Ergotherapeut

Bericht door Nautica - 17 augustus 2013

Ergotherapeut

Toch ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met de ergotherapeut. Ik begin nu namelijk tegen diverse problemen aan te lopen en heb daar gesprekken over gehad met de ergotherapeut maar heb zelf het idee dat we blijven hangen in een soort vicieuze cirkel naar het gissen van oplossingen maar daadwerkelijk komt er nog weinig van de grond.
Ik merk ook dat hij meer denkt in de zakken van de zorgverzekering en zo worden mijn belangen naar mijn idee een ondergeschoven kindje. Ik vind hem te traag, niet proactief en veel te afwachtend.
Ik heb hem dus ook gezegd dat hij voor mij moet strijden en om dingen voor mekaar te krijgen moet je soms wel eens iets aandikken maar zijn commentaar was dat hij moet denken aan zijn integriteit ten aanzien van zorgverzekeraars en de WMO.

Ik heb ook de indruk dat hij de ervaring mist met ALS patiƫnten en dat zou je juist van een ALS team mogen verwachten.

Om even een voorbeeld te noemen:
ik krijg nu problemen met zelfstandig eten en daar zijn diverse eetmachines voor maar ook bijvoorbeeld een robotarm. Ik heb een demonstratie gezien Focal Meditech maar de eetmachines en zowel de robotarm die zij leveren voldoen niet naar mijn tevredenheid.
Nu is er nog een andere aanbieder op de markt en dat is Assistive Innovations welke onder andere ook de robotarm iArm levert die een speciaal eetprogramma heeft.
Nu wil ik gewoon ter vergelijking ook hun apparatuur zien maar het commentaar van mijn ergotherapeut is dat deze firma geen contract heeft met mijn zorgverzekering en dat ik dat dus toch niet zal krijgen. Een ander commentaar was dat een dergelijke robotarm op een rolstoel gemonteerd moet worden en dat een rolstoel voor mij nog te vroeg is en ik deze nu nog niet krijg van de WMO.

Nu lees ik hier op dit forum dat sommigen ook al een rolstoel hebben gehad terwijl deze nog lang niet nodig was en maanden in de schuur heeft gestaan maar uiteindelijk zal ik zo'n ding toch nodig hebben.

Hoe zijn jullie ervaringen daarmee zijn hulpmiddelen altijd ruim op tijd? En hoe werkt jullie ergotherapeut?
avatar > Nautica

starstarstarstar
Berichten: 524
Geregistreerd: 03 oktober 2012
Woonplaats: CASTRICUM

Reactie door Jan v - 18 augustus 2013

Re: Ergotherapeut

Hallo Aernout, mijn ergotherapeute was aanvankelijk nogal terughoudend. Als ik zei, dat je bij ALS proactief moest optreden, kon ze zeggen: ja maar daar heeft u geen indicatie voor. Nu het wat slechter gaat met me, loopt ze juist het vuur uit de sloffen voor me. Dus je moet jouw therapeut niet beoordelen op 1 tamelijk buitennissig onderdeel. Hij kan je nog van pas komen. Groeten, Jan.
avatar > Jan v

starstarstarstar
Berichten: 215
Geregistreerd: 04 februari 2012
Woonplaats: Wouw

Reactie door Catja - 18 augustus 2013

Re: Ergotherapeut

Ik kan niet anders zeggen,dan dat ik prima geholpen word.
Ik heb geen problemen met aanvragen ,van wat dan ook.
Het is wel een feit dat zorgverzekeraars, met frabrikanten afspraken maken.
En dan word er door die firma geleverd. En daar wijken ze moeilijk van af.
Ik heb nu een hoog laag bed van uitleen thuiszorg, na 6mnd moet dat terug.
En krijg ik een bed via de zorgverzekering.
Dus dat word een rommelige dag, een bed afbreken en een ander opbouwen.
Dat is om makkelijk te maken .

