochter met rollaterende moeder. Zelf, verontwaardigd, dat de menigte niet doorloopt, gaan ze met een dove kennis, van over de houdbaarheidsdatum, vlak voor je het gesprek aan over de ziektes en incontinentie materiaal. ..tja, ik vriendelijk, voor mijn gevoel schreeuwend, vragen of ik er langs mocht, nog voor ze het doorlekken zouden aansnijden, hoorden ze me niet, dan maar toeteren......nou zit er een soort vrachtwagen toeter op, dus ben ik nog voorzichtig ivm evt zwakke harten. Maar ja, wie niet horen wil...ik zie haar schrikken en weet zeker, dat zij snel terug naar huis moest, voordat het langs haar benen haar schoenen in zou lopen...tja, ik stond machteloos...Zij hopeloos hulpeloos. ...eerlijk delen....ik vond het ook SHIT!
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door lijster - 06 september 2015

Re: hulpeloos/machteloos

jullie berichten geven goed weer hoe het kan zijn.
Persoonlijk vind ik dat een van de moeilijkste dingen van de ziekte, je afhankelijkheid en daardoor het gevoel van hulpeloosheid.
Ik ben er tot nu toe niet op de manier waar jullie over schrijven mee geconfronteerd, geen hond meer en nog weinig(vanwege het slechte weer) met de rolstoel weggeweest. Maar het gevoel van afhankelijk zijn ken ik heel goed.
Fijn dat je hond niet gewond is geraakt.
Heb je verder nog veel plezier gehad op de braderie Rob?
lineke
avatar > lijster

starstarstarstar
Berichten: 493
Geregistreerd: 14 oktober 2014
Woonplaats: leiden

Reactie door RobRijkse - 06 september 2015

Re: hulpeloos/machteloos

Nee, gevlucht begon raar te ruiken en je zit dan ook nog op ongelukkige hoogte, dus... ;-) :lol:
avatar > RobRijkse

starstarstarstar
Berichten: 495
Geregistreerd: 14 januari 2015
Woonplaats: Voorburg

Reactie door anseke - 06 september 2015

Re: hulpeloos/machteloos

Heerlijk, de humor ligt op straat. Grts. Ans
avatar > anseke

starstarstar
Berichten: 170
Geregistreerd: 02 januari 2015
Woonplaats: Montfoort