methylcobalamine injecties

Bericht door Marga - 25 oktober 2012

methylcobalamine injecties

Een beetje laat, maar ik wil even reageren op het bericht van Jules.
Ik heb ervaring met injecties met Methylcabolamine.(vitamine B12) Ik doe dat dagelijks sinds juni en leuk genoeg blijft mijn situatie sindsdien goed stabiel.
De injecties (intramusculair) neem ik ook naar aanleiding van dat Japanse artikel. De trial in Japan loopt tot 2014, maar daar wilde ik niet op wachten..
Het gaat daarbij inderdaad om een veel hogere dosis, dan wat je via een tabletje kan krijgen. Verder is methylcobalamine veel werkzamer dar het in Nederland gebruikte cyanocobalmine.
De cyanoverbinding moet eerst in de lever worden afgebroken.

Marga
.
avatar > Marga

Berichten: 5
Geregistreerd: 25 oktober 2012

Reactie door Jan v - 26 oktober 2012

Re: methylcobalamine injecties

Beste Marga,
Het valt mij op dat je het bericht over B12 zet onder medicatie en niet onder alternatief of orthomoleculair. Ik neem aan dat je per dag 1000microgram inspuit. Mijn leverancier van zuigtabletten is Apotheek Mierlo Hout. Daar heb ik net nagevraagd om welke soort het gaat. Het antwoord is: hydroxocobalamine. Per dag gebruik ik 2 tabletten van 10 milligram onder de tong. Het advies van NaturDoctor.com is een nog hogere dosering: methylcobalamine 20 mg, 2 a 3 keer per dag. Weet jij om welke dosering het gaat bij de test in Japan ? En welke variant gebruiken ze daar ? Uit de publicaties maak ik op dat het eigenlijk alleen zinvol is, om in het begin een hoge dosis te nemen, omdat zo de vitaminespiegel voldoende hoog wordt in het bloed. Daarna zou op een onderhoudsdosis kunnen worden overgegaan. Groeten, Jan
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Moderator - 30 oktober 2012

Re: methylcobalamine injecties

Jan heeft gelijk.
Ik heb dit topic dan ook verplaatst naar alternatieve medicatie.

Met vriendelijke groet,
StopALS.nu Moderator
avatar > Moderator

Berichten: 14
Geregistreerd: 07 oktober 2011

Reactie door Nautica - 30 oktober 2012

Re: methylcobalamine injecties

Er stond al iets over deze injecties bij "medicatie" gepost door jules.
Ik heb daar vandaag de volgende reactie gegeven:

[quote:3ajqawri]Ik heb vandaag de vitamine B12 methylcobalamine injecties aangekaart bij Prof. Dr de Visser in het AMC. Die deed het af als "kwakzalverij" en dat berichten daar over in de regulier medische kanalen betreffende ALS en neurologie niet bekend waren. Volgens haar kan een hoge dosering zelfs gevaarlijk zijn (dus ze had er wel van gehoord want ik had niks over dosering gezegd).

Tja wat moet je nu geloven???[/quote:3ajqawri]
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM