Testosteron of epo??

Bericht door Esperanza - 24 november 2012

Re: Testosteron of epo??

Dag Nicole,

Ben heel erg benieuwd naar het antwoord want de informatie die ik hierover heb gekregen, zou het niets brengen voor ALS patiënten, waar ik heb geinformeerd is bij dokter Booij in Loppersum nu weet ik niet of het om dezelfde stoffen gaat maar het zijn hormoonspuiten die veel worden toegepast bij reumapatiënten en bij chronische pijnen door slijtage, maar zoals hij vertelde had hij al meerdere ALS patienten gehad en zonder resultaat. :cry:

Groetjes, Afien :grin:
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Nautica - 25 november 2012

Re: Testosteron of epo??

Zover ik weet heeft dat geen zin. Testosteron en EPO zijn voor opbouw van spiermassa. Wanneer de spieren echter geen prikkel meer krijgen van de zenuwen wordt er ook niks opgebouwd simpelweg omdat de aangedane spiergroep buiten werking is. Met de spieren is zelf dus niks aan de hand. Zouden aangedane spieren weer prikkels kunnen ontvangen dan zal de spiermassa ook weer toenemen.
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Jan v - 26 november 2012

Re: Testosteron of epo??

Beste Nicole, van testosteron en epo weet ik niet veel. Het advies op hormoongebied dat je wel veelvuldig aantreft is DHEA .Het Faché-instituut noemt het een neuroactief steroid hormoon. Ook Naturdoctor.com en Life Extension (www.lef.org) noemen het. De dosis zou liggen tussen 15 en 75 mg. Het wordt aanbevolen om na ongeveer een maand het bloed te testen, zodat de optimale dosis kan worden bepaald. Ikzelf begon daar wat ijverig mee. Op een gegeven moment ben ik teruggeschakeld naar één keer per dag, vijf dagen per week. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw