condoomcatheter

Bericht door Nautica - 30 oktober 2013

condoomcatheter

waarover ik nog steeds niet veel informatie hier kan vinden is over het gebruik van een condoomcatheter. In eerste instantie probeer je nog door makkelijke kleding te dragen met eventueel wat aanpassingen de mogelijkheid te behouden om de jongeheer uit de broek te toveren maar dat wordt door afnemende kracht in mijn handen ook steeds lastiger.
Morgen zou de dame van de buurt zorg een aantal condoomcatheters meenemen om uit te proberen.

Ik lees hier echter weinig over de ervaringen hiermee dus zijn er mannen onder ons die dit al gebruiken en zo ja heb je dan ook verschillende modellen/merken uitgeprobeerd en welke bevalt het beste?
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Bart - 31 oktober 2013

Re: condoomcatheter

Mischien heb je hier wat aan:
http://www.vsn.nl/myocafe/reaction.php?onderwerp_id=2637
Bart
avatar > Bart

starstarstarstar
Berichten: 276
Geregistreerd: 22 januari 2012
Woonplaats: Hauwert

Reactie door Nautica - 04 november 2013

Re: condoomcatheter

Afgelopen vrijdag heb ik dus mijn eerste ervaringen op kunnen doen met een condoom catheter.
Het probleem had ik al besproken met de buurtzorg en zij hebben mij ook voorgesteld om het gewoon een keer te proberen. Bovendien hadden zij er nog een aantal in voorraad in een maat die ik wel zou passen (XXXS :-) …).
Het voordeel was dat ik dan weer eens een gewone broek aan kon trekken in plaats van een joggingbroek. De opvangzak wordt aan de enkel bevestigd met een slang door de broekspijp naar het catheter toe.

Degene die ik had was van het merk Conveen en vervaardigd van silicone. De binnenkant van het condoom is voorzien van een plaklaag om lekken te voorkomen.

Alvorens de buurtzorg het kon aanbrengen moest er wel hier en daar wat schaamhaar worden weggeschoren omdat het anders dan door de haren kan gaan lekken en ook het afdoen pijnlijk kan worden indien de haren aan de plaklaag blijven kleven.

Ik moet eerlijk zeggen dat na het aanbrengen en aankleden ik het niet voelde zitten en had er absoluut geen last van. Die avond moest ik ook op visite bij kennissen en natuurlijk drink je daar een biertje met als gevolg dat de blaaswerking op gang komt dus krijg je toch op gegeven moment aandrang om te plassen. Misschien moet ik eerst een grens durven overstappen maar ik vond het een vreemd idee om midden in de huiskamer bij mijn kennissen een plas te doen dus hield ik het toch maar op.
Toen ik dan eindelijk op mijn Scootmobiel naar huis reed kon ik het heerlijk ongegeneerd laten lopen en vervolgens thuis met je voet op de rand van het toilet het kraantje open zetten om de zak leeg te laten lopen.

Tot nog toe een positieve ervaring al heb ik zelf nog wel een paar ideetjes waardoor het voor mij nog makkelijker wordt.



avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Bart - 04 november 2013

Re: condoomcatheter

Hoi Aernout,

Heb zelf (nog) niet zoiets nodig, maar wel slim om er wat over te vertellen.
Ben benieuwd wat voor slimme ideetjes je hebt.
Kunnen we ons alvast een beetje voorbereiden.
Als ik het goed lees heb jij dat dunne pijpje nodig, maar wat doe je dan met die trechter die aan de andere kant zit :roll:
Hoeveel flesjes passen er ongeveer in?

Bart
avatar > Bart

starstarstarstar
Berichten: 276
Geregistreerd: 22 januari 2012
Woonplaats: Hauwert

Reactie door Arwi - 05 november 2013

Re: condoomcatheter

Bedankt Aernout, dit is nuttige informatie.
Ik had al zitten denken hoe dat moet in de toekomst want m'n handen worden slapper ...
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)