Groetjes catja
avatar > Catja

starstarstarstar
Berichten: 312
Geregistreerd: 21 november 2011
Woonplaats: Arnhem

Reactie door Esperanza - 18 augustus 2013

Re: Ergotherapeut

Mijn ergotherapeut liep altijd op de aanpassingen vooruit zodat ik er niet meer op hoefde te wachten als ik het eraan toe zou hebben en zo hoort het te zijn, niet pas iets aanvragen als je al met het probleem zit.

Groetjes, Afien :grin:
avatar > Esperanza

starstarstarstar
Berichten: 410
Geregistreerd: 09 november 2011
Woonplaats: Ter Apel (GR)

Reactie door Arwi - 18 augustus 2013

Re: Ergotherapeut

Mijn ergotherapeut is erg goed vind ik.
Ze kijkt goed wat ik nodig heb en komt zelf met voorstellen, zoals het aanvragen van een scootmobiel. Ze verzorgt ook het papierwerk voor het aanvragen van sommige hulpmiddelen. Ze werkt nauw samen met de fysiotherapeut.
Daarnaast leeft ze erg mee, zoiets merk je natuurlijk.
Groeten,
Arwi
avatar > Arwi

starstarstarstar
Berichten: 333
Geregistreerd: 16 juni 2012
Woonplaats: Teteringen (Breda)

Reactie door Bart - 22 augustus 2013

Re: Ergotherapeut

Hoi Aernout,
Mijn eerste contact was met de gemeente waar ik prima ben geholpen. Kreeg zelfs het advies om alvast een handbewogen rolstoel aan te vragen die moeten zij nl. altijd kosteloos verstrekken. Later werd alweer via de gemeente een extern adviesburo ingehuurd welke bij mij thuis de situatie heeft opgenomen om te zien welke aanpassingen in huis nodig waren en welke hulpmiddelen er in de toekomst nodig zijn. De badkamer is inmiddels aangepast en er is een elektrische rolstoel geleverd. Wanneer dat straks nodig is geef ik een belletje naar de gemeente en dan komt er als het gaat zo als het tot nu toe is geweest een douchestoel en tillift het juiste model fabrikaat etc. is al geadviseerd en bekend bij de gemeente. Deze spullen zijn ook al bekeken bij de leverancier in bijzijn van de adviseur. De leverancier probeerde wel om ons iets anders aan te smeren omdat ze dat nog in het magazijn hadden staan, maar daar trapte de adviseur niet in.
Maar ja dat zal per gemeente wel verschillend zijn. Het is ook heel verwarrend welke middelen je via de WMO of de zorgverzekeraar moet aanvragen. In mijn situatie heb ik veel steun aan de ergotherapeut, die lijkt wel altijd voor me klaar te staan. Ze belt mij zelfs op wanneer ze met vakantie gaat en wanneer ze weer terug is om te informeren hoe de situatie is en of ze nog iets kan doen.
Mogelijk kun je in jou situatie beter eerst contact opnemen met de adviseur van de VSN (is nu spierziekte nederland geworden) die helpen je graag verder.
avatar > Bart

starstarstarstar
Berichten: 276
Geregistreerd: 22 januari 2012
Woonplaats: Hauwert

Reactie door (unsigned) - 18 december 2013

Re: Ergotherapeut

Wij zijn uitermate goed te spreken over de ergotherapie van de Tolbrug bij het J.B.Z, in den Bosch.
Trouwens het hele begeleidingsteam werkt optimaal mee niets dan lof daarvoor.
Als Marjan wat nodig heeft zoals rolstoel,douchestoel,stemcomputer,afzuigapparatuur, was geen enkel probleem.
Ze maken een onderbouwt rapport op ondertekend door de revalidatiearts met de adviezen voor de W.M.O. en de zorgverzekeraar en het komt voor elkaar.

gr: Wim
avatar > (unsigned)

Geregistreerd: