Zorgverzekeraars en hulpmiddelen

Bericht door Nautica - 19 september 2013

Zorgverzekeraars en hulpmiddelen

Binnenkort staan wij weer voor de keuze om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Ik kom er nu pas sinds dat ik ALS heb achter dat ik de meest slechte zorgverzekeraar van Nederland heb. Ik ben al jaren aangesloten bij de IZA en dat is een onderdeel van de coöperatie VGZ - UA waarbij zijn aangesloten de zorgverzekeraars Univé-VGZ-IZA-Trias. Ik heb me jarenlang scheel betaald aan premie ook door de extra pakketten maar nu laten ze maar mooi in de kou staan.
Doordat mijn nekspieren en schouderspieren ook zwakker beginnen te worden en ik niet goed meer kan zitten heb ik samen met mijn ergotherapeut een aangepaste stoel aangevraagd. Deze wordt mij gewoon geweigerd en het argument dat mijn ziekte progressief is vegen zij gewoon van tafel en wordt ijskoud gezegd dat ze daar geen rekening mee kunnen houden. Daarnaast doen deze zorgverzekeraars, die door hun coöperatie allemaal dezelfde richtlijnen erop nahouden, alleen maar zaken met bedrijven en leveranciers van hulpmiddelen die nou net niet voor mij voldoen.

Ik hoor dan ook van de bedrijven die hier hulpmiddelen komen demonstreren en ook van mijn ergotherapeut dat ik beter bij een zorgverzekeraar uit de Achmea groep had kunnen zitten want daar zijn ze soepeler en doen zaken met bedrijven die juist de adequate hulpmiddelen leveren.

U bent dus gewaarschuwd mocht u overwegen om over te stappen neem dan in ieder geval niet Univé-VGZ-IZA of Trias. Want als je echt iets gaat krijgen ben je bij hun aan het verkeerde adres.

avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Arwi - 20 september 2013

Re: Zorgverzekeraars en hulpmiddelen

Vervelend hoor, we hebben het toch al zwaar genoeg. :-x
Ik zit ook bij de IZA .... Tot nu toe geen problemen gelukkig.
Ik denk trouwens dat je niet zomaar kunt overstappen op een andere verzekeraar met een ziekte als ALS.
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)

Reactie door Arendje - 23 september 2013

Re: Zorgverzekeraars en hulpmiddelen

Gewoon proberen meestal worden de verzekeringen weer duurder en dan kan het. Ik ben bij Agis, tot nu toe niet veel problemen. Had destijds ook een sta-op-stoel. Een vriend had Univé op mijn advies is hij daar ook weg. Slechtere vergoedingen
avatar > Arendje

starstarstar
Berichten: 174
Geregistreerd: 25 juli 2012
Woonplaats: Wolvega

Reactie door Nautica - 23 september 2013

Re: Zorgverzekeraars en hulpmiddelen

[quote="Arwi":2ggzl5py]
Ik denk trouwens dat je niet zomaar kunt overstappen op een andere verzekeraar met een ziekte als ALS.
[/quote:2ggzl5py]
Ja hoor dat kan wel in ieder geval van de basisverzekering want daar mogen ze je niet weigeren of vragen naar eerdere ziektes. Dat is vastgelegd in de zorgverzekeringswet.

Dat mogen ze wel bij eventuele extra pakketten die je erbij hebt. Je kunt dus overstappen wat betreft de basisverzekering en de extra pakketten die je hebt bij je oude zorgverzekeraar laten doorlopen
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Keesesther - 26 september 2013

Re: Zorgverzekeraars en hulpmiddelen

Ik ben vorig jaar ook overgestapt van IZA naar Zilveren Kruis Achmea. Terwijl ik al jaren psma heb. Ik heb bij ZK achmea ook een aangepaste sta op stoel aangevraagd. Die werd aanvankelijk ook geweigerd met dezelfde argumenten als bij jou. Nadat mijn ergotherapeut een uitgebreid bezwaarschrift heeft ingediend, is de stoel er toch gekomen. Ik vermoed overigens dat wij dezelfde ergotherapeut hebben.
Groeten Kees
avatar > Keesesther

starstar
Berichten: 52
Geregistreerd: 14 maart 2013
Woonplaats: Beverwijk

Reactie door dspier - 23 oktober 2013

Re: Zorgverzekeraars en hulpmiddelen

Mij is ook een sta op stoel geweigerd, ik ben bij IZZ, ook onderdeel van VGZ.
Ze hebben wel stemdigitalisatie in 2011 goedgekeurd (toen dik €2000) en daar wordt nu vreemd genoeg niks mee gedaan! Dat snap ik helemaal niet.

Groetjes,
Dick
avatar > dspier

starstarstarstar
Berichten: 1164
Geregistreerd: 07 november 2011
Woonplaats: Rosmalen