Zorgunit

Bericht door Letty - 14 januari 2013

Zorgunit

Eindelijk is net voor de kerstdagen de knoop bij de gemeente doorgehakt en krijgen we eind deze maand een zorgunit geplaatst in de tuin.
Dit is een maanden slepende kwestie geweest waar we zonder inmengen en dreiging met sancties van de VSN anders niet de goedkeuring hadden gekregen.
Onze regioconsulent van VSN is goud waard geweest, deze heeft uit vrije wil een compleet dossier aangelegd en is onze spreekbuis geworden omdat deze alle wetten,rechten en plichten kent waar wij als burger nooit achter waren gekomen.
Nog 2 weken en dan hoef ik gelukkig nooit meer de trap op want dat gaat nu al heel moeizaam.
Groetjes, Letty
avatar > Letty

star
Berichten: 30
Geregistreerd: 19 september 2012
Woonplaats: Hoensbroek Lb

Reactie door dspier - 14 januari 2013

Re: Zorgunit

Hoi Letty,
Klinkt heel bekend in de oren! Ik heb met de gemeente Den Bosch ook een slepende procedure achter de rug.
Ik had hierbij hulp van architect Grootveld , die de plannen van de gemeente wist te weerleggen en voor een lager bedrag met een veel praktischere oplossing kwam! Uiteindelijk zijn zijn advies kosten (achteraf) door de gemeente ook betaald.

Kun je hier opsommen wat de VSN voor jullie heeft betekend?

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Letty - 14 januari 2013

Re: Zorgunit

Hoi Dick,
Na ieder gesprek met de gemeente Heerlen waren we zeer gefrusteerd en ontdaan want ze wimpelde alles af met: te duur!!
Dit is zo slecht voor je gezondheid en voor je hele gezin.
Bovendien zaten er steeds vele weken tussen en toen hebben we de regioconsulent van VSN gebeld en de situatie uitgelegd en heeft ons gerust kunnen stellen en alle gesprekken namens ons via hem laten lopen wat een verademing was voor ons.
VSN kent de regels en rechten en dat er extra potjes geld zijn zowel bij de gemeente als bij het Rijk en zeker bij ernstige progressieve ziektes.
Er is ook nog telefonisch contact geweest tussen de directeur van VSN en de wethouder en dat alleen een zorgunit een optie is en geen interne grootse verbouwingen want dat is veel te ingrijpend en vermoeiend met deze ziekte. VSN vindt dat zieke mensen hier helemaal niet mee belast moeten worden.
Het blijkt dat 90% van alle zorgunits geplaatst worden bij ALS patienten.
Ze hebben uiteindelijk een datum als deadline gesteld anders stond de filmploeg klaar op de nieuwjaarborrel en ze ter verantwoording geroepen dat ze zelf acties moeten ondernemen om info en offertes op te vragen ook omdat bedrijven sneller geneigd zijn om mee te werken etc.
Na het laatste overleg bij ons thuis met de gemeente,huisarts,revalidatiearts,ergotherapeute,regioconsulent VSN waar flink met de vuist op tafel is geslagen dat het allemaal veel te lang duurt kregen we een dag later eindelijk de goedkeuring voor de (goedkoopste) zorgunit.
Blijkbaar ben ik de "jongste" ALS patient met een 4 persoons huishouden binnen de gemeente die nog alle deuren moest openen maar het is gelukt met heel veel dank aan de VSN.

Groetjes, Letty
avatar > Letty

star
Berichten: 30
Geregistreerd: 19 september 2012
Woonplaats: Hoensbroek Lb

Reactie door dspier - 15 januari 2013

Re: Zorgunit

Hoi Letty,
Helaas maar al te waar. :(

In het eerste jaar na je diagnose heb je al genoeg aan je hoofd, bovendien is dat je gezondste jaar, je zou juist moeten genieten van de mogelijkheden die je nog hebt ipv aan huis en bureau te zijn genageld om de gemeente te zeggen waar je recht op hebt. :bgrr

Goed dat de VSN het van je heeft overgenomen!

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen

Reactie door Peet - 15 januari 2013

Re: Zorgunit

Hoi Letty.

bijna was ik aan dit bericht voorbij gegaan omdat ik dacht dat het de topic was die ik aan had gemaakt, maar het is een hele andere unit ;-)

Schandalig dat het zo moeizaam is verlopen bij jouw, maar gelukkig uiteindelijk goed gekomen.
Het had voor mijn gevoel bij mij niet veel langer moeten duren, maar al met al voor Rotterdam is dit volgens mij redelijk snel gegaan.
Wij waren wel gezegend met 2 hele begripvolle mensen, de gemeentelijke bouwinspecteur en de wmo ambtenaar. als je die mee hebt dan is de grootste drempel al genomen. dan kan het nog steeds mis gaan, maar als zij volharden dan kunnen ze er moeilijk omheen.

ik ben wel erg benieuwd wat het verschil is met jouw unit met de mijne :?: misschien het materiaal, na gebruik opvouwen en in de papiercontainer deponeren :lol:
"Letty": kregen we een dag later eindelijk de goedkeuring voor de (goedkoopste) zorgunit.
Zet je er straks nog foto`s op :?:

heel veel sterkte en succes, het is even ruim een weekje een aanslag op je privacy maar dan heb je wel wat.

Groetjes, Peet
avatar > Peet

starstarstarstar
Berichten: 1293
Geregistreerd: 20 februari 2012
Woonplaats: Pernis

Reactie door Letty - 16 januari 2013

Re: Zorgunit

Hallo Peet,

Van de 3 offertes die we ingediend hebben was dit de goedkoopste en het minst luxe, het heeft gewoon alles wat er in moet zitten maar de basis uitvoering waar we overigens heel blij mee zijn en zeker niet onder doet aan de luxere uitvoeringen.
Het enige verschil met andere firma's is dat de gipswanden behang of texklaar zijn dus er moet nog even geverfd of behangen worden maar dan heb je het ook naar je eigen smaak.
De gemeente heeft deze aangekocht en heb wel gelijk de goedkeuring gekregen voor een douche/fohn toilet met afstandsbediening en alle mogelijke functies en ook een thermostatische kraan en een eenhendelsmengkraan bij de wastafel want dat hoort niet in het pakket van eisen thuis volgens de wmo.
Tegen het plaatsen zie ik helemaal niet tegenop want de laatste 3 weken heb ik alleen maar in de rotzooi gezeten omdat we de gang,keuken,serre en aangrenzende bijkeuken waar de unit straks aan grenst drempelloos hebben laten betegelen en dit weekend komen vrienden en familie de onderverdieping verven zodat we dadelijk klaar zijn als de unit komt. Ik ben tijdens het slopen en betegelen net na nieuwjaar een week in een vakantiehuisje gaan wonen want thuis was niet te doen.
Dit was weer het voordeel dat ik met dochter kon koken en iedereen s'avonds kon komen eten in plaats van een week lang afhaal maaltijden eten!!
Dus nog even en dan komt hopelijk de rust weer terug!

Groetjes, Letty
avatar > Letty

star
Berichten: 30
Geregistreerd: 19 september 2012
Woonplaats: Hoensbroek Lb

Reactie door Arwi - 21 augustus 2013

Re: Zorgunit

Sinds maandag hebben we een wmo-unit achter het huis. Een kleintje van 2,5 x 3 meter, met alleen een badkamer, d.w.z. douche, toilet en wastafel. Hij staat direct tegen de keukendeur aan, dus zonder portaaltje. In de unit zit ook een deur naar buiten. De gemeente hier heeft prima meegewerkt moet ik zeggen.
Vrijdag hebben ze eerst een gat gegraven voor de fundering. Daarbij hebben ze de stroomkabel naar de garage stuk getrokken. Maandag hebben ze het weer gerepareerd. Maandag kwam er een enorme hijskraan de straat in, daarna een vrachtwagen met de unit er op. Eerst kwamen er 4 betonplaten over het huis heen, dat was de fundering. Toen de unit zelf. De ketting kwam tegen de dakgoot, want die steekt ver uit. Toen hebben ze de unit weer terug over het huis op de vrachtwagen gezet en anders vastgemaakt aan de kraan. De tweede keer lukte het wel.
De rest van de dag en dinsdag zijn ze bezig geweest met aansluiten. Er moest o.a. een stroomkabel van buitenaf onder de keukenkastjes door naar de meterkast in de gang, met aparte stoppen, want warm water en verwarming gaat elektrisch.
Vanmorgen ben ik voor het eerst weer onder de douche geweest. Dat was fijn. Ik ben een paar maanden gewassen bij het aanrecht in de keuken. Ging ook wel, maar dit bevalt toch een stuk beter.
Ik verwacht er veel aan te hebben, ook als ik straks niks meer kan.
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)

Reactie door Catja - 21 augustus 2013

Re: Zorgunit

Hallo Arwi

Super dat het staat, en jij weer lekker kan douchen,
.

Groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem